• de shopping days zijn begonnen
  • voor 15:00 besteld is vandaag verzonden
  • sinds 2014 met liefde voor jou gemaakt
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Houten speelgoed voor baby en kind

Houten speelgoed is onwijs populair onder jonge ouders. Daarom is het dan ook het ideale cadeau om te geven wanneer bekenden van je, vader en moeder geworden zijn of voor zijn of haar verjaardag. Maar ook kan het erg leuk en educatief zijn voor je eigen kindje. Kies bijvoorbeeld voor een houten trein, tuimelaar, blokken, gitaar of een gereedschapsset. Het educatieve baby speelgoed kan voorzien worden van naam, maar ook van geboortedatum, gewicht en lengte. Ontdek het prachtige duurzaam speelgoed voor baby en kind.
Bezig met laden...
Tekendoos met naam
Tekendoos met naam
Tekendoos met naam

21,95

19,75

Zandbak met naam
Zandbak met naam
Zandbak met naam

39,95

35,95

Speelbak met naam
Speelbak met naam
Speelbak met naam

39,95

35,95

Geboorteblokken
Geboorteblokken
Geboorteblokken

26,95

24,25

Houten speelgoed met naam bedrukken of graveren

Ga bijvoorbeeld voor zo’n hartstikke gaaf houten gitaartje, een houten puzzel, houten gereedschapskist of de houten garage om mee te spelen. Daar wordt elk kindje gelukkig van. En wat dacht je van nog uitdagender speelgoed zoals een houten trein? Bekijk het leukste houten speelgoed met naam in onze webshop. 

Check ook zeker de mogelijkheden om de cadeaus te personaliseren. Dat maakt je cadeau nog unieker. En het personaliseren gebeurt zeer professioneel in onze eigen drukkerij en/of borduurstudio.

Ook benieuwd naar het overige aanbod? Op Kraam-cadeau.nl kun je nog heel veel meer mooie presentjes vinden; van rompertjes en badjasjes tot bijzondere herinneringsboxen en cadeauboxen. Er zit voor elke kersverse ouder wel een mooi kraamcadeau tussen. Wacht niet langer en bestel het perfecte kraamcadeau nu!

En ook als jij op zoek bent naar een mooi cadeau voor een wat ouder kindje, ben je bij ons aan het juiste adres. Elk kind zal urenlang speelplezier beleven aan het mooie en leuke houten speelgoed van Kraam-Cadeau.nl!

Het leukste educatieve baby speelgoed en andere leeftijden

Misschien ben je nog niet helemaal overtuigd om te kiezen voor houten speelgoed. Maar houten speelgoed heeft zoveel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld plastic speelgoed. Houten speelgoed is in de eerste plaats ecologisch. Veel plastic speeltjes zijn niet goed te recyclen en slecht afbreekbaar.

Houten speelgoed is daarentegen van natuurlijk materiaal gemaakt en belast het milieu veel minder. En omdat hout wel tegen een stootje kan, gaat het veel langer mee. Misschien heb je zelf ook nog wel houten speelgoed van vroeger liggen. 

Wij hebben in ons assortiment leuk en educatief speelgoed voor baby’s en andere leeftijden. Denk bijvoorbeeld aan de Little Dutch Rammelaar Roller Ocean. Deze houten rammelaar is niet alleen leuk, maar ook zeer educatief. De rammelaar maakt tijdens het rollen een rammelend geluid. Kinderen vinden het geweldig om de rammelaar te achtervolgen, vast te grijpen en te schudden. Op die manier bevordert dit speeltje de hand-oogcoördinatie van het kindje. 

Houten speelgoed 1 jaar en andere leeftijden

Met houten speelgoed voor kinderen tot 1 jaar stimuleer je de ontwikkeling van je kindje, bijvoorbeeld met het stapelen van houten ringen van groot naar klein op de Ring stapelaar Little Goose. Dit is een prima oefening om de oog- handcoördinatie te bevorderen.

Ook de Little Dutch Xylofoon blue is een zeer dankbaar speeltje. Niet alleen leuk speelgoed, maar ook weer heel nuttig. Het kindje kan experimenteren met ritme en combinaties van tonen. Er zit een makkelijk vast te pakken slagstokje bij, goed voor de ontwikkeling van de handmotoriek.

Met een telraam in de vorm van een regenboog wordt tellen nog leuker! Het heen en weer schuiven van de kraaltjes vinden kinderen geweldig. Zo leren ze tijdens het spelen meer over kleuren en ontwikkelen ze hun fijne motoriek.

En als ze wat ouder zijn kunnen kinderen het telraam gebruiken om te oefenen met rekenen. Een leuke manier om te leren terwijl ze spelen.
Houten speelgoed in de vorm van dieren voor een 1-jarige
Speelgoed is niet meer weg te denken in de kinderkamer. Heel leuk om mee te spelen, maar ook heel nuttig om dingen te leren. Neem bijvoorbeeld houten speelgoed in de vorm van dieren. Hiermee help je je kindje om snel en gemakkelijk de namen van dieren te leren. Heel nuttig, maar ook heel leuk. Neem bijvoorbeeld de speelgoedauto ‘Sea Animal’ in de vorm van een walvis.

Door de fijne vorm kan het kindje er al vanaf 1 jaar mee spelen. Het speelgoed is ook te personaliseren met een naam. Op die manier staat het ook nog eens heel leuk in de kinderkamer.

Of wat dacht je van het Little Dutch Trekdier Little Goose in de vorm van een gans. Je kindje gaat samen met de gans op avontuur door het diertje achter zich aan te trekken met een touwtje. Dit speelgoed moedigt je kindje aan om te lopen en helpt bij de motorische ontwikkeling. 
Speelgoed voor 2-jarige
Voor kindjes van iedere leeftijd hebben we leuk en geschikt speelgoed. Speelgoed speciaal voor de 2-jarige en ouder. Bijvoorbeeld de Little Dutch – voertuigenset. De houten voertuigen zijn ontworpen om samen te gebruiken met de houten treinset van Little Dutch en zijn geschikt om op de rails te rijden.

Ook de Little Dutch houten transportwagen met oplegger inclusief vier auto’s is erg geschikt voor de 2-jarige om mee te spelen. De autootjes staan op de oplegger van de transportwagen. Door de oplegger uit te klappen kunnen de autootjes er vanaf rijden. Een leuk speeltje voor urenlang speelplezier. Dit mooie speelgoed kan ingepakt worden met een leuke en luxe verpakking. Een superleuk cadeau om te geven.
Speelgoed voor 3-jarige
Het Little Dutch torenspel is zeer leuk en leerzaam speelgoed voor de 3-jarige en ouder. Maak een superhoge blokkentoren zonder deze om te laten vallen. Een spel waar de hele familie plezier van heeft. Het spel verbetert de hand-oog coördinatie van je kindje en stimuleert zijn of haar fijne motoriek. Je bouwt eerst een toren door alle houten blokken op elkaar te stapelen.

De spelers halen om de beurt heel voorzichtig een blok uit de toren die ze er vervolgens weer bovenop moeten leggen. Maar… als de toren omvalt, is het spel voorbij. Maak het extra spannend met de kleurendobbelsteen. De kleur die je gooit, geeft aan welk blok je uit de toren haalt. Heel spannend maar ook heel leuk! 
Speelgoed voor 4-jarige
Hoe groter je kindje is, hoe meer interesses het gaat ontwikkelen. Denk aan tekenen, schilderen of muziek maken. Daarom hebben we leuk speelgoed voor de 4-jarige en/of ouder. Zoals de houten gitaar Little Dutch.

Deze leuke gitaar met naam is een prachtig instrument voor de kleintjes. Dansen, zingen en gitaar spelen. Het bevordert op een hele speelse manier hun creativiteit en coördinatievaardigheden. Maak de gitaar extra persoonlijk door de naam van het kindje erop te laten zetten. 

Met de gereedschapskist van Little Dutch maken ze al op jonge leeftijd kennis met verschillende vormen. Door te spelen met verschillende soorten gereedschap speelt en leert het kindje tegelijk waarbij vooral de motoriek gestimuleerd wordt. 
Educatief speelgoed
Uiteraard moet speelgoed leuk zijn voor je kindje, maar dat is niet voldoende. Spelenderwijs leren kinderen ongemerkt heel veel belangrijke dingen. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van de (fijne) motoriek, de concentratie, de creativiteit, enz. Dus speelgoed moet ook een educatieve functie hebben.

Juist om het leren bij het kind te stimuleren hebben wij een ruim aanbod aan educatief speelgoed. Je kind zal dus op een leuke manier dingen leren. Dit brengt veel voordelen, ook voor later, met zich mee. Zo is de kans groot dat je kindje het later leuker zal gaan vinden om op school te leren en meer plezier uit de schooltijd te halen.

Al ons speelgoed is juist gemaakt om de ontwikkeling van het kind in alle fasen van het opgroeien te verbeteren. Je kunt dus het speelgoed kiezen wat het beste past bij de leeftijd en het niveau van het kind. 

Educatief speelgoed 1 jaar

Vanaf 1 jaar al veranderen de interesses van je kindje. Het zal meer interesse gaan tonen voor écht speelgoed. Daarom hebben we mooi en nuttig educatief speelgoed voor 1 jaar en ouder. Dit speelgoed is gericht op de ontwikkeling van de motorische en cognitieve vaardigheden en op de sociale ontwikkeling van het kind.

Denk bijvoorbeeld aan speelgoed zoals de Little Dutch Stapelaar regenboog. Dit speelgoed staat garant voor uren speelplezier. De houten regenboog bestaat uit acht bogen in verschillende maten en kleuren die perfect op elkaar passen. Laat jouw kindje de meest gevarieerde constructies maken.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast de regenboog stapelaar hebben we ook de Little Dutch Tuimelstapelaar Wild Flowers in ons assortiment. Dit speelgoed is een prima oefening voor de kleine om de hand-oog coördinatie te ontwikkelen. Als spelenderwijs moeten ze proberen om de houten ringen in de juiste volgorde op de stapelaar te plaatsen, die heen en weer tuimelt. Dit vergt aardig wat geduld en concentratie van de kleine. Een heel dankbaar geschenk om te geven als kraamcadeau bijvoorbeeld. Voor een speciaal cadeau kun je de naam van de kleine erop laten drukken.

Educatief speelgoed 2 jaar

Met 2 jaar heeft je kindje al een hele ontwikkeling doorstaan en is inmiddels een peuter geworden. Je kindje zit nu in de zogenaamde ‘peuterpuberteit’ en gaat alle kanten op. Het ene moment lachen, het andere moment huilen, het ene moment vrolijk en het andere moment boos. Ook op speelgebied heeft de kleine een hele grote ontwikkeling doorgemaakt. En daarom hebben wij speciaal voor die leeftijd educatief speelgoed voor 2 jaar en uiteraard ouder.

Ze hebben nu de leeftijd dat ze ook even alleen of samen buiten kunnen spelen, zolang je maar in de buurt bent om een oogje in het zeil te houden. Geef je kindje geschikt speelgoed dat goed de zintuiglijke als motorische ontwikkeling stimuleert.

Inmiddels kan je kindje zich al goed bewegen, zelfstandig lopen en misschien al springen en rennen. Je peuter vindt het reuze interessant om de mogelijkheden van zijn lijfje te ontdekken en houdt steeds meer van actief spelen, zoals tegen een bal trappen.

Veel van het speelgoed waar je kindje mee speelde toen het kleiner was kan nog steeds interessant en leuk zijn, maar de wijze waarop hij of zij ermee speelt is nu anders. Je kindje is nu toe aan nieuwe uitdagingen, dus tijd voor nieuw leerzaam speelgoed. Speciaal voor de jongens hebben we een supergave garage, met een wasstraat, tankstation en een helikopterplatform.

De houten garage kan als speelset gekoppeld worden aan de treinset XXL van Little Dutch. Nog zo’n leuk speeltje voor peutertjes is de Little Dutch Vormenstoof Ocean. De vormenstoof is een creatief sorteerspel, waarbij ze de vormen in de juiste opening moeten stoppen. Dit spel helpt enorm bij de ontwikkeling van vormen en kleuren herkennen en het verfijnt de hand-oogcoördinatie. Dit klassieke speelgoed is leuk en leerzaam tegelijk.

Educatief speelgoed voor een baby

De eerste twee jaren in het leven van een baby zijn ongekend belangrijk. In die jaren leren baby’s ontzettend veel. Dit doen ze spelenderwijs. Spelen helpt de baby namelijk bij het ontwikkelen van de (fijne) motoriek en de oog- handcoördinatie. Vanaf drie maanden gaat je baby al naar speelgoed grijpen.

Daarom is het van zeer groot belang dat je educatief speelgoed voor baby geeft. Kijk daarom in ons assortiment voor goed en leerzaam speelgoed voor je baby. Ook heel leuk om te geven als (kraam)cadeau