De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas
De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas
De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas
De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas
De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas
De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

De zusjes Saar en Janna kunnen niet wachten totdat Sinterklaas weer aankomt in Nederland. Natuurlijk staan ze de Sint en de pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten en kijken ze naar het Sinterklaasjournaal. Door alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven. Weet Sinterklaas nu wel wat zij graag als cadeau wil op pakjesavond? De avonturen van de Zoete Zusjes zijn bekend van hun eigen YouTube-kanaal en zijn razend populair. 

Productspecificaties van De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas boek

  • Auteur: Hanneke de Zoete
  • Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
  • Uitvoering: Hardcover
  • Aantal pagina's: 96
  • Afmeting: 24,6 x 17,7 x 1,2 cm

De Zoete Zusjes

Enkele jaren geleden startte de familie de Zoete een eigen kanaal op YouTube. Hanneke de Zoete en haar gezin plaatsen regelmatig belevenissen en activiteiten vanuit hun woonkamer, slaapkamer, keuken, tuin of op locatie. Hanneke en haar man Benjamin hebben drie kinderen: de zusjes Janna en Saar en hun oudere broer Bram.

De familie laat kijkers meegenieten van hun vakantieavonturen, voeren grappige testjes uit, geven knutseltips en doen originele spelletjes met elkaar. De Zoete Zusjes hebben in een paar jaar tijd een enorme massa fans verzameld. Ook via andere social media, zoals Facebook en Instagram, worden de zusjes trouw gevolgd.

Schrijfster Hanneke de Zoete

De boeken van De Zoete Zusjes worden geschreven door moeder Hanneke zelf. Hanneke werd geboren in 1981. Lange tijd is zij leerkracht geweest op een basisschool en heeft zodoende de nodige kinderboeken voorbij zien komen. Uit de filmpjes van De Zoete Zusjes bleek al dat Hanneke bijzonder creatief is. Tegenwoordig kan zij haar creativiteit dan ook nog eens kwijt in haar boeken, waarvan er reeds een flink aantal is verschenen.

Ze maakte haar schrijversdebuut met het doeboek 'Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes', dat in 2019 verscheen. Ook schreef Hanneke leesboeken als 'De Zoete Zusjes gaan op vakantie', 'De Zoete Zusjes vieren kerst' en 'De Zoete Zusjes zoeken een schat'.

Met het laatstgenoemde boek won Hanneke in 2021 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Dat de familie de Zoete graag met elkaar in de keuken staat, blijkt ook wel uit het verschijnen van de kookboeken 'Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes' en 'Aan tafel met De Zoete Zusjes'. Met 'Het Zoete Zusjes moppenboek' belandde Hanneke de Zoete voor het eerst op de hoogste plaats in de Bestseller 60.

'De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas'

In 'De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas' leven de zusjes Janna en Saar vol spanning toe naar 5 december. In het boek worden veel situaties beschreven die voor gezinnen met jonge kinderen herkenbaar zullen zijn, zoals het bijwonen van de sinterklaasintocht, het zetten van de schoen, het bakken van pepernoten en natuurlijk pakjesavond zelf.

Het boek sluit goed aan bij de belevingswereld van kleine kinderen: wanneer Janna steeds vergeet om haar brief met verlanglijstje te geven aan Sinterklaas, maakt ze zich zorgen of de goedheiligman dan wel weet wat ze als cadeautje wil. Zus Saar schaamt zich enorm voor haar vader als hij luidkeels een kerstliedje zingt bij de sinterklaasintocht. En broer Bram wordt in de maling genomen door Malle Pietje, die een geheim briefje in zijn schoen heeft gestopt...

Pepernoten

De personages uit het boek zijn bekend uit de YouTubefilmpjes, wat meteen voor herkenbaarheid zorgt bij veel lezers. Het verhaal is toegankelijk voor jonge kinderen en zal de voorpret voor het sinterklaasfeest zeker versterken. In aanloop naar sinterklaasavond kan iedere avond een hoofdstuk worden (voor)gelezen. Veel kinderen vanaf een jaar of 7 zullen het boek ook zelfstandig kunnen lezen.

De illustraties in 'De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas' zijn, zoals in alle boeken van De Zoete Zusjes, gemaakt door Iris Boter. De tekeningen zijn vrolijk en kleurrijk. Zoals altijd bij boeken van De Zoete Zusjes, pakt ook deze cover meteen de aandacht door de speelse vormgeving. Het boek bevat naast een zoekplaat ook een recept waarmee de lezer nét zulke lekkere pepernoten kan bakken als Saar en Janna.

Kraamcadeau

'De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas' is een leuk en origineel cadeau om mee te nemen op kraamvisite. Niet alleen oudere broers en zussen van de baby zullen er dolblij mee zijn; het fleurige boek vrolijkt iedere babykamer op. De geliefde boekenreeks van De Zoete Zusjes is echt een product van deze tijd en daarom een mooi cadeau voor een pasgeborene. De kleurrijke tekeningen zullen ook de allerkleinsten al aanspreken.

Een boek is bovendien altijd een waardevol kraamcadeau: kinderen hebben er niet alleen jarenlang plezier van, het is ook nog eens leerzaam. Ook als kinderen de inhoud van het verhaal nog niet goed begrijpen, is voorlezen ontzettend goed voor de taalontwikkeling. En niet te vergeten zorgt het voor een knus moment op schoot bij papa, mama, opa of oma. 'De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas' is een gezellig boek met een heerlijk Hollands thema dat kinderen nog lang zal blijven aanspreken.

Beoordelingen
Review toevoegen
De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas
Het avontuurlijkste cadeau voor alle kinderen die niet kunnen wachten tot zij hun schoen weer mogen zetten! De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas is hét Sinterklaasboek van nu.
14,95
13,45
Zakelijk bestellen?
de shopping days zijn begonnen
voor 15:00 besteld is vandaag verzonden
volgen met track & trace naar ontvanger
veilig voor- en achteraf betalen
webshop keurmerk - webwinkelkeur

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Laat een review achter
Versturen Annuleren