De Zoete Zusjes helpen de natuur
De Zoete Zusjes helpen de natuur
De Zoete Zusjes helpen de natuur
De Zoete Zusjes helpen de natuur

De Zoete Zusjes helpen de natuur

De Zoete Zusjes Saar en Janna helpen de natuur een handje en willen iets doen voor een beter milieu. Saar en Janna gaan aan de slag om de speelplek bij hun in de buurt te redden van bouwplannen. De Zoete Zusjes helpen de natuur is het nieuwste boek uit de Zoete Zusjes boekenserie. 
 

Productspecificaties van De Zoete Zusjes helpen de natuur

  • Auteur: Hanneke de Zoete
  • Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
  • Uitvoering: Hardcover
  • Aantal pagina's: 96
  • Afmeting: 24,6 x 17,7 x 1,2 cm

Fenomeen

Heb je kleine kinderen? Dan is de kans bijzonder groot dat je wel eens gehoord hebt van De Zoete Zusjes. In 2016 begon de familie de Zoete met een YouTubekanaal waarin zij gezellige activiteiten voor gezinnen lieten zien. Enkele jaren later is De Zoete Zusjes inmiddels uitgegroeid tot een heel fenomeen, met een flink aantal volgers op YouTube, Facebook en Instagram. In de filmpjes van De Zoete Zusjes toont het enthousiaste gezin gekke challenges, dansjes en sketches en wordt er gezamenlijk gebakken en geknutseld.
 

Familie de Zoete

De naam De Zoete Zusjes heeft dus niet alleen betrekking op de familieband tussen deze meisjes, maar ook op hun achternaam: de Zoete. Het gezin de Zoete bestaat uit moeder Hanneke, vader Benjamin, broer Bram, en de zusjes Saar en Janna. Ze wonen in het Gelderse Ede met hun konijnen Fluffy en Storm.
 

Boeken

Moeder Hanneke de Zoete is na het volgen van de PABO 14 jaar juf geweest in het basisonderwijs. Ook nu werkt Hanneke nog altijd op een school, tegenwoordig als Intern Begeleider. Ze weet dus als geen ander hoe belangrijk lezen is voor de ontwikkeling van kinderen en dat er daarom genoeg leuke boeken op de markt moeten zijn om het lezen te stimuleren. Hanneke is niet alleen dol op lezen, maar ook op schrijven. Haar grote droom was dan ook altijd om zelf een boek te schrijven. De creatieve activiteiten en grappige situaties die zij beleefde met haar gezin boden haar genoeg inspiratie om deze stap te zetten.
 

Bestsellers

Zo verscheen in 2019 het eerste boek van de hand van Hanneke: 'Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes'. Dit doeboek lag helemaal in de lijn van de filmpjes van De Zoete Zusjes: vol met inspiratie om te knutselen, bakken en spelletjes te doen. Het boek werd al snel een succes en Hanneke de Zoete kreeg de smaak te pakken. In 3 jaar tijd verschenen er maar liefst 11 boeken van De Zoete Zusjes. Zowel leesboeken, als 'De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas' en doeboeken als 'Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes'.

Ieder boek heeft een duidelijk thema en een kleurrijke, vrolijke uitstraling. De twee meisjes zijn enorm populair bij de jonge doelgroep, dus de boeken gaan als zoete broodjes over de toonbank. Het merk De Zoete Zusjes blijft maar groeien: zo vind je de getekende Saar en Janna nu ook op een vriendenboekje, memospel en broodtrommel.
 

'De Zoete Zusjes helpen de natuur'

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 was 'Gi-ga-groen'. Hanneke de Zoete wist hier mooi op in te spelen door in deze periode 'De Zoete Zusjes helpen de natuur' uit te brengen. 'De Zoete Zusjes helpen de natuur' is een leesboek, waarin de zusjes Saar en Janna zich willen inzetten voor het milieu. Ze worden zich bewust van de plasticsoep in zee en de gevolgen van uitlaatgassen en het consumeren van vlees.

Wanneer er plannen blijken te zijn om een bos in hun buurt plat te gooien om er kantoren te bouwen, willen Saar en Janna hier iets aan doen. Hun broer Bram heeft op deze plek immers een geheime boomhut. En, niet te vergeten, zijn er in het bos een heleboel dieren, bomen en planten te vinden. Saar en Janna gaan in protest en proberen zelfs de burgemeester te overtuigen. Maar uiteindelijk helpt de natuur hen zélf om het bos in stand te kunnen houden...
 

Vormgeving

De illustraties in 'De Zoete Zusjes helpen de natuur' zijn van Iris Boter, een doorgewinterde illustrator en schrijfster die al eerder werk verzorgde voor grote namen als Carry Slee en Jacques Vriens. Iris Boter heeft alle boeken van De Zoete Zusjes geïllustreerd. De tekeningen van De Zoete Zusjes en hun omgeving zijn vaak grappig en de cover heeft dankzij de bonte kleuren een grote aantrekkingskracht op kinderen. 'De Zoete Zusjes helpen de natuur' biedt de lezer niet alleen een leuk verhaal met vrolijke tekeningen, maar ook extra's, zoals een zoekkaart om boombladeren te leren kennen en knutselinspiratie voor materiaal uit de natuur.
 

Kraamcadeau

Waarom 'De Zoete Zusje helpen de natuur' als kraamcadeau? Het geven van een mooi boek is natuurlijk altijd een goede keuze: regelmatig voorgelezen worden -en dat kan zeker ook al aan baby's- heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind. De Zoete Zusjes is één van de populairste kinderboekenreeks van de afgelopen jaren. Het schenken van dit nieuwe boek over de zusjes past dus helemaal in deze tijd: het biedt de pasgeborene (en eventuele broertjes en zusjes) een vrolijke herinnering aan deze tijdgeest.

Daarnaast is 'De Zoete Zusjes helpen de natuur' ook een ontzettend leuk boek, waarmee op een speelse manier aandacht wordt gegeven aan belangrijke thema's. Het is dan ook mooi dat zo'n geliefd merk als De Zoete Zusjes zich inspant om deze boodschap te verspreiden en kinderen na te laten denken over wat zij kunnen betekenen voor natuur en milieu.

De Zoete Zusjes helpen de natuur
In de Zoete Zusjes helpen de natuur zetten Saar en Janna alles op alles om de natuur te beschermen en hun speelplek te redden. Het nieuwste boek uit de populaire Zoete Zusjes boekenserie.
Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Voor 16:30 besteld is vandaag verzonden
Veilig voor- en achteraf betalen
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur