Terra Ultima
Terra Ultima

Terra Ultima


Dit kinderboek van Raoul Deleo is een expeditieverslag over de ontdekking van een onbekend continent, Terra Ultima. Deleo neemt kinderen mee naar een nog onontdekte wereld vol dieren en landschappen die levensecht en gedetailleerd zijn getekend. Het verhaal en de tekeningen zijn fantasie, maar volledig geloofwaardig doordat het boek met humor, liefde en groot vakmanschap is gemaakt.

Productspecificaties van het kinderboek Terra Ultima

  • Uitgever: Lannoo
  • Auteurs: Raoul Deleo
  • Bindwijze: Hardcover
  • Aantal bladzijden: 80 bladzijden
  • Afmetingen: 377 x 280 mm

Raoul Deleo

In het boek is Raoul Deleo een ontdekkingsreiziger die bioloog Noah J. Stern inschakelt om een boek samen te stellen over Terra Ultima. Dit continent ligt tussen Alaska en Azië en is ontsnapt aan de aandacht van de atlasmakers. De natuur heeft hier zonder ingrijpen van de mens kunnen groeien. De kleurrijke tekeningen en de vlotte verhalen zorgen ervoor dat de verbeelding van kinderen, maar ook van volwassenen enorm wordt geprikkeld. Zo combineert Deleo in zijn tekeningen elementen van bestaande dieren, zodat wonderbaarlijke nieuwe diersoorten ontstaan. Denk aan een flamingohert en een koraalpanter. Ook planten, natuurverschijnselen en landschappen, zoals woestijnen en een gletsjer, worden prachtig in beeld gebracht.
 

Het verhaal van Terra Ultima

In het ruim van een VOC-schip ontdekt Raoul Deleo kaarten en aantekeningen over een geheimzinnig continent dat nog niet is vastgelegd op de kaart. Hij gaat op expeditie en vindt het werelddeel waar het om gaat, Terra Ultima. Hij legt een archief aan met tekeningen en logboeken en vraagt bioloog Noah Stern om er een boek van te maken. Het resultaat is een kunstwerk dat al diverse prijzen heeft gewonnen. Dat komt niet alleen door de prachtige tekeningen, maar ook door de goed leesbare teksten, waarin veel humor terugkomt. De fantasie van kinderen wordt door dit kijk- en leesboek enorm gestimuleerd. Hoe zou het zijn om zelf een werelddeel te ontdekken en welke samengestelde dieren kan je zelf bedenken?
 

De schrijver en illustrator

Raoul Deleo is een Nederlandse illustrator en beeldend kunstenaar, die is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij is geboren in 1968 en zijn echte naam is Raoul de Leeuw. Hij tekent veel voor tijdschriften en is daarnaast bekend als maker van animatiefilmpjes voor televisiecommercials. In 2022 kreeg hij voor Terra Ultima de Woutertje Pieterse Prijs voor het beste jeugd- en kinderboek. In hetzelfde jaar ontving hij bovendien de Gouden Penseel voor het best geïllustreerde kinderboek. De illustraties in Terra Ultima beslaan soms de hele pagina en zijn met grote precisie getekend. Iedereen die het boek kent heeft wel een favoriet dier waarvan je de veren of schubben bijna kan voelen, zo realistisch zijn ze getekend.
 

Origineel kraamcadeau dat tot de verbeelding spreekt

Dit kinderboek is een prachtig kraamcadeau, dat je niet vroeg genoeg in huis kan hebben. Ouders kunnen hiermee al snel bij hun kind de liefde voor biologie, fascinerende illustraties en avonturen stimuleren. Het boek heeft een pakkend verhaal met soms moeilijke woorden, maar doordat de ontdekkingstocht zo spannend is en het verhaal zo boeiend, is dat geen probleem. Tijdens het voorlezen krijgt je kind spelenderwijs nieuwe woorden te horen en groeit de woordenschat. Vanaf 10 jaar kan je kind het boek zelf lezen, maar voorlezen kan natuurlijk al veel eerder. Kinderen die het boek voorgelezen krijgen willen niets anders dan snel verder lezen. Samen met de ouders gaan ze vanzelf in het magische continent van Raoul Deleo geloven!

Terra Ultima
Ga mee op ontdekking naar een onbekend continent Terra Ultima. Een prachtig geïllustreerd verhaal dat je meeneemt op avontuur. Dit kinderboek is met prijzen bekroond.
Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Voor 16:30 besteld is vandaag verzonden
Veilig voor- en achteraf betalen
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur