MB - Ik word (weer) oma
MB - Ik word (weer) oma
MB - Ik word (weer) oma
MB - Ik word (weer) oma

Ik word (weer) oma

In dit verrassende Ik word (weer) oma invulboek vinden oma's heel veel leuke tips en inspiratie om de (aanstaande) ouders zo goed mogelijk bij te staan. Daarnaast bevat dit boek mooie illustraties, leuke quotes en tips. Dit is ook het perfecte cadeau om te overhandigen aan ouders om de komst van een kleinkind aan te kondigen!

Productspecificaties van het Ik word (weer) oma boek

  • Auteur: Lore de Vilder
  • Uitgeverij: Lannoo
  • Taal: Nederlands
  • Aantal pagina's: 94
  • Afmeting: 21,8 x 17,7 x 1,5 cm
  • Serie: Mama Baas

Oma's aan de top!

Samen met illustrator Emma Thyssen maakte auteur Lore de Vilder het boek Ik word (weer) oma. Het is geschreven voor iedereen die het liefst van de daken schreeuwt grootouder te worden of juist nog even aan haar nieuwe rol moet wennen. Je weet dan misschien al wat het is om een ouder te worden, maar grootouder zijn is toch weer een hele andere tak van sport. Daarom staat het boek vol met tips, inspiratie, illustraties, quotes en pagina's om zelf in te vullen. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je je optimaal voorbereiden op je promotie!

Een enthousiaste levensgenieter

Lore de Vilder (1983) werd geboren in Brugge en droomde voor ze moeder werd van een leven in een grote stad als New York, Buenos Aires of Barcelona. Inmiddels woont ze samen met haar kinderen Leon en Louis en haar man Vic in de buurt van Gent en is ze daar ook best tevreden mee. Haar ervaringen met het moederschap zet Lore graag in voor haar werk. Ze is freelance auteur en community manager bij Mama Baas, een Vlaams online magazine, blog en community.

Ik word (weer) oma verscheen in 2018 ook in de serie Mama Baas bij uitgeverij Lannoo. Het is niet het enige boek dat Lore de Vilder voor deze serie maakte: er is ook een handboek voor opa's, broers en zussen, papa's en mama's en een zwangerschapskalender. Naar eigen zeggen is Lore alleen creatief met woorden, vandaar dat ze ook voor deze publicaties samenwerkte met illustrator Emma Thyssen. Daarnaast schreef Lore in dezelfde serie ook een aantal boeken met eerlijke verhalen over de minder rooskleurige kanten van het ouderschap die vaak nog taboe zijn en waar niet veel over wordt gepraat.

Op haar eigen blog, genaamd MAMoiselle blogt, schrijft Lore behalve over het moederschap ook over reizen, boeken, eten, mode en haar leven als vrouw en dertiger in de vorm van anekdotes, overpeinzingen, bekommernissen en tips. Ze omschrijft zichzelf dan ook niet voor niets als een enthousiaste levensgenieter.

Grootouders in spe

Lore de Vilder heeft ruimschoots ervaring als moeder en met schrijven over het ouderschap, maar met twee kinderen geboren in 2012 en 2014 heeft ze nog geen ervaring als grootouder. Gelukkig hebben haar twee grootste helden dat wel: haar ouders.

Zowel zij als haar schoonouders hebben Lore veel inspiratie gegeven en ze is erg trots op het resultaat. Ik word (weer) oma gaat niet alleen over hoe het voelt om oma te zijn of worden, maar helpt je ook in de zwangerschap van je (schoon)dochter. Het boek is opgedeeld in verschillende delen en houdt rekening met allerlei soorten situaties en emoties die kunnen komen kijken bij oma worden. Het staat stil bij het feit dat je een nieuwe rol krijgt en ongevraagd in een nieuwe levensfase belandt en wat dit mentaal met je kan doen.

Het boek geeft ook inzicht in welke fenomenen en gedragingen zich voor kunnen doen bij grootouder worden. Het laat je vast nadenken over hoe je genoemd wil worden en op welke creatieve manieren je eventueel wereldkundig kunt maken dat je oma wordt zodra iedereen het mag weten. Bovendien kun je zelf ook een aantal pagina's invullen. Het zijn feitelijke vragen over hoe je erachter kwam dat je oma werd, maar ook vragen waar je langer over na kunt denken.

Zoals waar je het meest naar uitkijkt, waar je je het meest zorgen over maakt, wat voor een oma je denkt dat je gaat zijn, welke raad je aan de ouders zou willen meegeven en wat je wenst voor je kleinkind. Ik word (weer) oma is kortom een perfect cadeau, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of voor een verjaardag. Het is ook erg leuk om middels dit boek aan je (schoon)moeder te laten weten dat je zwanger bent. Laat de voorpret maar beginnen!

Mama Baas

Zoals gezegd is Mama Baas de serie waarin Ik word (weer) oma van Lore de Vilder verscheen. Het online platform dat hierbij hoort, heeft als missie om authenticiteit en herkenbaarheid te brengen en ouders te helpen of verblijden met waardevolle informatie. Bij Mama Baas is een vast team van vooral mama's, maar ook papa's aangesloten met zeer uiteenlopende achtergronden en situaties die graag hun verhaal vertellen, tips delen en vragen beantwoorden. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen zich herkennen en is er voor iedereen een Mama Baas of Papa Baas om mee te sparren.

Mama Baas werd in 2015 opgericht door twee moeders die in hun eigen behoefte aan een platform voor ouders voorzagen. Mama Baas is gestart voor mensen met een kinderwens en mensen met kinderen in de leeftijd van nul tot en met twaalf jaar. Binnen het platform is veel ruimte voor relativeringsvermogen en worden juist ook de minder perfecte momenten gedeeld.

Naast een grote groep ervaringsdeskundigen in de vorm van ouders, vind je bij Mama Baas ook artikelen van experts. Hierbij kun je denken aan een huisarts, kinderarts, orthopedagoog of gynaecoloog die vanuit zijn of haar professie een duidelijk en onderbouwd antwoord op een prangende vraag kan geven. Een erg waardevol platform voor ouders dus, maar ook grootouders kunnen hier wellicht terecht met vragen.

Ik word (weer) oma
Ik word (weer) oma, het leukste invulboek voor alle (toekomstige) oma's vol met leuke tips en inspiratie.
Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Tijdelijk gratis verzending vanaf 75,- (NL/BE)
Voor 16:30 besteld is vandaag verzonden*
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur