• de shopping days zijn begonnen
  • voor 15:00 besteld is vandaag verzonden
  • sinds 2014 met liefde voor jou gemaakt
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

De leukste kinderboeken & prentenboeken

Kinderboeken, een van de allerleukste kraamcadeaus om te geven. Een kindje kan nooit genoeg boeken hebben. Prentenboeken die prachtig staan op de babykamer en mooie verhalen om voor te lezen. Want hoe klein de kindjes ook zijn, voorlezen is heel goed voor hun woordenschat en fantasie. Wij hebben de mooiste boeken voor kinderen geselecteerd die (toekomstige) ouders het liefst op de boekenplank hebben staan. Van de klassiekers als Jip&Janneke en Rupsje Nooitgenoeg tot de populaire top tien boeken zoals de Neehoorn en de De jongen, de mol, de vos en het paard.Leuke kinderboeken voor jongens en meisjes

Kinderboeken blijven leuk om als kraamcadeau te geven. De woordenschat van kinderen wordt beter wanneer ze verhaaltjes horen. Daarnaast is het ook altijd een moment van rust voor zowel ouder als kind wanneer er samen uit een kinderboek gelezen wordt. Leuke kinderboeken kun je in allerlei soorten en maten vinden. Maar welke kinderboeken horen nu echt in de top tien thuis?

Onze top 10 is als volgt:

Het grote Jip & Janneke boek

Een boek dat zeker niet mag ontbreken in de top tien is het grote Jip & Janneke boek. Dit boek is geschreven door Annie M.G. Schmidt. Iedereen is wel opgegroeid met een van de bekende verhalen over de vrolijke kinderen Jip & Janneke. Of je nu jong bent of oud, de verhalen over deze kinderen blijven enig om te lezen en natuurlijk om naar te luisteren.

In dit grote Jip & Janneke boek zijn alle verhalen over Jip & Janneke verzameld. De prachtige tekeningen van de bekende illustrator Fiep Westendorp ontbreken ook zeker niet in dit boek. Samen met je kinderen lezen over Jip & Janneke blijft een groot avontuur. Geniet er samen van!

Raad eens hoeveel ik van je hou

Dit is een prachtig en lief boek dat ook zeker niet mag ontbreken in de kinderkamer. Het is een mooi boek om uit voor te lezen en het is ook heel leuk om samen naar de plaatjes te kijken in het boek. 'Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen. Raad eens hoeveel ik van je hou?' Deze bekende zin zal je nog lang blijven herhalen, want dit heeft allemaal te maken met de strekking van het verhaal.

Hazeltje en Grote Haas doen hun best om op allerlei manieren te laten zien hoe lief ze elkaar vinden en van elkaar houden. Ze maken er een soort wedstrijd van om elkaar te laten zien hoeveel ze van elkaar houden.

Elke keer als Hazeltje iets heeft bedacht, dan zal Grote Haas er nog een schepje bovenop doen. Zo ontstaat er een spel tussen de twee dieren waarbij ze strijden om elkaar te laten zien dat ze van elkaar houden. Dit maakt het boek erg lief en ook leuk om te lezen.

Veel mensen hebben het boek al gelezen en zijn er trots op om het verhaal met hun kinderen te delen. Het boek is gemaakt van dik karton, waardoor kinderen het ook zelf makkelijk vast kunnen houden en kunnen kijken naar de plaatjes in het boek.

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg is misschien wel het bekendste rupsje uit de kinderwereld. Veel mensen kennen het verhaal over het bekende rupsje dat verandert in een vlinder. Hij heeft honger en blijft maar eten. Het maakt niet uit wat hij eet, hij lust het. Blaadjes en taart, maar ook worst en snoep.

Het rupsje wordt alleen maar groter en groter. Uiteindelijk wordt hij een prachtige vlinder. Dit mooie boek geeft op een fantasierijke manier aan hoe het leven van een rups verloopt en hoe een rups verandert in een vlinder. In het echt eten rupsen natuurlijk helemaal geen taart en snoep, maar dit maakt het boek zo leuk voor kinderen.

Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en zullen ook zeker genieten van de avonturen van Rupsje Nooitgenoeg. De illustraties zien er prachtig uit en stiekem is dit ook een boek waar ouders zeker van kunnen genieten.

Paco en het orkest

Een boekje lezen of voorgelezen worden, is natuurlijk leuk. Interactieve boekjes zijn natuurlijk veel aantrekkelijker voor kinderen. Ben je op zoek naar een muzikaal boekje waar niet alleen mooie verhaaltjes in staan, maar waar ook geluidjes uitkomen? Dan is Paco en het orkest een geweldig boek voor kinderen vanaf drie jaar.

Per bladzijde staat er een kort verhaaltje geschreven en kan het kindje op een knopje drukken om een muziekinstrument te horen spelen. Het boek is daardoor niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam. Kinderen leren op deze manier gelijk over muziekinstrumenten en dit kan weer bijdragen aan hun muzikale ontwikkeling. Paco is de hoofdpersoon van het boek. Samen met dit karakter ga je op reis in een wereld vol muziek.

Pluk van de Petteflet

Daar komt Pluk aan met zijn rode kraanwagen. Ook dit verhaal is geschreven door Annie M.G. Schmidt. Het verhaal gaat over een jongetje dat Pluk heet. Hij rijdt met zijn rode kraanwagentje rond en beleeft allerlei avonturen. Deze avonturen worden in makkelijke taal verteld en dit maakt het een leuk boek voor zowel jong als oud.

Welterusten kleine beer

Kinderen zullen zich makkelijk kunnen vinden in het verhaal over Kleine Beer. Kleine Beer kan niet slapen en vindt het ook helemaal niet leuk om in het donker te slapen. Grote Beer helpt hem door steeds een groter lichtje naar hem te brengen. Uiteindelijk brengt hij zelfs de maan voor hem mee. Dit helpt Kleine Beer en zo kan hij rustig gaan slapen en hoeft hij niet meer bang te zijn.

De NEEhoorn

Dit boek zit vol humor. Dit verhaal hoort echt in de top tien thuis, omdat het een heel grappig en vrolijk boek is. Het is een leuk boek om samen met je kinderen te lezen. Het plaatje op de kaft ziet er al grappig uit en zo is het hele boek voorzien van grappige illustraties.

We hebben er een geitje bij!

Dit is echt een schattig boekje waarin je kunt lezen over een klein geitje dat is geboren op de kinderboerderij. Wat vinden de andere dieren op de boerderij ervan dat er een geitje bijgekomen is? Dat lees je allemaal in dit mooie boekje.

Mijn eerste Kikkerboek

Wie kent Kikker nu niet? De avonturen van Kikker zijn te lezen in dit stevige boek dat zelfs door de allerkleinste kinderhandjes goed vast te pakken is. In dit boek ga je op avontuur met Kikker en zijn vriendjes.

Een zee van liefde

Liefde is belangrijk in het leven van het kind en daar hoort ook zeker een liefdevol boek bij als Een zee van liefde. In dit boek volg je de verhalen van Pinguïn en zijn vriend Beer. In dit boek draait het allemaal over het volgen van je hart en van je dromen.

Verras (toekomstige) ouders met een van onze boeken voor tijdens de zwangerschap of als kraamcadeau. Wij hebben zorgvuldig een selectie gemaakt van de leukste kinderboeken. Ook voor iets oudere kindjes hebben wij hele leuke en interactieve boeken.

Denk bijvoorbeeld aan de Zaklantaarn zoekboeken waarbij kindjes op onderzoek kunnen uitgaan met de meegeleverde zaklamp. Of het boekje van Paco waarbij kindjes verschillende instrumenten uit het orkest kunnen laten afspelen door op een knopje te drukken. 

Een boek als kraamcadeau

Uit onderzoek blijkt dat wanneer ouders vanaf de geboorte dagelijks één boekje voorlezen, kinderen in de eerste vijf levensjaren naar schatting met bijna 300.000 extra woorden in aanraking komen.