Het boek zonder tekeningen
Het boek zonder tekeningen

Het boek zonder tekeningen


Kinderboeken bestaan in alle soorten en maten. B.J. Novak bedacht echter een heel uniek concept. Hij schreef een boek zonder tekeningen voor kleuters en jonge kinderen. Het boek moet absoluut voorgelezen worden, als je het zelf leest is het namelijk minder grappig. De voorlezer moet verplicht ieder woord uitspreken. Er staan zowel moeilijk uit te spreken woorden in het boek, als zinnen zoals ‘in ben een aap’. De tekst in het boek sluit hierdoor naadloos aan bij de humor van jonge kinderen. Hierdoor zal er veel hilariteit ontstaan.

Productspecificaties van Het boek zonder tekeningen

  • Uitgever: Lannoo
  • Auteurs: B.J. Novak
  • Bindwijze: Hardcover
  • Aantal bladzijden: 80 bladzijden
  • Afmetingen: 377 x 280 mm

B.J. Novak

Benjamin Novak studeerde Spaanse en Engelse literatuur in Amerika. Daar begon hij zijn carrière als stand-upcomedian. Ook schreef hij een populaire Amerikaanse televisieserie: ‘The Office’. In 2014 schreef hij ‘Het boek zonder tekeningen’. Dit bleek een voltreffer. Het boek werd een groot succes en werd vertaald in 26 talen. Blijkbaar hebben jonge kinderen in de hele wereld dezelfde soort humor. Benjamin Novak heeft dat goed gezien. Hij heeft met zijn boek zonder tekeningen al veel kinderen laten lachen. Het concept is dan ook uniek en geweldig.

Voorlezen

Voor het taalgevoel van kinderen is het belangrijk dat ze dagelijks voorgelezen worden. Wat er gelezen wordt, maakt voor de ontwikkeling niet veel uit, maar wel voor het leesplezier. B.J. Novak heeft dat bij het schrijven van dit boek heel goed begrepen. Door de opzet en humor van dit boek, wordt het voorleesmoment een echt feestje.

Als voorlezer is er bij dit boek een heuse rol als komediant weggelegd. Als je het boek op een grappige manier kunt voorlezen, zal dat het plezier nog vergroten. Je kunt het hierbij echter niet fout doen. De tekst wijst je de weg!

Tachtig bladzijden vol humor

Dit boek dwingt je om rare woorden en zinnen te zeggen zoals Bluurf of Blork. Ook moet de voorlezer zichzelf bijvoorbeeld een aap noemen. Met een apensmoel natuurlijk! En met een hoofd dat gemaakt is van bosbessen pizza. Voor een kind is het zeggen van rare dingen natuurlijk een beetje stout. En hoe cool is het als je op deze manier je vader, oma of oppas kunt ‘dwingen’ om deze rare dingen te zeggen!

Daarnaast staan er complimentjes in het boek voor de luisteraar. Deze moeten dus ook verplicht uitgesproken worden. Uiteraard is het kind het allerbeste kind dat er ooit heeft bestaan...

Een prentenboek

Ondanks dat er in dit boek geen tekeningen staan, valt het boek toch in de categorie van prentenboeken. De bladzijden zijn namelijk op een creatieve, uitnodigende manier gevuld met tekst. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren, vormen, lettertypes en lettergroottes.

Het boek begint met de mededeling dat ieder woord ook echt gezegd moet worden. Kinderen die net beginnen met lezen kunnen zo gestimuleerd worden om om te controleren of je wel echt alles leest. De bladzijden mogen dus gerust getoond worden.
 

Echt geen tekeningen?

Nee! Er zijn geen tekeningen. Het is niet nodig. Er is op deze manier geen afleiding door plaatjes in het boek. Ze zijn er gewoon niet, zelfs niet op de voorkant. De kinderen worden bij dit boek gedwongen om te kijken naar de reacties van de voorlezer. Deze persoon kan met gezichtsuitdrukkingen de tekst extra accentueren. Dit ‘toneelspel’ maakt het boek nou juist zo leuk en grappig.

Het ideale cadeautje

Door te kiezen voor dit boek als cadeautje, kun je niet de fout in gaan. Het is een boek dat jarenlang regelmatig uit de kast gehaald zal worden door de kinderen. Het is niet voor niets een bestseller. Het zal zorgen voor leuke, sfeervolle momenten die niet zomaar vergeten worden. Zodra het boek door een andere persoon voorgelezen wordt ontstaat er weer een andere sfeer. Iedereen leest dit boek namelijk op z’n eigen manier voor.

Het boek kan ook mee naar school genomen worden en door de leerkracht voorgelezen worden aan een hele klas. Dit is goed voor het groepsgevoel van de kinderen. Ze mogen best eens lachen om de meester of juf toch?

Een kraamcadeau

Door dit boek als kraamcadeau te geven, geef je iets waar zowel de ouders als het kind jarenlang plezier van zullen hebben. Tijdens de kraamperiode zal het al voor enige voorpret zorgen bij de kersverse ouders. De bedoeling van het boek is gelijk duidelijk als je erin begint te lezen. Vanaf dat het kind een jaar of twee is, zal hij de humor van het boek beginnen te begrijpen. Kinderen snappen steeds meer. Zo maak je de ontwikkeling van de humor van je kind heel bewust mee.

Het boek kan gegeven worden als cadeautje op zich, maar is ook leuk als onderdeel van een kraammand. Daarin horen cadeautjes die direct leuk en handig zijn, maar ook spullen die nog even moeten wachten. Zo wordt de mand beetje bij beetje gebruikt en zorgt hij voor jarenlang plezier!

De kwaliteit

Met de aankoop van dit boek schaf je een degelijk boek aan in hardcover. Het is geen klein boekje, want hij is groter dan een A4. Ondanks dat er dus geen plaatjes in staan, zijn de bladzijden mooi gevuld met de kleurrijke tekst. Het is echt bedoeld voor jarenlang plezier. Dat straalt er vanaf!

Doe eens gek!

Koop het grappigste boek dat er is. Hilariteit gegarandeerd. ‘Het boek zonder tekeningen’ zal je niet teleurstellen. Behalve als je tekeningen verwacht natuurlijk.

Het boek zonder tekeningen
Het boek zonder tekeningen maakt het voorlezen nog leuker. Het boek bevat geen illustraties maar een hilarisch woordenspel.
Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Voor 16:30 besteld is vandaag verzonden
Veilig voor- en achteraf betalen
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur