• de shopping days zijn begonnen
  • voor 15:00 besteld is vandaag verzonden
  • sinds 2014 met liefde voor jou gemaakt
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Duurzame, educatieve knuffels en knuffeldoekjes

Wij hebben een groot assortiment knuffels voor jongens en meisjes, in allerlei uitvoeringen zoals beren, konijntjes en nog veel meer. De meeste zijn te voorzien van mooi borduurwerk, denk hierbij aan de naam van het kindje. Ontdek hieronder de mooiste en liefste knuffels en geef het als kraamcadeau of voor een andere gelegenheid.
Bezig met laden...
Happy Horse Beer
Happy Horse Beer
Happy Horse Beer

12,95

11,65

Happy Horse Hond
Happy Horse Hond
Happy Horse Hond

14,95

13,45

Happy Horse Schaap
Happy Horse Schaap
Happy Horse Schaap

14,95

13,45

Knuffel koala
Knuffel koala
Knuffel koala

24,95

22,45

Knuffel aap
Knuffel aap
Knuffel aap

24,95

22,45

Knuffel tijger
Knuffel tijger
Knuffel tijger

24,95

22,45

Knuffel panda
Knuffel panda
Knuffel panda

24,95

22,45

Knuffel hond
Knuffel hond
Knuffel hond

24,95

22,45

Kidslabel knuffel
Kidslabel knuffel
Kidslabel knuffel

16,95

15,25

Pop - Little Dutch
Pop - Little Dutch
Pop - Little Dutch

19,99

17,99

Knuffelbeer
Knuffelbeer
Knuffelbeer

24,95

22,45

Knuffel Teddy Bear
Knuffel Teddy Bear
Knuffel Teddy Bear

17,99

16,19

Knuffel Nijntje
Knuffel Nijntje
Knuffel Nijntje

10,95

9,85

Knuffel met naam - babyknuffels en rammelaars

Wij hebben de leukste en zachtste knuffels en rammelaars in ons assortiment opgenomen. Kies je voor een knuffel waar je een naam op kunt drukken of voor zo'n heerlijk zacht slingeraapje? Gelukkig zijn ze allemaal geschikt voor kleine babyhandjes en houden ze prettig vast. Dat maakt het ideale knuffeltjes voor kindjes. 

Kies je voor een knuffel met naam? Laat bijvoorbeeld de naam in contrasterende kleur borduren. Dat staat lekker opvallend. Of als je liever wat minder opvalt, gewoon dezelfde kleur als het knuffeltje. Er zijn zoveel combinaties te vinden, er is er altijd wel eentje die jou aanspreekt. 

Baby knuffel als geboortecadeau

Tip? Als het het favoriete knuffelbeest wordt, bestel er dan meteen nog eentje! Stel dat je er eentje kwijtraakt? Of dat het in de was moet! We weten allemaal dat een kindje zonder z'n favoriete knuffel maar heel moeilijk in slaap kan komen. Dus, voorkom slapeloze nachten en bestel er meteen twee!

Overigens, misschien is het een leuk idee om een baby knuffel te combineren met een schattig bedrukt rompertje. Dezelfde naam erop en je hebt een leuk kraampakket! Of kies voor zo'n heerlijk, warme badjas. Neem gerust eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment voor de leukste ideeën.

Begrijp het belang van knuffels voor de ontwikkeling van kinderen

Een van de eerste speelgoedjes van elk kind is de knuffel, een klassieker die gegarandeerd succes heeft bij de kleintjes. Maar wist je dat het voorwerp, naast het vermaak en de versiering van de babykamer, ook een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het kind?

Lees verder en begrijp hoe dit speelgoed jouw kind kan helpen rustiger en onafhankelijker te worden!

Welke voordelen heeft de knuffel voor kinderen en baby's?

Behalve dat het een uitstekend cadeau is, biedt de (baby)knuffel ook een aantal voordelen voor het emotionele welzijn van de kleintjes. Leer hier meer over.

1. Brengt troost in tijden van nood

De knuffel werkt als afweer tegen verlatingsangst, die wordt gekenmerkt door buitensporige bezorgdheid over het weg zijn van de moederfiguur of andere naaste verwanten.

Met andere woorden, het speelgoed helpt het kind positieve reacties op moeilijke situaties te ontwikkelen en rustiger met de afwezigheid van de moeder om te gaan.

Vooral in de eerste levensjaren vertegenwoordigt de knuffel een stukje van de moeder dat bij het kind blijft als het weggaat, wat troost en geborgenheid brengt.

2. Het is een uitstekend transactie object

Deze term, die aan het eind van de jaren vijftig opkwam, wordt gebruikt om die voorwerpen aan te duiden waaraan kinderen een bijzondere waarde hechten - vooral na de eerste zes maanden van hun leven - en die hen helpen het bestaan van de wereld te erkennen.

Het is min of meer op deze leeftijd dat de kleintjes de staat van absolute afhankelijkheid van hun moeder beginnen te verlaten om onafhankelijker te worden.

Om deze overgang op een rustige manier te laten verlopen, is het gebruikelijk dat kinderen gehecht raken aan een bepaalde knuffel. Het speelgoed brengt veiligheid, zodat zij het vermogen ontwikkelen om zichzelf als een andere figuur dan hun moeder te herkennen zonder zich afgewezen te voelen.

3. Helpt om de verbeelding te oefenen en gevoelens uit te werken

Spelen met een knuffel is ook een uitstekende manier om de kleintjes te stimuleren hun fantasie te oefenen. Deze activiteit stelt kinderen in staat verhalen te creëren en relaties met de buitenwereld aan te gaan op een affectieve en gezonde manier, wat bijdraagt tot hun emotionele ontwikkeling.

Door het speelgoed leren de kleintjes ook nieuwe gevoelens uit te werken, waar ze nog niet goed mee weten om te gaan, zoals woede en frustratie. Door interactie met de knuffel oefent het kind affectie en voelt het zich rustiger.

Tot welke leeftijd is gehechtheid aan knuffels?

Er is geen leeftijdsgrens voor kleine kinderen om een knuffel te krijgen. In het algemeen verdwijnt deze gehechtheid aan het overgangsobject op natuurlijke en geleidelijke wijze tussen de leeftijd van 3 en 5 jaar.

Zelfs als de gehechtheid aan het speelgoed iets verder gaat dan deze leeftijd, is er geen reden tot bezorgdheid, aangezien het werkt als een kanaal voor de kleintjes om affectie en genegenheid te uiten.

De beste manier om knuffels te kopen

Het kopen van knuffels is veel meer dan het aanschaffen van zo'n gewoon kinderartikel. De voordelen zijn immens en hebben vooral te maken met de emotionele ontwikkeling van kinderen.

Het is zo indrukwekkend dat kinderen zich knuffels nog gemakkelijk als hun grote kindervrienden herinneren. Als je op zoek bent naar een onvergetelijk cadeau voor een baby, kijk dan eens naar onze knuffel catalogus. Daarin vindt je de beste opties en kunt je degene kiezen die het beste bij jouw zoektocht past!

De mooiste knuffeldoekjes voor jongens en meisjes

Wat kun je nu verwachten van onze knuffeldoekjes en wat maakt het aanbod en de service van jouw online winkel zo de moeite waard? Lees snel verder voor meer inspiratie en informatie over de leukste knuffeldoekjes voor baby's!

Een breed aanbod aan leuke, zachte knuffeldoekjes voor elke baby

Knuffeldoekjes voor baby's zijn er bij ons in elk geval niet te kort, zoals je kunt zien als je de vele mogelijkheden bekijkt. Een knuffeldoekje is in de eerste plaats een leuk hebbedingetje voor je baby, peuter of zelfs kleuter, omdat het troost kan bieden als er traantjes vallen. Ook hebben veel kleintjes een zacht doekje nodig om beter in slaap te komen, wat voor de meeste baby'tjes een hele uitdaging is.

Welke knuffeldoekjes voor baby's vind je nu zoal bij ons en wat maakt deze doekjes zo uniek? Hieronder krijg je wat meer inspiratie en informatie over de mogelijkheden:

1. Een Flowers & Butterflies knuffeldoekje

Het perfecte babygeschenkje voor een klein meisje: een knuffeldoek met afbeeldingen van vlinders en bloemen. Dit doekje is extra zacht en past dankzij de verschillende roostinten perfect bij de babykamer van een meisje. Aan het doekje hangt een leuk vogelknuffeltje en de vele lintjes maken het zoveel leuker voor je kindje om mee te spelen.

Daarbij is het dankzij dit doekje ook mogelijk voor je kindje of baby om altijd haar favoriete speen bij te houden. Zo komt je kindje nog gemakkelijker tot rust wanneer dat nodig is!

2. Een Nijntje knuffeldoek

Nijntje is zonder twijfel een van de bekendste kinderfiguurtjes die er zijn en bij ons vind je dan ook prachtige doekjes in dat thema. Dit model is prachtig afgewerkt met een turquoise kleur en beschikt over meerdere lintjes om een speen aan te hangen of om mee te frutselen.

Het leukste zijn natuurlijk nog de afbeelding van Nijntje die op het doekje staat en het Nijntje knuffeltje dat aan één zijde van het doekje hangt. Een zacht popje dat dit doekje nog zoveel leuker maakt om naar te kijken, mee te spelen en mee te slapen.

3. Een Sailors Bay knuffeldoekje

Voor kindjes die al aan vroege leeftijd graag beestjes zien en houden van de zee en boten is dit doekje perfect. Het Sailors Bay knuffeldoekje zelf is mooi afgewerkt met leuke afbeeldingen van bootjes, zeetorens en meer en daarbij zitten ook aan dit model meerdere lintjes om mee te spelen of een speen aan te hangen.

Ook bij dit doekje leg je je kleintje in de watten met een leuk knuffeltje in de vorm van een meeuw, die sierlijk aan één hoekje hangt. Het gebruik van zachte kleuren, waaronder wit en lichtblauw, zorgt er ten slotte voor dat dit doekje je kindje helemaal tot rust brengt en helpt slapen.

4. Een Little Goose knuffeldoekje van Little Dutch

Ten slotte is er ook dit knuffeldoekje van Little Dutch dat met zijn opvallend witte kleur héél eenvoudig oogt en het perfecte hebbedingetje is voor je baby'tje. De lintjes aan de hoeken van het doekje hebben de vorm van ganzenpootjes (vandaar ook de naam van dit doekje, 'Little Goose') en in het midden zit het zachte kopje van een eendje.

Op die manier beschikt je baby over een prachtig, zacht doekje dat er niet alleen leuk uitziet, maar ook kan dienen om mee te spelen of een speen aan te hangen. Reken maar dat je kleintje met dit doekje in één twee drie in slaap valt!

Een gepersonaliseerd knuffeldoekje met de naam van je kleine spruit

Wat is nog beter dan een leuk knuffeldoekje voor baby's dat prachtig is afgewerkt? Een doekje waarop de naam van je kindje staat gedrukt. Bij ons heb je de mogelijkheid om dit cadeautje voor je kleintje nog persoonlijker te maken door zijn of haar naam in een lettertype, formaat en kleur naar keuze te drukken.

Je kunt zelfs kiezen waar je de naam op het doekje laat drukken en je beschikt over de mogelijkheid om de positie en hoek van de naam aan te passen. Het resultaat is een knuffeldoekje dat écht bij je baby of peuter past en waar hij of zij dus ook nog veel meer aan heeft!

Waarom je knuffeldoekjes zoeken bij Kraam-Cadeau.nl?

Een knuffeldoekje met naam is zeker leuk als cadeautje of hebbedingetje voor je baby, maar waarom zou je het nu precies bij ons moeten zoeken? Ten eerste vind je in de webwinkel een breed aanbod aan mogelijkheden, zodat je jouw kindje écht in de watten legt met een doekje dat bij hem of haar past.

Daarbij maakt onze online babywinkel het zoveel gemakkelijker om precies het goede doekje te vinden dankzij een overzichtelijk aanbod. Op deze manier hoeft de zoektocht naar een leuk doekje niet per se veel tijd in te nemen.