Het mooiste van Annie M.G. Schmidt
Het mooiste van Annie M.G. Schmidt
Het mooiste van Annie M.G. Schmidt
Het mooiste van Annie M.G. Schmidt

Het mooiste van Annie M.G. Schmidt

Geniet van de bekendste verhalen van Annie M.G. Schmidt. Mooie gedichten en grappige verhalen. Deze bundel is verzameling van de bekendste verhalen en is een bundel om eindeloos uit voor te lezen. 

Een kindje kan nooit te veel boeken hebben. Iedere dag of avond een verhaal voorlezen is niet alleen heel leuk maar ook belangrijk. Kinderen leren er veel van en het is positief voor hun woordenschat en fantasie. Ook staat deze klassieker prachtig op een plankje in de babykamer waardoor deze bundel heel geschikt is om te geven als kraamcadeau. 

Productspecificatie van Het mooiste van Annie M.G. Schmidt boek

  • Auteur: Annie M.G. Schmidt
  • Uitgever: Querido
  • Aantal pagina's: 280
  • Hardcover

Annie M.G. Schmidt

De prachtige verhalen van Annie M.G. Schmidt, wie kent ze niet? Velen van ons zijn er mee opgegroeid met deze ondeugende, grappige en soms stoute verhalen. Verhalen van een schijfster en dichteres van formaat die haar tijd ver vooruit was. Ook al is ze niet meer hier, door de talrijke verhalen die ze schreef, neemt ze nog dagelijks kinderen mee in een heerlijke fantasiewereld. Elk verhaal en elk gedicht spreekt opnieuw tot de verbeelding en de leefwereld van kinderen.

Maar ook voor ouders en grootouders is dit boek een feestje om te lezen.

Deze bundel met niet minder dan 90 verhalen en gedichten is het perfecte cadeau om te geven aan (aanstaande) ouders. Zo kunnen ook zij samen met hun (klein)kinderen genieten van de prachtige verhalen. Kinderen zullen met veel plezier luisteren naar de tijdloze voorleesverhalen en na verloop van tijd kunnen ze ook zelf lezen in deze bundel. Ook de liedjes die bij deze verhalen horen, zullen met veel plezier worden meegezongen.

Voordelen aan voorlezen

Voorlezen is van alle tijden. Tegenwoordig weten we ook dat voorlezen een heel aantal voordelen met zich meebrengt. Zo stimuleer je het taalgevoel van een kind en helpt het bij de taalontwikkeling. Ook wordt de woordenschat vergroot, doordat je andere woorden voorleest in een gedicht of verhaal, dan dat je in het dagdagelijks leven gebruikt. Zelfs op sociaal vlak helpt het om kinderen voor te lezen, omdat ze op die manier zich meer kunnen inleven anderen. Door de verhalen en gedichten leren ze over andere situaties en gevoelens.

Een ander heel belangrijk voordeel is natuurlijk de verbinding die ontstaat tussen de voorlezer en de kleine luisteraar. Wat is er nu heerlijker dan 's avonds op schoot kruipen om voorgelezen te worden? Het helpt ook om op die manier voorspelbaarheid en routine in het avondritueel te kunnen inbouwen. Even tijd voor elkaar, tijd voor ontspanning om dan in dromenland de avonturen van in de verhalen verder te zetten. Een zeker niet te missen onderdeel van je kinderen naar bed te brengen. Ze zullen er zeker later met veel nostalgie op terugkijken!

Personages in deze bundel

Met deze bundel kun je samen kijken naar prachtige plaatjes en lezen over dagdagelijkse en bijzondere avonturen die Annie M.G. Schmidt aan een aantal van haar personages toewees. Denk hierbij aan de klassiekers zoals bijvoorbeeld Dikkertje Dap. Hij vertelde over zijn rode laarsjes voor de regen die hij had gekregen, toen hij op bezoek ging bij de giraffe in de dierentuin.

Ook de iets minder gekende verhalen van Reus Borremans of Isabella Caramella zijn opgenomen in deze bundel. Maar ook de gedichtjes van het schaap Veronica en de regenworm die naar de sterren keek, kun je hier opnieuw of voor het eerst samen ontdekken. Of denk aan Floddertje, een superheldin met haar hondje Smeerkees. Samen beleven ze allerlei avonturen, waarbij ze nooit schoon kunnen blijven.

Ook de verhalen van beertje Pippeloentje mogen in deze bundel natuurlijk niet ontbreken. Een beertje met de kenmerken van een peuter die allerlei ondeugende dingen doet. Een verhaaltje dat al enige tijd geleden is geschreven, maar toch telkens met zijn tijd meegaat. Ook qua illustraties is dit beertje een paar keer van uiterlijk veranderd.

Pluk van de Petteflet is een ander bekend verhaal dat een plekje verdient. Pluk rijdt rond in een rode kraanwagen. Wanneer er een plekje vrijkomt in de Petteflet twijfelt hij geen moment om daar in te trekken. In de Petteflet beleeft hij samen met Aagje en de familie Stamper telkens weer een nieuw avontuur.

Otje gaat over een meisje dat met haar vader Tos in hotel De Koperwiek woont. Er worden tijdens de verhalen van Otje allerlei emoties en gevoelens besproken die in het dagelijks leven kunnen voorkomen. Zowel positief, maar ook negatieve gevoelens krijgen een plekje in de verhalen. Tos is zijn papieren kwijtgeraakt in de computerfabriek en en komt daardoor in allerlei situaties terecht.

Wiplala wakkert de fantasiewereld aan doordat het gaat over een wiplala die kan tinkelen, een soort toveren. Wiplala is geen tovenaar en ook geen kabouter, maar een geheel nieuw soort wezentje. Hij tinkelt de familie Blom klein, maar weet niet meer hoe hij ze weer terug klein kan tinkelen.

Jip en Janneke mogen natuurlijk niet ontbreken bij deze bundel van verhalen. Met hun alledaagse avonturen spreken ze enorm tot de verbeelding bij jonge kinderen. Op een grappige manier worden verschillende onderwerpen en situaties besproken. In deze bundel vind je alle geliefde en bekende verhalen en gedichten terug van Annie M.G. Schmidt.

Met vernieuwde en originele illustraties van Wim Bijmoer, Gerda Dendooven, Marieke van Ditshuizen, Sarah van Dongen, Djené Fila, Annemarie van Haeringen, Carl Hollander, Philip Hopman, Yvonne Jagtenberg, Puck Koper, Martijn van der Linden, Averik d'Or, Sieb Posthuma, Milja Praagman, Noëlle Smit, Thé Tjong-Khing, Fleur van der Weel en natuurlijk Fiep Westendorp.

Het mooiste van Annie M.G. Schmidt
Een bundel van de mooiste verhalen die Annie M.G. Schmidt geschreven heeft met klassiekers als Dikkertje Dap, Floddertje, Pippeloentje, Pluk van de Petteflet, Otje, Wiplala, en Jip en Janneke.
Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Voor 16:30 besteld is vandaag verzonden
Veilig voor- en achteraf betalen
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur