Mijn eerste Kikkerboek
Mijn eerste Kikkerboek
Mijn eerste Kikkerboek
Mijn eerste Kikkerboek
Mijn eerste Kikkerboek
Mijn eerste Kikkerboek

Mijn eerste Kikkerboek

Het vrolijke verhaal van Kikker in een voorleesboek van stevig karton voor de allerkleinsten. 

Dag Kikker. Wat spring je hoog!
Dag Beertje. Vang de bal!
Eend, Haas, Rat, Varkentje zijn hun vriendjes.
En het leukste is... samen spelen!

Gegarandeerd voorleesplezier!

Productspecificaties van het Mijn eerste Kikkerboek

  • Auteur: Max Velthuijs
  • Uitgever: Leopold
  • Uitvoering: Stevig kartonboekje
  • Aantal pagina's: 16
  • Afmeting: 19,3 x 19,2 x 1,1 cm
  • Uitvoering: Nieuwe editie

Max Velthuijs

Dit kartonboek van Max Velthuijs is een kennismaking met de dieren die in de Kikkerboeken voorkomen. Voor veel kinderen zijn de boeken met de felgroene kikker in de hoofdrol een ware belevenis. Dit boek dat alle vriendjes van Kikker introduceert heeft korte teksten en helder gekleurde illustraties. De verhaaltjes gaan over dingen die kinderen zelf ook vaak doen in het dagelijks leven, zoals springen, voorlezen en pannenkoeken bakken. Hier worden kinderen vanzelf vrolijk en enthousiast van!

Het verhaal en de dierfiguren

Kikkers vriendjes die je kind leert kennen in het boek zijn allemaal herkenbare dierfiguren. Zo heb je Eend, die houdt van bloemen plukken. Haas is blijkbaar wat ouder dan Kikker en leest zijn groene vriendje een boek voor. Alle vrienden van Kikker zijn ergens goed in. Beertje bijvoorbeeld, kan goed de bal vangen. Ook Rat en Varkentje worden aan de allerjongste lezertjes voorgesteld.

Op de linkerbladzijde zie je steeds een afbeelding in felle kleuren van het dierfiguur, op de rechterbladzijde kan je wat meer over hem of haar te weten komen. Helemaal aan het eind van het verhaal doen de vriendjes waar ze het meest plezier in hebben: met elkaar spelen.

De tekeningen uit Mijn eerste Kikkerboek

Hoofdpersoon Kikker, altijd afgebeeld in een rood met witte broek, is sympathiek, naïef en optimistisch. Hij zou het alter ego zijn van de schrijver en tekenaar Max Velthuijs. De bedenker van Kikker was een levensgenieter en wilde kinderen graag meegeven dat het leven prachtig is. De prenten van de vriendjes van Kikker en hun activiteiten vormen net als in de andere Kikkerboeken het uitgangspunt.

De sprekende kleuren vallen meteen op en de afbeeldingen zijn eenvoudig, alsof ze heel achteloos getekend zijn. Toch werkte Velthuijs vaak meer dan een jaar aan een boek. De stukjes tekst zijn heel kort, zodat ook heel jonge kinderen goed hun aandacht erbij kunnen houden.

Waarom is dit boek leuk als eerste prentenboek?

Het voorleesboek is geschikt voor peuters vanaf twee jaar. Omdat de verhaaltjes heel eenvoudig zijn en de tekeningen over activiteiten gaan die kinderen zelf ook doen, is dit het ideale boek voor je kind om zelf te bekijken. Als je het boek een paar keer aan je zoon of dochter hebt voorgelezen zijn de verhaaltjes bekend en kan je kind ook alleen van het boek genieten.

De plaatjes spreken voor zich en je kind kan zijn fantasie gebruiken om er zelf iets bij te bedenken. Dankzij de dikke kartonnen bladzijden en de afgeronde hoeken ligt het boek goed in de hand voor de allerkleinsten. Je kind maakt kennis met Kikker en daarnaast met alle vriendjes die ook in de volgende Kikkerboekjes een rol spelen. Met dit prentenboek heb je alle personages handig bij elkaar.

Thema’s van de Kikkerboeken

Door dit boekje kan je kind leren dat mensen van elkaar verschillen qua karakter en interesses. Ook heeft elk dierfiguur in het boek wel een speciaal talent waarin hij of zij in uitblinkt. De situaties die worden uitgebeeld zijn vaak buiten of in de natuur. Behulpzaamheid naar elkaar toe en positieve oplossingen bedenken voor dilemma’s spelen altijd een rol in de Kikkerboekjes van Velthuijs.

Dit soort onderwerpen worden via de eenvoudige avonturen van Kikker en zijn dierenvriendjes op een leuke manier aan kinderen gepresenteerd. Jonge kinderen raken dan vanzelf vertrouwd met universele thema’s, zoals liefde, angst, verdriet en vooral genieten van het leven. Thuis veel voorlezen is heel leerzaam voor kinderen en met de boekjes over Kikker altijd inspirerend.

De schrijver en tekenaar

De Haagse auteur en illustrator Max Velthuijs (1923-2005) begon aan het eind van de Tweede Wereldoorlog met een schilders- en ontwerpersopleiding aan de Arnhemse Kunstacademie. Met de ontruiming van Arnhem stopten de lessen echter al snel. Hij heeft vanaf de jaren zestig internationale successen geboekt met zijn boeken, die zijn vertaald en in meer dan 35 landen zijn uitgebracht.

Zijn werk is met vele prijzen bekroond, zoals de Gouden Penseel en de Gouden Griffel. Een jaar voor zijn dood werkte hij nog aan nieuwe plotjes voor animatiefilmpjes over Kikker. Na zijn dood zijn in 2009 de filmpjes alsnog uitgevoerd.

Voorleesboek als kraamcadeau

De Kikkerboeken zijn fantastisch lees- en kijkmateriaal voor jong en oud. Ook veel ouders genieten namelijk van de mooi geïllustreerde boeken. Zoek je een leuk cadeau voor een pasgeborene en de trotse ouders, dan is 'Mijn eerste Kikkerboek' een goed idee. Het staat mooi in elke kinderkamer en dankzij het stevige karton kunnen kinderen er zelf al snel in bladeren als ze opgroeien.

Het boek gaat lang mee en is niet vierkant: voor een deel zijn de hoeken afgerond, zodat het voorleesboek prettig aanvoelt voor kinderhandjes. "Is het leven niet prachtig?" is het bekende motto van Kikker. Het leven ís prachtig, want voorlezen is elke dag een feest met een Kikkerboek!

Beoordelingen
Review toevoegen
Mijn eerste Kikkerboek
Mijn eerste Kikkerboek. Het populaire verhaal van Kikker is van stevig karton, waardoor het boekje ook heel geschikt is voor de kleine kinderhandjes.
de shopping days zijn begonnen
voor 16:00 besteld is vandaag verzonden
volgen met track & trace naar ontvanger
veilig voor- en achteraf betalen
webshop keurmerk - webwinkelkeur

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Laat een review achter
Versturen Annuleren