Picknick met taart
Picknick met taart
Picknick met taart
Picknick met taart

Picknick met taart


'Picknick met taart' is een prachtig kijk- en zoekboek. Thé Tjong-Khing introduceert in dit hardcoverboek een dierengezelschap dat erop uitgaat om gezellig te picknicken. Meneer en mevrouw Hond zijn maar wat trots op de twee taarten die ze mee willen nemen naar de picknickplek. Een spannend avontuur begint, als er onverwacht iets gebeurt. Dit boek met fantastische details is geschikt voor kinderen vanaf 3 tot 4 jaar en ouder. Het is het vervolg op 'Waar is de taart?'.

Productspecificaties van het kinderboek Picknick met taart

  • Uitgever: Lannoo
  • Auteurs: Thé Tjong-Khing
  • Bindwijze: Hardcover
  • Aantal bladzijden: 32
  • Afmetingen: 294 x 251 mm

Prentenboek met herkenbare dierfiguren

De dieren uit het prentenboek hebben ieder hun eigen karakter en gezichtsuitdrukkingen en zijn prachtig getekend door de bekende illustrator en schrijver Thé Tjong-Khing. Het boek bestaat uit talloze verhaaltjes die samen één geheel vormen. Het is avontuurlijk, spannend en gaat ook over belangrijke zaken als verliefdheid en zorgzaamheid.

Bovendien spelen emoties als angst en achterbaksheid een rol, zodat het boek veel stof oproept om samen te praten. Als ouder vertel je in je eigen woorden het verhaal aan je kind, dat hierdoor veel nieuwe woorden en begrippen leert.

De illustraties en details

Kleuters en ouders blijven de platen van 'Picknick met taart' steeds opnieuw met bewondering bekijken. De zacht gekleurde tekeningen zijn paginagroot en vormen zoekplaten vol met dieren die gaan picknicken en van alles meemaken.

Op elke bladzijde gebeurt iets bijzonders. Er is geen tekst, maar je volgt verschillende verhaallijnen die van het begin tot het einde heel boeiend zijn voor kinderen en volwassenen. De achterflap bevat vragen die je ervan bewust maken dat je tijdens het bekijken van de tekeningen niet alle details meteen gezien hebt.

De auteur en illustrator

Als kind uit een Chinese familie in Nederlands-Indië houdt Thé Tjong-Khing veel van tekenen op zijn schoolbord en lezen. In Nederland werkt hij eerst als vrijwilliger bij Toonder Studio’s, waar hij later een vaste baan krijgt als striptekenaar. Zijn eerste illustraties voor een kinderboek zijn voor de schrijfster Miep Diekmann.

Daarna wordt hij ook de illustrator van boeken van Guus Kuijer en Sylvia vanden Heede. Hij heeft diverse Gouden Penselen, een Zilveren Penseel en oeuvreprijzen gewonnen. 'Picknick met taart' is in meer dan dertien landen uitgegeven en is ook bewerkt tot animatieserie.

Bijzonder (kraam)cadeau

Dit boek is ideaal als je ouders en hun kind blij wil maken met een origineel cadeau. Het is heel educatief en stimuleert de mondelinge taalontwikkeling, woordenschat en fantasie van kinderen. Ook op scholen wordt het kinderboek ingezet bij thema's als feest, eten en 'iedereen is mooi'. Daarnaast ziet het beeldenboek er mooi en sfeervol uit. Het krijgt vast een speciaal plaatsje op de boekenplank van de kinderkamer! Ook erg leuk als verjaardagscadeau.

Picknick met taart
Dit is een vervolg op ''Waar is de taart?''. Picknick met taart stimuleert de fantasie en maakt daardoor de voorlees-momenten nog leuker!
17,99
12,99
Zakelijk bestellen?
Voor 15:00 besteld is vandaag verzonden
7 dagen per week bereikbaar
Gratis verzending vanaf 75,- (NL/BE)
Sinds 2014 de specialist
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur