• Gratis verzending vanaf 75 euro (NL&BE)
  • Voor 16:00 besteld is vandaag verzonden
  • Direct afgeleverd bij de ouders

Hydrofiele doeken - XL / XXL en meer!

Het is zeker duidelijk dat je nooit genoeg hydrofiele doeken kunt hebben liggen, deze doeken worden namelijk dagelijks gebruikt bijvoorbeeld bij het verschonen maar ook om in te bakeren. Dit maakt het item uitermate geschikt als kraamcadeau. Het is mogelijk om een mooi pakket samen te stellen met verschillende items uit hetzelfde kleurenpalet en voeg hier de hydrofiele doeken aan toe. Denk bijvoorbeeld aan speentjes of sokken in dezelfde tinten. Dit staat niet alleen heel leuk, het zijn ook handige items die iedere kersverse ouders wel kunnen gebruiken!


 


Bezig met laden...

Hydrofiele doeken in tal van soorten en maten

Een hydrofiele doek wordt ook vaak een hydrofiele luier genoemd. Vroeger, werden deze doeken dan ook als wasbare luiers gebruikt. Tegenwoordig heeft ‘ie veel meer andere functies dan als luier. De hydrofiele doek is natuurlijk onmisbaar bij de verzorging van jouw kindje. Het item is namelijk multi inzetbaar, zacht voor de huid en droogt gemakkelijk. De hydrofiele doeken nemen veel -en snel- vocht op en zijn vervolgens ook weer zó droog. Wist je dat hydrofiel letterlijk ‘water-aantrekkend’ betekent?

De meest gebruikte manieren voor zo’n doek zijn als handdoek, dekentje, of als een doek om de baby op te verschonen. Ook wordt ‘ie regelmatig gebruikt om het gezicht van jouw kleintje te poetsen. Van hydrofiele doeken kun je er nooit genoeg hebben! Daarom is dit zowel een praktisch als leuk kraamcadeau.

Deze doeken zijn zacht en dun. Vaak gemaakt van 100% katoen of bamboe. Hierdoor zijn ze zacht voor de gevoelige babyhuid. De hydrofiele doeken zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleurtjes, prints en formaten. De meest gangbare maat is 70x70 centimeter. Toch zijn ook grotere en kleinere varianten erg in trek. Doordat er zo veel prints en kleuren verkrijgbaar zijn, kun je bij iedere outfit een nieuwe doek matchen ;-).
 

Het gebruik van de hydrofiele doek.

Hierboven gaven we al een opzetje waar je de doek allemaal voor kunt gebruiken. We zullen dit wat verder toelichten.
 

Als handdoek, omslagdoek of als extra onder de luier?

Zoals hierboven al gezegd, betekent hydrofiel letterlijk ‘water-aantrekkend’. Dus is het de perfecte manier om jouw kindje af te drogen na het badderen. Doordat de doeken lekker dun zijn, kom je ook heel gemakkelijk tussen alle huidplooitjes. De zachte stof lekker zacht voor de huid van jouw baby. Maak de badder-sessie af met een heerlijke massage voor de kleine met een verzorgende olie of crème. Dit maakt het een heerlijk verwenmomentje.
 

Spuugdoek of poetsdoek

Na het voeden is het belangrijk dat je kindje een boertje laat. Soms kan er dan wat spuug meekomen. Drapeer de hydrofiele doek over je schouder, terwijl je jouw kindje op een veilige manier een boertje kan laten. Ook kun je ‘m tijdens het voeden al onder de kin van je kindje leggen, mocht er dan wat gemorst worden, komt dit niet op de zorgvuldig uitgekozen outfit van je baby. Neem de hydrofiele doek mee voor onderweg, zodat je altijd een poetsdoek voor je kleintje hebt. Denk hierbij aan een snotneus of kwijl, met de zachte doek verwijder je dit heel gemakkelijk.
 

Dekentje of om in te bakeren

Doordat de doeken heel licht en dun zijn, stop je ze zo in de tas erbij. Een ideaal dun dekentje voor als het bijvoorbeeld iets afkoelt. Ook vinden pasgeboren kindjes het heerlijk om ingebakerd te worden. Dit zorgt voor een warm en beschermend gevoel, waardoor sommige kindjes makkelijker in slaap vallen.
 

Hydrofiele doek als aanbieding kopen om te verschonen

Als vader of moeder, weten we dat het verschonen van je kleintje niet altijd zonder problemen gaat. Door een hydrofiele doel over jouw aankleedkussen / verschoningskussen te leggen, kun je deze gemakkelijk wassen mocht er een ongelukje gebeuren. Ook is het handig om de hydrofiele doek altijd bij de hand te hebben, mocht je onverwachts je kindje moeten verschonen.