• de shopping days zijn begonnen
  • voor 15:00 besteld is vandaag verzonden
  • sinds 2014 met liefde voor jou gemaakt
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Nijntje knuffels, knuffeldoekjes & cadeaupakketten

Ons Nederlands trots vanwege de wijze waarop Dick Bruna onze kinderen voor decennia heeft weten te bevangen met zijn eenvoudige en directe tekenkunst. Geestelijk vader van Eegje Egel, het hondje Snuffie, Lotje, Betje Big, de Beertjes Boris, Gobe, Barbara en natuurlijk het wereldberoemde konijntje Nijntje. Bekijk hieronder de mooiste pakketten, knuffels en knuffeldoekjes. Personaliseren is zelfs ook nog mogelijk.


1955 het geboortejaar van Nijntje

Het is het jaar 1955 toen, tijdens een vakantie in het prachtige Egmond aan Zee, Dick Bruna elke avond aan zijn oudste zoon Sierk een verhaaltje vertelde. Zo vlak voor het slapen gaan, werd Sierk vergezeld door het witte konijn dat in de tuin van het vakantiehuisje rondhopt, zodat hij rustig naar dromenland kon vertrekken.

Dankzij de verhaaltjes die Dick Bruna elke avond vertelde, daar in Sierks slaapkamer in Egmond aan Zee, werd dat jaar Nijntje geboren.

Tijdens een van zijn vele creatieve tekenmomenten, toverde Dick Nijntje op papier. Door de jaren heen heeft Nijntje heel wat metamorfoses ondergaan. Van stoffen speelgoeddier met wat plompe oren in de jaren zestig tot heus kleuterkonijn, na het de geboorte van een baby in ‘kleine pluis’, het boekje dat in 2003 verscheen.

Inmiddels is Nijntje een wereldreiziger want, inmiddels zijn de boekjes vertaald over de hele wereld, maar staat ze daar beter bekend als Miffy. Deze naam is in veel culturen beter uit te spreken en dus beter te onthouden.

Dat Nijntje zo razendpopulair is, komt doordat veel kinderen zichzelf in Nijntje en haar avonturen herkennen. Nijntje heeft namelijk een onschuldig en open karakter.

Meer dan 30 Nijntje boekjes

Inmiddels zijn er al veel Nijntje boekjes uitgebracht. In meer dan 30 boekjes kunnen kinderen genieten van de avonturen die het wereldberoemde konijntje beleefd.

Naast dat de kleintjes zichzelf herkennen in de verhaaltjes, speelt de unieke simpele tekenstijl in hoofdzakelijk primaire kleuren en dikke zwarte lijnen ook een belangrijke rol in de populariteit. Elk Nijntjeboek bestaat uit 24 pagina’s met op elke linkerpagina vier regels vers en op de rechterpagina een tekening.

Nijntje knuffel

Natuurlijk komt Nijntje nog meer tot leven in de verbeelding met een heuze Nijntjeknuffel. Zo vlak voor het slapen gaan, kan jouw kleintje niet alleen luisteren naar de verhaaltjes maar ook Nijntje lekker zacht tegen hun huid voelen door de knuffel die jouw kind in zijn armen heeft.

En wanneer het nog geen bedtijd is, kan jouw kleintje ook de avonturen nog eens naspelen met de Nijntjeknuffel.

Corduroy Collectie

De Corduroy Collectie Nijntje knuffels zijn gemaakt van, ja de naam zegt het al, corduroy en zijn inmiddels verschenen in diverse kleuren. Heerlijk zacht ribfluweel dus en de Corduroy collectie welke regelmatig wordt aangevuld met nieuwe trendy kleuren.

Je kunt de knuffels zelfs wassen, maar wel het liefst op de hand. Niet alleen Nijntje is verschijnen in deze prachtige en heerlijke zachte collectie, maar ook andere figuren zoals Snuffie en Lion.

Nijntje knuffels zijn ook verkrijgbaar in andere materialen zoals gewoon rib of leuk gehaakt materiaal. Wanneer er verjaardagen of andere feestdagen voor de deur staan, zijn er diverse leuke giftsets verkrijgbaar zoals Nijntje Plezier Aan Zee giftset, Nijntje Baby Rib en Nijntje Green Knit giftset.

Nijntje speelgoed

Inmiddels is er al heel wat Nijntje speelgoed ontworpen om Nijntjeavonturen nog meer tot leven te brengen in het leven van de kinderen en sommige speelgoedstukken helpen in de verder ontwikkeling van het kind.

‘Mijn Eerste’ collectie

In de ruime collectie van Nijntjespeelgoed, vindt je bijvoorbeeld een aantal leuke ‘Mijn Eerste’ producten die jouw kleintje alvast helpen voorbereiden op de ‘echte wereld’. Zo kan jij kleintje al leren telefoneren met Nijntje Mijn Eerste Telefoon.

Jouw kindje gaat op ontdekkingsreis door op de toetsen te drukken en ontdekt verschillende dieren geluiden, liedjes, maar ook berichten, bel- en fotogeluiden. Ook is er Nijntje Mijn Eerste TV, waarbij jouw kleintje door middel van deze opwindbare TV een leuk bewegend beeld te zien krijgt met een gezellig melodietje.

Ook is er speelgoed beschikbaar zoals Nijntje oefenkaartje met eenlettergreepwoorden. Kijk naar van de zeventig plaatjes en help je kind benoemen wat het ziet. Zo zijn er verschillende thema's beschikbaar zoals eten en drinken, allerlei voorwerpen, dieren, kleding, binnen en buiten, en ga zo maar door.

Ook zijn er de Nijntje stapelkubussen die jouw kleintje spelenderwijs allerlei leuke dingen leert door op een iedere kant van de kubus een ander plaatje af te beelden. Ook hier komen er allerlei leerzame onderwerpen aanbod.

Zo kun je ze allemaal leuke verhaaltjes vertellen bij elke plaatje en kan je jouw kleintje spelenderwijs leren wat ze te zien krijgen op elke zijde van de kubus.

Welke leeftijdsgroep jouw kleintje ook is, nog baby of al een groeiende kleuter, Nijntje speelgoed ondersteunt jouw kind op een speelse en lieflijke manier in hun ontwikkeling. Van bijtringen, accesoires in de box of kinderwieg, zachte knuffels of leerzaam speelgoed Nijntje brengt veel plezier in het leven van jouw en jouw kleintje.