• Gratis verzending vanaf 75 euro (NL&BE)
  • Voor 16:00 besteld is vandaag verzonden
  • Direct afgeleverd bij de ouders

Knuffel kopen? Met naam borduren voor jongens en meisjes

Wij hebben een groot assortiment knuffels voor jongens en meisjes, in allerlei uitvoeringen zoals beren, konijntjes en nog veel meer. De meeste zijn te voorzien van mooi borduurwerk, denk hierbij aan de naam van het kindje. Ontdek hieronder de mooiste en liefste knuffels en geef het als kraamcadeau of voor een andere gelegenheid.


 


Bezig met laden...
Knuffelbeer
Knuffelbeer
Knuffelbeer

21,95

Olifant knuffel kussen
Olifant knuffel kussen
Olifant knuffel kussen

27,95

16,95

Knuffel met naam - babyknuffels en rammelaars

Wij hebben de leukste et latenn zachtste knuffels en rammelaars in ons assortiment opgenomen. Kies je voor een knuffel waar je een naam op kun drukken of voor zo'n heerlijk zacht slingeraapje. Gelukkig zijn ze allemaal geschikt voor kleine babyhandjes en houden ze prettig vast. Dat maakt het ideale knuffeltjes voor kindjes. 

Kies je voor een knuffel met naam? Laat bijvoorbeeld de naam in contrasterende kleur borduren. Dat staat lekker opvallend. Of als je liever wat minder opvalt, gewoon dezelfde kleur als het knuffeltje. Er zijn zoveel combinaties te vinden, er is er altijd wel eentje die jou aanspreekt. 

 

Baby knuffel als geboortecadeau

Tip? Als het het favoriete knuffelbeest wordt, bestel er dan meteen nog eentje! Stel dat je er eentje kwijtraakt? Of dat het in de was moet! We weten allemaal dat een kindje zonder z'n favoriete knuffel maar heel moeilijk in slaap gaat komen. Dus, voorkom slapeloze nachten en bestel er meteen twee!

Overigens, misschien is het een leuk idee om een baby knuffel te combineren met een schattig bedrukt rompertje. Dezelfde naam er op en je hebt een leuk kraampakket! Of kies voor zo'n heerlijk, warme badjas. Neem gerust eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment voor de leukste ideeën.

 

Begrijp het belang van knuffels voor de ontwikkeling van kinderen

Een van de eerste speelgoedjes van elk kind is de knuffel, een klassieker die gegarandeerd succes heeft bij de kleintjes. Maar wist je dat het voorwerp, naast het vermaak en de versiering van de babykamer, ook een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het kind?
Lees verder en begrijp hoe dit speelgoed jouw kind kan helpen rustiger en onafhankelijker te worden!

 

Welke voordelen heeft de knuffel voor kinderen en baby's?

Behalve dat het een uitstekend cadeau is, biedt de (baby)knuffel ook een aantal voordelen voor het emotionele welzijn van de kleintjes. Leer over hen

 

1. Brengt troost in tijden van nood

De knuffel werkt als afweer tegen verlatingsangst, die wordt gekenmerkt door buitensporige bezorgdheid over het weg zijn van de moederfiguur of andere naaste verwanten.

Met andere woorden, het speelgoed helpt het kind positieve reacties op moeilijke situaties te ontwikkelen en rustiger met de afwezigheid van de moeder om te gaan.

Vooral in de eerste levensjaren vertegenwoordigt de knuffel een stukje van de moeder dat bij het kind blijft als het weggaat, wat troost en geborgenheid brengt.
 

2. Het is een uitstekend transactie object

Deze term, die aan het eind van de jaren vijftig opkwam, wordt gebruikt om die voorwerpen aan te duiden waaraan kinderen een bijzondere waarde hechten - vooral na de eerste zes maanden van hun leven - en die hen helpen het bestaan van de eeuwige wereld te erkennen.

Het is min of meer op deze leeftijd dat de kleintjes de staat van absolute afhankelijkheid van hun moeder beginnen te verlaten om onafhankelijker te worden.

Om deze overgang op een rustige manier te laten verlopen, is het gebruikelijk dat kinderen gehecht raken aan een bepaalde knuffel. Het speelgoed brengt veiligheid, zodat zij het vermogen ontwikkelen om zichzelf als een andere figuur dan hun moeder te herkennen zonder zich afgewezen te voelen.
 

3. Helpt om de verbeelding te oefenen en gevoelens uit te werken

Spelen met een knuffel is ook een uitstekende manier om de kleintjes te stimuleren hun fantasie te oefenen. Deze activiteit stelt kinderen in staat verhalen te creëren en relaties met de buitenwereld aan te gaan op een affectieve en gezonde manier, wat bijdraagt tot hun emotionele ontwikkeling.

Door het speelgoed leren de kleintjes ook nieuwe gevoelens uit te werken, waar ze nog niet goed mee weten om te gaan, zoals woede en frustratie. Door interactie met de knuffel oefent het kind affectie en voelt het zich rustiger.
 

Tot welke leeftijd is gehechtheid aan knuffels?

Er is geen leeftijdsgrens voor kleine kinderen om een knuffel te krijgen. In het algemeen verdwijnt deze gehechtheid aan het overgangsobject op natuurlijke en geleidelijke wijze tussen de leeftijd van 3 en 5 jaar.

Zelfs als de gehechtheid aan het speelgoed iets verder gaat dan deze leeftijd, is er geen reden tot bezorgdheid, aangezien het werkt als een kanaal voor de kleintjes om affectie en genegenheid te uiten.
 

De beste manier om knuffels te kopen

Het kopen van knuffels is veel meer dan het aanschaffen van zo'n gewoon kinderartikel. De voordelen van deze verwerving zijn immens en hebben vooral te maken met de emotionele ontwikkeling van kinderen.

Het is zo frappant dat kinderen zich knuffels nog gemakkelijk als hun grote kindervrienden herinneren. Als je op zoek bent naar een onvergetelijk cadeau voor een baby, kijk dan eens naar onze knuffel catalogus. Daarin vindt je de beste opties en kunt je degene kiezen die het beste bij jouw zoektocht past!