• de shopping days zijn begonnen
  • voor 16:00 besteld is vandaag verzonden*
  • sinds 2014 met liefde voor jou gemaakt
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Ontdek de genderneutrale kraamcadeaus

Ben je op zoek naar een mooi kraamcadeau maar ben je geen fan van het typische blauw of roze? Dan is deze selectie met genderneutrale kraamcadeaus perfect voor zowel jongens als meisjes.


Kraamcadeau in genderneutrale kleuren

Maak het kraamcadeau nog persoonlijker door producten of kraamboxen te kiezen welke gepersonaliseerd kunnen worden met naam. 

Wil je een kraamcadeau geven maar ben je het stereotype roze of blauw voor baby’s zat? Zoek je neutrale tinten die zowel voor jongens als meisjes geschikt zijn? Dan ben je niet de enige die daarnaar op zoek is! Steeds meer mensen geven liever (gender)neutrale kraamcadeaus.

Wij hebben daarom een selectie gemaakt van prachtige kraamcadeaus en giftboxen welke zowel aan jongetjes als aan meisjes gegeven kunnen worden. 

De kleuren naturel, wit, grijs en stone-green worden zowel aan jongentjes als meisjes cadeau gegeven. Ook de populaire copper kleur zie je momenteel veel terug in babykamers. 

De mooiste genderneutrale kraamcadeaus

Kraamcadeaus zijn een geweldige kans om een jonge moeder te helpen een babyuitzet voor haar baby te voltooien. Maar … het babyshowerfeestje is al over twee dagen en je weet nog steeds niet wat je voor de aanstaande moeder moet kopen. Geen nood, wij helpen je op weg!

Het is handig om nuttige geschenken te kiezen, zoals rompertjes, papflessen, luiers en dekens. Ga voor voor neutrale kleuren die zowel bij een meisje als bij eem jongen passen. Zelfs als de ouders ervan overtuigd zijn dat ze het geslacht van hun baby weten, zijn er soms verrassingen.

Een genderneutraal babyboek

Een babyboek is een zeer origineel geschenk met een grote emotionele waarde. Het is een genderneutraal kraamcadeau bij uitstek voor pasgeborenen en hun moeders.

Alle herinneringen aan je kleintje worden gekoesterd voor als ze ouder zijn. Een babyboek is trouwens niet alleen geschikt als kraamcadeau, maar ook ideaal als doopgeschenk. Het is een symbolisch, significant en gedenkwaardig geschenk voor moeder en baby.

Thermo-regulerend bamboedekentje

Een gezellige deken is een onmisbaar element in het leven van elke persoon, groot en klein. Door een babydekentje te geven breng je de ouders vreugde: je wikkelt ze warm met liefde.

Tegenwoordig zijn er zelfs dekentjes van bamboe, een materiaal dat zeer populair is geworden dankzij zijn duurzaamheid en thermo-regulerende eigenschappen. Een bamboedekentje is geweldig voor de allerkleinsten: het verwarmt baby’s, zonder dat ze oververhit raken.

Een deken in en neutralekleur is een fantastisch cadeau-idee, want het kan ook later nuttig zijn, voor jongere broers en zussen.

Superhandige flanellen luiers

Wanneer je je net bevallen vriendin flanellen luiers geeft, zal ze je misschien vreemd aankijken. In de 21e eeuw wordt immers haast niet meer gesproken over luiers! Wacht een paar maanden om te ontdekken hoe dankbaar je vriendin zal zijn voor dit superhandig en multifunctioneel kraamcadeau.

Een flanellen luier kan namelijk je kleren beschermen wanneer je baby een beetje melk opgeeft, fungeren als een licht dekentje tijdens warme dagen, dienen als een lakentje in een diepe kinderwagen of gebruikt worden op een koude commode...

Lamp als origineel cadeau-idee

Een lamp is een zeer origineel cadeau-idee. Ook als de wieg en commode uit de kinderkamer verdwijnen, blijft de lamp op zijn plaats. En jonge ouders zullen het charmante element van de babykameruitrusting zeker waarderen. Kies bijvoorbeeld voor een lamp van hout, dat een grotere duurzaamheid garandeert. Minder fel maakt het gemakkelijker voor baby om in slaap te vallen en eventuele nachtmerries te verdrijven.

Een combinatie van geld en goederen

Het openen van een bankrekening voor het kind is een mooi gebaar. Het is ook de moeite waard om een mooie envelop met inhoud te overwegen, vergezeld van een doos heerlijk zoete chocolaatjes. In plaats van een klassieke envelop kun je wellicht een elegante doos met mooie tekeningen overwegen.

In de doos kun je geld in een linnen tas doen, maar ook kleine cadeautjes, zoals een pakje luiers, schattige sokken, bodysuits of rompertjes in een neutrale kleur.

Speelgoed en gegraveerde artikelen

De ouders van de baby zullen ongetwijfeld alle soorten speelgoed waarderen. Een mooie, pluche teddybeer, handgemaakt of afkomstig uit een nichestudio met een persoonlijk briefje eraan, heeft een grote kans om de favoriete knuffel van het kind te worden.

Uitstekende alternatieven zijn zilveren kinderbestek, een zilveren rammelaar of een fopspeen. Dergelijke artikelen lenen zich er prima voor om de naam van het kind en de geboortedatum van de baby erin te graveren.

Herinneringsdoos in boho-stijl

Een zeer interessant idee voor het perfecte kraamcadeau is een herinneringsdoos in boho-stijl in de vorm van een elegante houten kist. Op het deksel van de kist kan bijvoorbeeld een afbeelding staan van een foto van de baby, maar er kan ook de geboortedatum op staan.

In een houten kist kun je dingen doen zoals een linnen tas met een ketting als aandenken, een lijst met de eerste foto, klei om de sporen van handen of voeten weer te geven, evenals het eerste speelgoed dat kan blijven als aandenken aan de geboorte: de eerste mascotte, rammelaar, etc.

Zo'n kraamcadeau is een mooie manier om te laten zien hoe serieus een kind wordt genomen en hoe belangrijk het is om hem iets bijzonders te geven.

Interactieve rammelaar in neutrale kleuren

Misschien is een pasgeboren baby nog wat te jong voor bijtringen, rammelaars en geluidspeelgoed, maar het blijven prachtige kraamcadeau ’s waarvan een baby over niet al te lange tijd zeker zal genieten. Overweeg om alles met elkaar te combineren en de zuigeling één multifunctioneel speeltje te geven in plaats van een paar kleurrijke snuisterijen.

Een interactieve rammelaar bevat alles wat een kind jonger dan een jaar nodig heeft voor vermaak. Het ratelend gedeelte, kauwgedeelte, spiegel, licht en geluid zorgen ervoor dat het kleintje zich urenlang vermaakt. In de vorm van een kleurrijke bloem is zo’n interactieve rammelaar geschikt voor zowel meisjes als jongens.

Bumper voor kinderbedje

Baby's kunnen in de wieg rondlopen voordat ze leren kruipen. Je hoeft alleen maar even te knipperen en baby slaapt al in een andere houding. Als je ouders kent die zich tijdens de zwangerschap al zorgen maken of hun baby onrustig zal slapen, dan doe je ze een groot genoegen door ze een velours bumper als kraamcadeau te geven.

Een bumper van zacht, met velours bedekt schuim beschermt het kind tegen de sporten van het ledikant. Het kan ook worden gebruikt om de ruimte in de kinderwagen kleiner te maken en het gevoel van veiligheid van de baby te vergroten.

Kies voor neutrale kleuren die je eventueel kunt doorbroken en verlevendigen door een opvallende mintkleur. Een uitgeslapen en blij baby betekent goed uitgeruste en blije ouders.