• de shopping days zijn begonnen
  • voor 15:00 besteld is vandaag verzonden
  • sinds 2014 met liefde voor jou gemaakt
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Loopfietsen

Een loopfiets is een fantastisch cadeau om te geven vanaf 1 jaar. Tegenwoordig kan je ze in verschillende vormen krijgen, bijvoorbeeld als scooter of mini-bike. Daarnaast hebben ze verschillende mooie kleuren en is het ook mogelijk om de naam van het kind erop te laten zetten. Hoe leuk is dat? Door te beginnen met een loopfiets met drie wielen leren kinderen langzaam hun balans te houden. Uiteindelijk kunnen ze dan overstappen op twee wielen en kleinere wielen om zo een steeds betere balans te krijgen. Ontdek hieronder de mooiste loopfietsen voor verschillende leeftijden.


Loopfiets voor een 1-jarige

Bij het kiezen van een loopfiets moet je met enkele dingen rekening houden, zoals de leeftijd. Een loopfiets voor 1 jaar is kleiner, waardoor de zadelhoogte overeenkomt met de lengte van de beentjes van het kind. Omdat het kind nog jong is, kan het handiger zijn om een fiets te kiezen met drie of vier wielen in plaats van twee. Hierdoor is het makkelijk voor het kind om diens evenwicht te bewaren.

Een loopfiets driewieler is naast handig voor meer balans ook erg leerzaam. Op deze manier leert het kind eenvoudig de basis van fietsen. Je kan verschillende stijlen vinden, van houten loopfietsen tot stalen. De vintage stijl is hierbij ook erg leuk, waarbij de wielen iets groter zijn dan standaard.

Loopfiets 2 jaar

Vanaf 2 jaar kunnen kinderen al goed hun evenwicht bewaren, dus kan je nu ook kiezen voor een leuke loopfiets met twee wielen. Bij een loopfiets van 2 jaar kan het ook handig zijn om er één te kiezen waarbij je het stuur en zadel kunt verstellen. Zo voorkom je dat jouw cadeau te groot of te klein is. Of kies voor een meegroeifiets! Deze kan je ombouwen, zodat het kind nog langer van jouw cadeau jouw cadeau kan genieten.

Een loopfiets van 10 inch is over het algemeen perfect voor jonge kinderen vanaf 2 jaar. Hierbij zijn de banden dus 10 inch (25,4 cm), waardoor ze kleiner zijn dan standaard wielmaten van 12 inch. Hierdoor leren kinderen nog beter om hun balans te bewaren, wat een goede voorbereiding is op het echte fietsen.

Loopfiets 3 jaar

Bij 3 jaar crossen kinderen al aardig wat rond. Je hebt ook veel verschillende modellen, zodat je altijd wel iets kan vinden dat bij het kind past. Bijvoorbeeld een loopfiets die al bijna op een echte fiets lijkt of één in de vorm van een crossmotor. Als het kind ook graag dingen meeneemt, heb je ook leuke loopfietsen voor 3 jaar met een mandje voorop.

Loopfiets jongens

Wil je een loopfiets voor jongens om cadeau te geven? Je hebt vele leuke en stoere loopfietsen voor alle leeftijden waar ieder jongetje blij van wordt. Kies bijvoorbeeld een loopfiets die lijkt op een racefiets of BMX. Een loopfiets die lijkt op een crossmotor of stuntfiets slaat ook ongetwijfeld aan.

Bij jongetjes denk je toch ook al snel aan de kleur blauw. Een loopfiets in het blauw is dan ook erg populair. Deze fietsen zijn er ook in verschillende stijlen, zowel in hout als staal. Enkele kan je ook verstellen, waardoor de fiets van 1 tot 3 jaar gebruikt kan worden. Zo hebben ze er nog langer plezier van.

Loopfiets meisjes

Loopfietsen voor meisjes zijn zowel schattig als stoer. Denk bijvoorbeeld aan een driewieler met tekeningen van lama’s op het frame of een loopfiets in het thema van hun favoriete Disney prinses. Een loopfiets voor meisjes met een mandje voorop maakt het helemaal af. Handig om hun speelgoed mee in te vervoeren.

Waar je bij jongens denkt aan blauw, hoort roze nog altijd meer bij meisjes. Een loopfiets in het roze vind je dan ook zonder moeite. Je kan ook kiezen voor een fiets met roze accenten, bijvoorbeeld bij de wielen of de handvaten.

Speciale loopfietsen

Naast de standaard loopfietsen kan je ook kiezen voor een iets specialere fiets om cadeau te geven. Geef bijvoorbeeld een houten loopfiets. Deze zijn een stuk duurzamer en ecologischer dan een plastic of stalen variant. Daarnaast is het een natuurlijk materiaal, waardoor de fiets ook een authentiekere uitstraling heeft.

Extra leuk is een loopfiets met naam. Op veel van de houten varianten kan je ervoor kiezen om de naam van het kind erop te laten zetten. Doordat de fiets van hout is, valt dit makkelijk te graveren en krijgen de letters een mooi reliëf.

Wanneer het kind uiteindelijk de fiets is ontgroeid, kunnen de ouders nog steeds het frame gebruiken als decoratie. Dat maakt het cadeau helemaal uniek!

De Little Dutch loopfietsen zijn ook van hout gemaakt en hebben de vorm van een scooter. Naast de standaard roze en blauwe kleur, kan je de fiets ook in het olijfgroen krijgen.

Deze Little Dutch loopfiets wordt aangeraden vanaf 2 jaar of ouder. Kijk hierbij wel goed naar de maat, zodat je zeker weet dat deze niet de laag of hoog is. Wel is deze loopfiets verstelbaar naar drie verschillende standen.