Een zee van liefde
Een zee van liefde
Een zee van liefde
Een zee van liefde

Een zee van liefde

Pinguïn is onderweg naar het huis van zijn vriend Beer. Hij neemt zijn koffer, een lantaarn en een groot geheim mee. Zo groot dat Pinguïn eigenlijk liever weer naar huis wil. Volg je hart en je dromen. Dit prachtig verhaal waar liefde centraal staat is een heel mooi boek om cadeau te geven als kraamcadeau. Productspecificaties van Een zee van liefde boek

  • Editie: gebonden prentenboek
  • Auteur: Pieter Gaudesaboos
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijningsdatum: 21-09-2021
  • Aantal pagina's: 80
  • Afmeting: 30,7 x 20,4 x 1,5 cm

Overspoeld door een zee van liefde

Pieter Gaudesaboos (1979) wilde met zijn tachtig pagina's tellende Een zee van liefde laten zien hoe simpel de liefde kan zijn, zo vertelt hij aan dagblad De Standaard. Dit doet de Vlaamse auteur, illustrator en vormgever door het verhaal te vertellen van Pinguïn en zijn vriend Beer. Pinguïn steekt het water over en spendeert een zomer met Beer bij diens huis. Behalve een lantaarn heeft Pinguïn ook een geheim ingepakt en meegenomen: hij is verliefd op Beer.

Over de maker Pieter Gaudesaboos

Een zee van liefde is zeker niet het eerste boek dat Pieter Gaudesaboos heeft gemaakt. Al ruim vijftien jaar maakt hij prentenboeken die in zowel binnen- als buitenland worden uitgegeven en bekroond. Pieter Gaudesaboos studeerde grafische vormgeving en fotografie. Geen wonder dus dat hij zijn boeken niet alleen schrijft, maar ook zelf weet te illustreren en vormgeven. Daarbij gebruikt hij vaak collages en combineert hij graag verschillende technieken en materialen, zoals fotografie, waterverf en digitale illustraties.

Hoewel elk boek compleet anders is, kenmerkt zijn werk zich door humor, fantasie, speelsheid, originaliteit en een beetje nostalgie en absurdisme. Pieter Gaudesaboos groeide op in Brugge en woont in Gent, maar hij komt graag naar je toe voor een lezing of workshop. Tijdens zo'n lezing vertelt hij over zijn werk en leest hij voor uit eigen werk. Er is ook ruimte om vragen te stellen en hij projecteert zijn illustraties in het groot. Bij een workshop helpt hij de kinderen Het Kleinste Boekje Ter Wereld te maken dat ze vervolgens mee naar huis mogen nemen.

Hoe de zee ontstond

Het idee voor Een zee van liefde ontstond toen Pieter Gaudesaboos' toen vijfjarige dochter hem vroeg wat liefde is, legt hij uit in De Standaard. De auteur ging er serieus op in en hoe meer hij vertelde, hoe meer vragen zijn dochter had. Twee van die vragen vormden uiteindelijk de basis van Een zee van liefde: kun je verliefd worden op iemand die compleet anders is? En kun je verliefd worden op iemand die compleet hetzelfde is? Pinguïn en Beer zijn twee mannen met een totaal verschillend karakter.

Door jong en oud geprezen

Het boek dat in 2021 uitkwam bij uitgeverij Lannoo is geschreven voor kinderen vanaf zes jaar, maar wordt door een breed publiek omarmd. Zo zijn ook grootouders en leerkrachten onder de indruk van en ontroerd door Een zee van liefde. In 2022 werd het boek bekroond met de Zilveren Griffel en met zowel de vakjury als de publieksprijs van De Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. De Boon is een nieuwe Vlaamse literatuurprijs die in 2022 voor het eerst werd uitgereikt.

De vakjury ziet Pinguïn als een dapper persoon, omdat hij een avontuur en een bepaalde toekomst durft aan te gaan en na te jagen. Het serieuze, maar ook humorvolle boek gaat volgens hen ook over je grenzen verleggen en jezelf beter leren kennen. De jury gelooft dat Een zee van liefde een boek is om te blijven koesteren en bestempelt het als een moderne klassieker. De jury van de Zilveren Griffel ziet Een zee van liefde ook als een verrijking voor het kinderboekenaanbod en als een boek dat kan leiden tot goede gesprekken tussen verschillende generaties.

Laatste woorden

Een zee van liefde is precies wat de wereld wel kan gebruiken op de landkaart. Het boek behandelt onder meer wederzijds respect, liefde, houden van, diversiteit en inclusiviteit. Belangrijke, mooie, actuele en bovendien universele thema's waar je iedereen over zou willen laten lezen en leren en die je van jongs af aan wil meegeven. Pieter Gaudesaboos spoort lezers via de omslag van zijn boek dan ook al aan om hun hart en dromen te volgen en zijn boek cadeau te doen aan iedereen van wie ze houden.

Een zee van liefde
Een zee van liefde, het liefdevolle verhaal van PinguĆÆn en zijn vriend Beer. Een kinderboek over het volgen van je hart en je dromen.
gratis thuisbezorgd vanaf 75,-
voor 16:00 besteld is vandaag verzonden
volgen met track & trace naar ontvanger
veilig voor- en achteraf betalen
webshop keurmerk - webwinkelkeur