• de shopping days zijn begonnen
 • voor 16:00 besteld is vandaag verzonden*
 • sinds 2014 met liefde voor jou gemaakt
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Herinneringskist met naam en gegevens

Een cliché maar waar; kleintjes worden zo snel groot! Het liefst wil je alle mooie en bijzondere momenten zo lang mogelijk vasthouden en herinneren. Onze houten herinneringskisten bieden de uitkomst. De zwangerschapstest, de echo foto’s, eerste haarlokje en de geboortekaartjes, het past allemaal in onze mooie herinneringskisten. Je kunt eenvoudig een eigen ontwerp maken in onze ontwerptool. Wij graveren jouw design op de gekozen herinnerinskist.


Herinneringskisten met naam, voor baby's en kinderen, voor groot en klein

In elk beeld zit een verhaal dat kan worden teruggevonden en gedeeld met de kinderen, thuis en met de hele familie. Dit is een manier om nader tot elkaar te komen en de familiebanden aan te halen en de familiegeschiedenis levend te houden.

Oude foto's zijn belangrijk voor kinderen om mensen die hun familie vormen, gewoonten, gebruiken en plaatsen die belangrijk zijn voor de familie te leren kennen of herkennen.

Het opnieuw bekijken van een album, afgedrukte of digitale foto's, zoals die op een mobiele telefoon, is ook het opnieuw bekijken van verhalen die de volwassene aan het kind kan vertellen, waarbij het kind als in een tijdmachine wordt meegevoerd naar die tijd, naar dat moment.

Een doos vol herinneringen, bewaar het in de memory box

Naast een fotoalbum of een babyboek kunnen familieherinneringen ook op een andere manier worden bewaard, bijvoorbeeld in een doos met belangrijke voorwerpen die een moment van het kind of het gezin hebben gemarkeerd, bijvoorbeeld tekeningen, speelgoed, voorwerpen met geluiden, geuren of smaken.

Wat dacht je ervan om een baby een herinneringskist cadeau te doen? Daarin kun je actuele voorwerpen en foto's kiezen, die de herinnering aan de kindertijd bewaren, zodat ze later met het kind en andere mensen kunnen worden gedeeld. Hieronder lees je nog veel meer over deze memory box.

Wat moet er in de bewaardoos - memorybox?

De inhoud van de doos is zeer persoonlijk en verschilt van persoon tot persoon, maar het belangrijkste is om elementen te bewaren die aan goede momenten herinneren en de essentie van de kindertijd bewaren. Hieronder vind je enkele suggesties van voorwerpen die in deze zeer speciale doos kunnen worden bewaard.
 • Zwangerschapsherinneringen: 1e echo, foto's en dagboek van de zwangere vrouw;
 • De kleren waarin de baby de kraamkliniek verliet;
 • Persoonlijke documenten;
 • Krant van de dag dat ze geboren zijn of munten van het jaar dat ze geboren zijn;
 • Eerste tand (tandendoosje);
 • Eerste knipbeurt;
 • De schoenen waarmee het kind zijn eerste stapjes zette;
 • Album met verschillende foto's;
 • School souvenirs - foto's, tekeningen, activiteiten;
 • De favoriete knuffel;
 • Diploma's en certificaten;
 • Andere souvenirs van belangrijke momenten: ticket voor de eerste vliegreis, ticket voor het eerste bezoek aan de bioscoop, naast andere opties die verwijzen naar een speciaal moment.
Dit is slechts een voorbeeld van wat je in de herinneringskist kunt doen, want uiteindelijk kiest ieder voor de dingen die hem of haar het nauwst aan het hart liggen.

Het belang van herinneringen voor kinderen

Kinderen zijn vaak geïnteresseerd in het bekijken van foto's van toen ze baby waren en horen graag de verhalen die hun ouders over die tijd vertellen. Met hun grote nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn zij natuurlijke ontdekkers van de wereld om hen heen. In dit verband hebben herinneringen de belangrijke functie om het traject van onze voorouders en ons eigen levenspad in stand te houden.

Herinneringen zijn vormen van opslag en verwerking van informatie die zich voordoen vanaf de geboorte tot op hoge leeftijd, zij maken deel uit van alle leerprocessen.

Kinderen assimileren en associëren informatie in lezen, schrijven, tekenen, gedrag en cognitieve processen. Diep verbonden met emotionele aspecten, kunnen herinneringen emoties naar boven brengen zoals vreugde of verdriet, waardoor het kind leert om te gaan met verschillende gevoelens.

Daarom is het in het leerproces belangrijk te weten hoe deze informatie moet worden opgeslagen. Dit zal bijdragen tot de ontwikkeling van verschillende vaardigheden en eigenschappen die in de toekomst van essentieel belang zullen zijn voor het leven als volwassene. 

Het ordenen of herzien van oude fotoalbums is een goede gelegenheid om terug te blikken op het verleden en zich momenten te herinneren die hun stempel hebben gedrukt en deel uitmaken van de geschiedenis, waardoor ze een familie-identiteit worden. 

Een houten kist met foto maakt de herinneringskist nog veel persoonlijker dan hij al is. Laat bijvoorbeeld de baby foto van jouw zoontje of dochtertje op de deksel drukken, zodat het echt zijn of haar kistje wordt. Stop er elke maand, half jaar of elk jaar een waardevolle herinnering in en wanneer zij oud genoeg zijn hebben zij een schat aan herinneringen aan hun kindertijd.

De houten kist is gemaakt van stevig hout, waardoor het kistje zeer duurzaam is en dus ook lang meegaat. Daarbij preserveert het droge hout de spulletjes die je erin stopt ook goed. De herinneringskist  is verkrijgbaar in diverse maten. Reikend van L 29.5 x B 19.5 x H 12.9 cm tot aan L 40 x B 30 x H 23 cm. De kistjes zijn compact en vierkant, waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn in een kast, bureau of zelfs als decoratie in een kamer.

Welke opdruk op de voorkant van de kist

De herinneringskist met foto is verkrijgbaar in diverse kleuren en je kunt hierbij ook zelf een opdruk kiezen. Voor kinderen is er een breed assortiment in opdrukken. Denk aan hartjes, bootjes, gedichtjes, namen, maar ook stoere dino’s of het sterrenstelsel.

Denk hierbij aan een opdruk van de naam, het sterrenbeeld of alleen een initiaal. Ook is het mogelijk om de kleur van het houtwerk te kiezen. Hierbij heb je de keuze uit wit of de standaard houtkleur.

Wil je de houten kist helemaal personaliseren? Maak dan een eigen ontwerp binnen de kaders van de deksel. Hierbij kun je zelf bepalen wat je als opdruk wilt, in welke kleur en met welke tekst. Zo maak je er een maximaal persoonlijk cadeau van.

Houten kist als ideaal kraamcadeau

De houten herinneringskist is onwijs leuk om te krijgen, omdat het een cadeau is dat je heel lang kunt blijven gebruiken. Voor zowel het kind als de ouders wordt de herinneringskist waardevoller naarmate er meer herinneringen in worden opgeborgen.

Dit maakt een herinneringskist van ook een ideaal kraamcadeau. Door de houten kist te personaliseren maak je het cadeau nog persoonlijker en dat is natuurlijk nog leuker voor de ouders. Daarbij is het een cadeau waar een kind niet ‘uit kan groeien’ of wat binnen enkele maanden niet meer relevant is. Het is een cadeau dat alleen maar waardevoller wordt.

Ontzettend veel plezier met het uitzoeken van een prachtige houten kist als memorybox!