Leve de lente
Leve de lente

Leve de lente


Beleef samen met tientalle personages grote en kleine avonturen in de stad. In dit mooie zoekboek beleef je de mooiste avonturen! In het thema boek Leve de lente staat het jaargetijde Lente centraal. Een prachtig verhaal neemt je iedere dag ergens anders mee naar toe! Het boek staat garant voor uren lang kijk- en luisterplezier. 

Productspecificaties van het Leve de lente kinderboek

  • Uitgever: Lannoo
  • Auteurs: Rotraut Susanne Berner
  • Bindwijze: Hardcover
  • Aantal bladzijden: 16 blz.
  • Afmetingen: 341 x 261 mm

Rotraut Susanne Berner

Als het mooie lenteweer aanbreekt, gaan mensen en dieren erop uit. 'Leve de lente!' is een kijk- en zoekboek met tientallen personen en dierfiguren die van alles meemaken. Illustrator Rotraut Susanne Berner heeft voor het lenteseizoen een prentenboek gemaakt dat laat zien hoe de stad, de straten, het parkje en de stadsrand er in het voorjaar uitzien. Door met je kind de zoekplaten te bekijken en er verhaaltjes bij te vertellen, beleef je samen veel plezier. In de tekeningen zijn regelmatig grapjes verwerkt, zodat dit boek bij veel kinderen favoriet is.

Goed voor de woordenschat

'Leve de lente!' is voor kinderen van 2 tot 6 jaar heel leerzaam, omdat ze spelenderwijs kennismaken met nieuwe woorden en begrippen. Ze wijzen dingen aan, waarvan je kan vertellen wat de naam is, zoals een vos of een windmolen. Bovendien krijgt je kind met dit prachtige prentenboek een goed beeld van het seizoen 'lente'. Je volgt diverse personages met herkenbare karakters pagina na pagina en ziet wat ze doen en meemaken. Hierdoor leert je kind ook verbanden leggen. Je ontdekt iedere keer als je het boek erbij pakt weer nieuwe verhaallijnen van een mens of dier dat je volgt.

Kijk- en volgboek dat hoort bij een serie

Het prentenboek heeft kartonnen bladzijden, die goed tegen vingertjes kunnen die het boek iets te enthousiast vastpakken. Omdat er zoveel in het kinderboek te zien is, blijft het ook na langere tijd leuk voor kinderen. Zo vinden ze het steeds weer een uitdaging om een bepaald personage op een bladzijde te zoeken, zoals de zwarte vogel of opa. Ook kan je elke keer andere verhaaltjes bij de tekeningen over het leven in de stad bedenken, zodat de fantasie van kinderen geprikkeld wordt. Het verhaal van 'Leve de lente!' gaat verder in het boek 'Wat een winter'.

De illustrator en auteur: Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner is een Duitse grafisch vormgever, die sinds 1977 zelfstandig illustrator is. Zij illustreert boeken van anderen en heeft daarnaast ook eigen werk, waaronder de prentenboeken over de seizoenen 'Leve de lente!', 'Zonnige zomer', 'Het is herfst' en 'Wat een winter'.

De getekende verhaaltjes zonder tekst gaan door in de boeken die volgen op het lenteboek. Zo zijn de peuters in een volgend deel kleuters geworden en is een vrouw zwanger in het ene deel, terwijl ze een baby heeft in het volgende deel. Berner staat erom bekend graag tekeningen te maken die ruimte laten voor eigen interpretaties en raadsels.

Leerzaam boek als kraamcadeau geven

In de lente zie je buiten bepaalde kleuren, spelen kinderen buiten en gaan de mensen wandelen. In dit boek volg je de personages op straat, maar ook in hun huizen en op het land. Dit stevige kinderboek van Rotraut Susanne Berner ziet er prachtig uit en vormt daarom een perfect kraamcadeau. De verhaallijnen van de andere jaargetijden sluiten goed aan op 'Leve de lente!' en kinderen die eenmaal dit boek kennen, doe je zeker ook een plezier met de delen Zomer, Herfst en Winter!

Leve de lente
Het zonnetje gaat schijnen en mensen en dieren gaan op stap! Beleef samen met tientallen personages grote en kleine avonturen in de drukke stad. Leve de lente, een prachtig zoekboek met een verhaal.
Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Voor 16:30 besteld is vandaag verzonden
Veilig voor- en achteraf betalen
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur