Rupsje Nooitgenoeg (prentenboekeditie)
Rupsje Nooitgenoeg (prentenboekeditie)

Rupsje Nooitgenoeg (prentenboekeditie)


Het wereldberoemde verhaal over een klein rupsje dat verandert in een prachtige vlinder. Rupsje Nooitgenoeg heeft honger en eet en eet en eet. Blaadjes, taart, worst, snoep, chocolade fruit. Iedere dag wordt het rupsje een beetje groter en dikker totdat hij verandert in een prachtige vlinder!

Geef met dit mooie kinderboek een (kraam)cadeau waar ouders en kind jarenlang plezier mee hebben.

Productspecificaties van het Rupsje Nooitgenoeg (prentenboekeditie)

  • Afmeting: 29.6 x 21.0 x 1.8 cm
  • Auteur: Eric Carle
  • Uitgeverij: Gottmer
  • Taal: Nederlands
  • Aantal pagina's: 32

Dit prentenboek is niet weg te denken uit de kinderboekenkast. Al generaties lang is dit bijzondere kinderboek van Eric Carle een favoriet van zowel kinderen als ouders.

Eric Carle

Eric Carle was een Amerikaanse schrijver van kinderboeken. Ook maakte hij afbeeldingen voor kinderboeken. Nadat hij zijn carrière begonnen was in de reclamewereld, besloot hij aan de slag te gaan als kinderboekenschrijver. Rupsje Nooitgenoeg is het bekendste boek dat hij geschreven en geïllustreerd heeft, maar ook ‘De spin die het te druk had’, ‘Van top tot teen’ en ‘Wil je mijn vriendje zijn’ zijn geschreven door Carle. Carle opende in 2002 een museum samen met zijn vrouw, waar naast zijn eigen kinderboeken ook andere prentenboekkunst tentoongesteld wordt.

Door de illustratiestijl die Carle gebruikte, zijn alle boeken van zijn hand goed te herkennen. Door te werken met de collagetechniek zijn de karakteristieke speelse en kleurrijke afbeeldingen ontstaan. Bij deze techniek worden kleine stukjes crêpepapier van verschillende kleuren en groottes gecombineerd tot een nieuw geheel, door ze met de hand te beschilderen.

Vrijwel alle boeken van Carle gaan over de natuur. Zo is het onderwerp van Rupsje Nooitgenoeg uiteraard een rups, maar ook in andere boeken speelt een dier de hoofdrol: in ‘De spin die het te druk had’ wordt verteld hoe een spin zich niet laat afleiden tijdens het maken van een web en in ‘Wil je mijn vriendje zijn’ is de hoofdpersoon een muisje, die op zoek gaat naar nieuwe vrienden.

Waar gaat Rupsje Nooitgenoeg over?

Dit leuke prentenboek vertelt het verhaal van een kleine rups, die op een ochtend uit een klein eitje tevoorschijn komt. Het rupsje heeft honger en gaat snel op zoek naar eten. Op maandag vindt het rupsje een appel, die hij helemaal opeet. De volgende dag vindt de rups twee peren, die ook opgegeten worden door het hongerige rupsje.

Op de woensdag vindt de rups drie pruimen, en de dag erna eet de rups zelfs vier aardbeien! Maar nog steeds heeft het rupsje trek. Daarom eet hij op vrijdag maar liefst vijf sinaasappels. Maar zelfs dat is nog niet genoeg voor het rupsje, daarom eet hij op zaterdag nog andere dingen, zoals snoep en kaas.

Op zaterdagavond heeft Rupsje Nooitgenoeg last van zijn buik van al het eten. Hij valt in slaap en voelt zich op zondag, nadat hij een groen blaadje heeft gegeten, weer een beetje beter. Inmiddels is Rupsje Nooitgenoeg uitgegroeid tot een grote, dikke rups. Rupsje Nooitgenoeg maakt een hutje voor hemzelf. Een korte tijd daarna komt Rupsje Nooitgenoeg weer tevoorschijn uit het huisje… als vlinder!

In dit prentenboek voor kinderen komen verschillende thema’s aan bod. Kinderen maken kennis met het proces waarbij rupsen zich ontpoppen tot vlinder. Ook leren ze de verschillende soorten voedsel kennen die door de rups gegeten worden. Daarnaast komen de dagen van de week voorbij, net als de getallen 1 tot en met 5. Door de gaten in het prentenboek die door Rupsje Nooitgenoeg eruit ‘gegeten’ zijn, spreekt dit boek meteen tot de verbeelding.

Rupsje Nooitgenoeg werd in 1969 uitgebracht en is sindsdien over de hele wereld een populair kinderboek geworden. Door de grote afbeeldingen en de simpele teksten die jonge kinderen leren om te lezen, is het boek inmiddels al in ruim 60 talen vertaald. Het boek is al ruim 50 miljoen keer verkocht.

Voor wie is het Rupsje Nooitgenoeg prentenboek geschikt?

Rupsje Nooitgenoeg en andere boeken van Eric Carle zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3-5. Door de grote prenten is dit een mooi voorleesboek, waarbij de kinderen goed kunnen meekijken naar de illustraties en zo nieuwe woorden leren kennen en herkennen. Het prentenboek is stevig ingebonden met een kartonnen hardcover kaft, waardoor het prentenboek bestand is tegen grijpgrage kinderhandjes.

Dit mooi vormgegeven prentenboek zal voor veel jonge ouders een nostalgisch gevoel met zich meebrengen. Al jarenlang is Rupsje Nooitgenoeg in Nederland een bekend prentenboek dat van generatie op generatie wordt voorgelezen.

Varianten op het prentenboek

Naast het standaard prentenboek van Rupsje Nooitgenoeg, zijn er nog andere varianten op dit hardcover prentenboek verkrijgbaar. In het Rupsje Nooitgenoeg voelboek zijn verschillende objecten uit de boeken van Carle echt te voelen, waardoor kinderen op een speelse manier kennismaken met verschillende voorwerpen en hoe deze voelen. De boekenserie ‘Leren en Lezen met Rupsje Nooitgenoeg’ leert kinderen spelenderwijs kennismaken met cijfers, vormen en kleuren.

Daarnaast is ‘Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg’ uitgebracht, waarin Rupsje Nooitgenoeg op kerstavond op zoek gaat naar andere dieren. Een feestelijk boek om ook in de kerstperiode de kleinste kinderen mee te vermaken. Ook om te leren klokkijken, aan mindfulness te doen en om te leren tellen zijn er speciale varianten op het oorspronkelijke kinderboek gemaakt.

Daarnaast is het oorspronkelijke prentenboek in andere uitvoeringen beschikbaar: zo is er een stoffen boekje voor de allerkleinste fans van Rupsje Nooitgenoeg, een plastic versie om mee te nemen in bad en een handig buggyboekje in kleiner formaat met bijbehorend slabbetje.

Rupsje Nooitgenoeg (prentenboekeditie)
Het bekende verhaal over Rupsje Nooitgenoeg in de klassiek uitgevoerde prentenboekeditie van Eric Carle. Maak de voorleesmomentjes nog leuker met dit populaire kinderboek.
gratis thuisbezorgd vanaf 75,-
voor 16:00 besteld is vandaag verzonden
volgen met track & trace naar ontvanger
veilig voor- en achteraf betalen
webshop keurmerk - webwinkelkeur