Waar is de taart?
Waar is de taart?

Waar is de taart?


"Waar is de taart?" is een kinderboek geschreven en geïllustreerd door Thé Tjong-Khing, een van de meest geliefde en gerespecteerde kinderboekenschrijvers en -illustratoren in Nederland. Het boek is oorspronkelijk uitgegeven in 2001 en heeft sindsdien talloze prijzen gewonnen en lovende recensies gekregen.

Wat "Waar is de taart?" bijzonder maakt, is dat er geen tekst wordt gebruikt om het verhaal te vertellen. In plaats daarvan worden de illustraties van Thé Tjong-Khing gebruikt om de lezer mee te nemen op een avontuurlijke zoektocht naar de mysterieuze verdwijning van de taart. De illustraties zijn gedetailleerd, kleurrijk en bevatten veel humor en zijn erg karakteristiek. Elke pagina is als het ware een kunstwerk op zichzelf en nodigt uit om te blijven kijken en ontdekken.

Productspecificaties van het kinderboek Waar is de taart?

  • Uitgever: Lannoo
  • Auteur: Thé Tjong-Khing
  • Bindwijze: Hardcover
  • Aantal bladzijden: 32 blz.
  • Afmetingen: 294 x 253 mm

Kinderboek voor breed publiek

De afwezigheid van tekst maakt het boek toegankelijk voor een breed publiek, ongeacht taal of leeftijd. Het is bijvoorbeeld een ideaal boek voor ouders die hun kinderen willen voorlezen en zo de taalontwikkeling willen stimuleren. Maar ook voor oudere kinderen en volwassenen is het boek een uitdaging om zelf de verhaallijn te ontdekken en te interpreteren.

"Waar is de taart?" vertelt het verhaal van een groep dieren die samen een taart willen bakken. Wanneer de taart in de oven staat, gaat een van de dieren op zoek naar de anderen om te laten zien dat de taart bijna klaar is. Wanneer ze terugkeren, blijkt de taart verdwenen te zijn. De dieren beginnen aan een zoektocht om de taart terug te vinden. Tijdens deze zoektocht worden ze geconfronteerd met allerlei hindernissen en verrassingen.

De dieren in het verhaal hebben elk hun eigen karakter en persoonlijkheid, wat bijdraagt aan de levendigheid van het verhaal. Zo is er bijvoorbeeld een slak die traag en voorzichtig is, een muis die slim en snel is en een haas die zich afzet tegen de anderen. Kinderen kunnen zich identificeren met de dieren en zich meegenomen voelen in het avontuur.

Maar "Waar is de taart?" is meer dan alleen een kunstwerk. Het is ook een spannend en grappig verhaal dat kinderen op een speelse manier leert om aandachtig te kijken en te observeren. Door aandachtig te observeren en te redeneren, ontwikkelen kinderen hun cognitieve vaardigheden en hun kritisch denkvermogen.

Thé Tjong-Khing

Al met al heeft "Waar is de taart?" een blijvende impact gehad op de Nederlandse kinderliteratuur. Het boek is een voorbeeld van hoe illustraties op zichzelf een verhaal kunnen vertellen en hoe dit kan bijdragen aan de taalontwikkeling en de verbeeldingskracht van kinderen. Het boek is dan ook een tijdloze klassieker die nog steeds wordt gelezen en gewaardeerd door jong en oud en geschreven door Thé Tjong-Khing.

Waar is de taart?
Een bekroond boek om zijn illustraties. Waar is de taart? is een spannend en kleurijk verhaal. Het verhaal stimuleert de fantasie van ouder en kind.
Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Voor 16:30 besteld is vandaag verzonden
Veilig voor- en achteraf betalen
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur