• Gratis verzending vanaf 75 euro (NL&BE)
 • Voor 16:00 besteld is vandaag verzonden
 • Direct afgeleverd bij de ouders

Herinneringskisten: Een cadeau vol betekenis

Kleintjes worden zo snel groot! Het liefst wil je alle mooie en bijzondere momenten zo lang mogelijk vasthouden en herinneren. Onze mooie houten herinneringskisten bieden de uitkomst! De zwangerschapstest, de echo foto’s, eerste haarlokje en de geboortekaartjes, het past allemaal in onze mooie herinneringskisten. Personaliseer de mooiste houten kisten met naam, foto of geboortekaartje.


 

Herinneringskisten met naam, voor baby's en kinderen, voor groot en klein

In elk beeld zit een verhaal dat kan worden teruggevonden en gedeeld met de kinderen, thuis, en met de hele familie. Dit is een manier om nader tot elkaar te komen en de familiebanden aan te halen en de familiegeschiedenis levend te houden.

Oude foto's zijn belangrijk voor kinderen om mensen die hun familie vormen, gewoonten, gebruiken en plaatsen die belangrijk zijn voor de familie te leren kennen of herkennen. Het opnieuw bekijken van een album, afgedrukte of digitale foto's, zoals die op een mobiele telefoon, is ook het opnieuw bekijken van verhalen die de volwassene aan het kind kan vertellen, waarbij het kind als in een tijdmachine wordt meegevoerd naar die tijd, naar dat moment.
 

Een doos vol herinneringen, bewaar het in de memory box

Naast een fotoalbum of een babyboek kunnen familieherinneringen ook op een andere manier worden bewaard, bijvoorbeeld in een doos met belangrijke voorwerpen die een moment van het kind of het gezin hebben gemarkeerd, bijvoorbeeld tekeningen, speelgoed, voorwerpen met geluiden, geuren of smaken.

Wat dacht je ervan om een baby een herinneringskist cadeau te doen? Daarin kunt je actuele voorwerpen en foto's kiezen, die de herinnering aan de kindertijd bewaren, zodat ze later met het kind en andere mensen kunnen worden gedeeld. Hieronder lees je nog veel meer over deze memory box.
 

Wat moet er in de bewaardoos - memorybox?

De inhoud van de doos is zeer persoonlijk en verschilt van persoon tot persoon, maar het belangrijkste is om elementen te bewaren die aan goede momenten herinneren en de essentie van de kindertijd bewaren. Hieronder vindt je enkele suggesties van voorwerpen die in deze zeer speciale doos kunnen worden bewaard.
 • Zwangerschaps herinneringen: 1e echo, foto's en dagboek van de zwangere vrouw;
 • De kleren waarin de baby de kraamkliniek verliet;
 • Persoonlijke documenten;
 • Krant van de dag dat ze geboren zijn of munten van het jaar dat ze geboren zijn;
 • Eerste tand (tandendoosje);
 • Eerste knipbeurt;
 • De schoenen waarmee het kind zijn eerste stapjes zette;
 • Album met verschillende foto's;
 • School souvenirs - foto's, tekeningen, activiteiten;
 • De favoriete knuffel;
 • Diploma's en certificaten;
 • Andere souvenirs van belangrijke momenten: ticket voor de eerste vliegreis, ticket voor het eerste bezoek aan de bioscoop, naast andere opties die verwijzen naar een speciaal moment.
Dit is slechts een voorbeeld van wat je in de herinneringskist kunt doen, want uiteindelijk kiest ieder voor de dingen die hem of haar het meest na aan het hart liggen.
 

Het belang van herinneringen voor kinderen

Kinderen zijn vaak geïnteresseerd in het bekijken van foto's van toen ze baby waren en horen graag de verhalen die hun ouders over die tijd vertellen. Met hun grote nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn zij natuurlijke ontdekkers van de wereld om hen heen. In dit verband hebben herinneringen de belangrijke functie om het traject van onze voorouders en ons eigen levenspad in stand te houden.

Herinneringen zijn vormen van opslag en verwerking van informatie die zich voordoen vanaf de geboorte tot op hoge leeftijd, zij maken deel uit van alle leerprocessen.

Kinderen assimileren en associëren informatie in lezen, schrijven, tekenen, gedrag en cognitieve processen. Diep verbonden met emotionele aspecten, kunnen herinneringen emoties naar boven brengen zoals vreugde of verdriet, waardoor het kind leert om te gaan met verschillende gevoelens.

Daarom is het in het leerproces belangrijk te weten hoe deze informatie moet worden opgeslagen. Dit zal bijdragen tot de ontwikkeling van verschillende vaardigheden en eigenschappen die in de toekomst van essentieel belang zullen zijn voor het leven als volwassene. Het ordenen of herzien van oude fotoalbums is een goede gelegenheid om terug te blikken op het verleden en zich momenten te herinneren die hun stempel hebben gedrukt en deel uitmaken van de geschiedenis, waardoor ze een familie-identiteit worden. 

Ontzettend veel plezier met het uitzoeken van een prachtige houten kist als memorybox!