• de shopping days zijn begonnen
  • voor 16:00 besteld is vandaag verzonden*
  • sinds 2014 met liefde voor jou gemaakt
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Kerstcadeau voor baby en kind

December is de maand van cadeaus en samenzijn! Bestel bij ons de mooiste gepersonaliseerde kerstcadeaus voor onder de kerstboom. Unieke cadeaus voor het hele gezin. Van speelgoed met naam tot aan geborduurde badjassen met naam.


Kerstcadeau voor baby's en kinderen

De eerste kerst van je kindje is er één om nooit meer te vergeten. Een goede reden om dit jaar een cadeau te geven die een leven lang herinneringen met zich meebrengt.

Denk bijvoorbeeld aan een zelf ontworpen kerstbal met de naam en geboortedatum van je baby erop, of laat je kindje in kerststijl fotograferen en de mooiste foto inlijsten. Ook voor een baby kan je al denken aan een stuk speelgoed als cadeau.

Wanneer de baby al wat groter is, kan je denken aan een bijtring, rammelaar of knuffel met eigen naam erop. Als je net bevallen bent en je kraamtijd in de kerstperiode valt, is het een leuk idee om warme slofjes en een mutsje cadeau te krijgen zodat je de kleine lekker warm kan houden. Ook een badjas of een rompertje in kerststijl zijn originele cadeaus om in deze periode te geven.

Kerstcadeau voor een kindje van 1 jaar

Wanneer je kindje de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt, gaat de grote ontdekkingstocht in de wereld beginnen. Lopen, klimmen, klauteren, je dreumes heeft het er maar druk mee. Wanneer de kerstdagen zich aandienen, kan je qua cadeaus dan ook alle kanten op.

Een loopwagen met muziek en spelletjes voor avontuurlijke wandeltochtjes door huis en tuin, een blokkendoos om de fijne motoriek te ondersteunen of een voorleesboek om kennis te maken met de eerste woordjes.

Wil je je kindje een uitdagend cadeau geven? Denk dan eens aan een houten puzzel of een muziekinstrument, zoals een xylofoon of houten trommel waarmee de kleine zelf muziek kan maken.

Kerstcadeau voor 2 jaar en kerstcadeau voor 3 jaar, enkele tips

Kerst vieren zal voor je peuter een hele ervaring zijn. In deze levensfase wil je kind graag aan alles meedoen. De kerstboom versieren, mee helpen in de keuken voor het kerstdiner en kerstliedjes meezingen. Je maakt je kind dan ook het meest blij met een cadeau waarbij hij of zij leert, uitgedaagd wordt en creatief bezig kan zijn.

Een leuk kerstcadeau voor tweejarigen is bijvoorbeeld een loopfiets of driewieler, een kinderkeukentje of poppenhuis. Driejarigen kan je met educatieve spelletjes onder de kerstboom alvast laten oefenen voor school. Denk bijvoorbeeld aan een spel met het alfabet of het leren van cijfers.

Ook bouwpakketten zoals lego, duplo en puzzels tot 24 stukjes zijn uitdagende cadeaus voor kinderen van zowel twee als drie jaar.

Kerstcadeau 4 jaar

Wanneer je kind vier jaar is, ziet het leven er rond kerst al heel anders uit dan in de baby -of peutertijd. Kerstviering op school en spelen met vriendjes en vriendinnetjes rond de kerstboom zullen niet onopgemerkt voorbij gaan.

Wanneer de kerstvakantie dan eenmaal is aangebroken, zal je kind het liefst de hele dag lerend spelen en ontdekken. Leuke cadeaus om te geven zijn knutselpakketten, waarmee ze zelf kerstkaarten kunnen maken of hun eigen kerstornament voor in de boom in elkaar kunnen zetten. Ook verkleedkleding, een gezelschapsspel of een voorleesboek zullen jouw kind niet laten vervelen tijdens de feestdagen.

Kerstcadeau 5 jaar

Je vijfjarige zal tijdens de kerstvakantie niet alleen binnenshuis, maar ook steeds vaker buitenshuis willen spelen. Je kleuter zit inmiddels al een jaar op de basisschool, kan fietsen, leert zwemmen en zit soms ook al op een sport.

Kerstcadeaus met een bijpassende kerst tekst die voor je vijfjarige dan goed van pas komen, zijn onder andere een rugtas, een balspel voor in de tuin of een trampoline. Ook leert je kind op deze leeftijd lezen en schrijven en zal hij of zij dat thuis ook graag willen oefenen. Cadeaus als een krijtbord, leesplank of woordenschatspel zullen je kind naast veel plezier ook een leerzame ervaring bieden.

Kerstcadeau voor een meisje

Meisjes vinden het over het algemeen leuk om creatief bezig te zijn en houden vaak van de kleur roze. Voor baby's en peuters is het een leuk idee om een mooi kerstjurkje te geven waar je meisje in straalt tijdens het kerstdiner. Meisjes vanaf de leeftijd van twee jaar vinden het leuk om een pop cadeau te krijgen die ze zelf kunnen aankleden en verzorgen.

Andere leuke kerstcadeaus met bijvoorbeeld kerstwensen voor meisjes zijn spelletjes met dierenthema's of objecten die te maken hebben met de fantasiewereld, zoals een speelkasteel of prinsessen verkleedkleding.

Kerstcadeau voor een jongen

Stoer, levendig en blauwkleurig, dat zijn de ingrediënten voor een kerstcadeau voor een jongen. Denk bijvoorbeeld voor een baby aan een nachtlampje in de vorm van een beer, en voor grotere jongens een speelkleed met een racebaan erop.

Ook een speelgoedtreintje of minitractor zijn leuke cadeaus om onder de boom te leggen. Tot slot voor de jongens die graag creatief bezig zijn, zij zullen helemaal blij zijn met vingerverf of een magneetpuzzel.

Vereeuwig het mooiste moment

Uiteraard worden de mooiste foto's gemaakt tijdens de kerstperiode, zowel buiten als binnen bijvoorbeeld bij mooie kerstversiering, bij het uitpakken van de cadeaus tot aan lekker buiten spelen. Je kunt bijvoorbeeld ook iets doen met deze foto, bijvoorbeeld een tegeltje maken en deze ergens mooi plaatsen in je huiskamer. Bijvoorbeeld met nieuwjaarswensen of een grappige kerst uitspraak.