Welterusten Kleine Beer
Welterusten Kleine Beer

Welterusten Kleine Beer 

Dit prachtige Welterusten Kleine Beer prentenboek is heel geschikt om te geven als kraamcadeau. Het staat prachtig op de baby- en kinderkamer en wanneer het kindje iets ouders is kunnen de ouders voor het slapengaan dit boek voorlezen. Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij de maan en alle fonkelende sterren voor hem mee. Dit is de nieuwste uitgave met herziene teksten.

Productspecificaties van het Welterusten Kleine Beer boek:

  • Auteur: Martin Waddell
  • Illustrator: Barbara Firth
  • Uitgever: Lemniscaat
  • Bindwijze: Gebonden
  • Aantal bladzijden: 30
  • Afmeting: 26,8 x 22,4 x 0,9
  • Aanbevolen leeftijd: vanaf 3 jaar

Dit voorleesboek over Kleine Beer en zijn ouder Grote Beer is in veel gezinnen een klassieker. Het is heel herkenbaar voor peuters en jonge kinderen vanaf drie jaar die moeite hebben om te gaan slapen of bang zijn in het donker. Dit verhaal geeft het gevoel dat veel kinderen ervaren als het bedtijd is op een mooie manier weer. Het prentenboek van Martin Waddell heeft prachtige, zacht gekleurde waterverfillustraties van Barbara Firth.

Het verhaal

Grote Beer woont samen met zijn kindje Kleine Beer in een knus berenhol. Het is bedtijd voor Kleine Beer, maar die vindt het maar moeilijk om in het donker in slaap te vallen. Gelukkig komt Grote Beer steeds bij hem en stelt hem gerust met een lichtje. Omdat het Kleine Beer niet lukt om in de donkere hoek van de kamer in zijn eigen bedje in slaap te vallen, haalt Grote Beer een steeds grotere lantaarn. Grote Beer krijgt dus niet de kans om rustig bij het knapperende haardvuur een boek te gaan lezen.

Thema’s van het Kleine Beer boek

Het boek is niet alleen herkenbaar voor kinderen die het lastig vinden om alleen te gaan slapen, maar ook voor de ouders, die steeds weer naar het bedje toelopen. Gelukkig blijft Grote Beer heel geduldig en vraagt de kleine waar hij bang voor is. Steeds als de oudere beer echter een oplossing bedenkt, dan bedenkt de kleine weer een nieuw probleem.

Gelukkig geeft Grote Beer het niet snel op en vindt hij uiteindelijk een oplossing. Beide beren lopen naar buiten om naar de maan te kijken en onverwacht valt Kleine Beer dan toch in de armen van zijn ouder in slaap.

De meeste kinderen houden erg van verhalen waarin dieren de hoofdrol spelen. Beren zijn bovendien vaak favoriet als knuffeldier in bed. Een verhaal over een kleine beer die een fijn bedje heeft en toch niet kan slapen combineert meerdere thema’s die favoriet zijn bij kinderen.

Waarom is 'Welterusten, Kleine Beer' zo’n fijn bedtijdverhaal?

Dit boek is ideaal om voor te lezen voor het slapengaan, omdat het kinderen geruststelt. Het is heel normaal dat je niet kan slapen en liever samen met papa of mama wil zijn. Grote Beer is heel geduldig en liefdevol tegenover Kleine Beer en geeft de kleine het geborgen gevoel dat hij nodig heeft.

De mooie illustraties zijn net als het verhaal heel leuk voor kinderen en benadrukken de zorgzaamheid van Grote Beer. Die kan echter niet alle problemen oplossen, iets wat Kleine Beer in het echte leven ook zal moeten leren.

Martin Waddell en Barbara Firth

Martin Waddell (1941) is een Ierse schrijver van kinderboeken en prentenboeken. Zijn verhalen zijn altijd heel eenvoudig en behandelen onderwerpen die elk kind tegenkomt in zijn of haar dagelijks leven. Denk aan de komst van een broertje of zusje of problemen met slapengaan. Kinderen kunnen in het echte leven soms een hoop meemaken, daarom houdt Waddell de verhalen bewust simpel en geeft hij ze een goede afloop. Zijn werk is regelmatig bekroond.

De Engelse Barbara Firth (1928-2013) had als jong kind al een passie voor het tekenen van de natuur. Zij heeft diverse prentenboeken gepubliceerd en voor 'Welterusten, Kleine Beer' de illustraties verzorgd. Ook de boeken met andere avonturen van Kleine Beer heeft zij geïllustreerd.

Het ideale boek om aan kersverse ouders cadeau te doen

De verhalen over het duo Grote Beer en Kleine Beer hebben veel fans. Ook leerkrachten weten dat de berenverhalen met veel herhalingen het altijd goed doen bij jonge luisteraars. Veel kinderen die 'Welterusten, Kleine Beer' vaak voorgelezen krijgen, kennen de dialogen op een gegeven moment uit hun hoofd. Dankzij de warmte, wijsheid en liefde die het boek uitstraalt kunnen jonge kinderen er geen genoeg van krijgen!

Beoordelingen
Review toevoegen
Welterusten Kleine Beer
Het allerliefste Welterusten Kleine Beer prentenboek voor het slapengaan. Lees samen hoe Grote Beer de maan en alle fonkelende sterren meeneemt voor Kleine Beer zodat hij veilig en lekker kan slapen.
de shopping days zijn begonnen
voor 16:00 besteld is vandaag verzonden
volgen met track & trace naar ontvanger
veilig voor- en achteraf betalen
webshop keurmerk - webwinkelkeur

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Laat een review achter
Versturen Annuleren