• Gratis gepersonaliseerd kaartje
  • Voor 16:30 besteld is vandaag verzonden
  • Bijna 10 jaar het adres voor persoonlijke cadeaus

Speelgoed accessoires

Iedereen die kinderen heeft zal het verschijnsel kennen: speelgoed dat overal in huis rondslingert. Bij iedere verjaardag en feestdag lijkt het huis nóg meer uit zijn voegen te gaan barsten. Maar goed, in een huis moet ook geleefd worden en zeker door kinderen. Er past vaak een hoop speelgoed in kasten en lades, maar die opbergruimte heb je vaak ook nodig voor andere spullen in huis. Bovendien zijn kasten en lades niet altijd goed toegankelijk voor kleine kinderen. Handige accessoires om het speelgoed in op te bergen zijn dan een uitkomst om rust in je huis te behouden. Ontdek hier de mooiste boxopbergzakken, kinderkoffertjes, opbergboxen en meer.


 

Tal van verschillende speelgoed accessoires

Speelgoed waar niet mee gespeeld wordt is zoveel mogelijk buiten het zicht, waardoor een kind zich kan concentreren op datgene waar hij mee bezig is. Het speelgoed waar een kind voor kiest is gemakkelijk te vinden en mooi bij elkaar verzameld. En op een regenachtige dag kan er weer eens een opbergbox tevoorschijn getoverd worden met speelgoed waar al tijden niet meer mee is gespeeld. Zo lijkt het weer nieuw.
 

Eigen speelplek

Kinderen zijn gek op een eigen plekje in het huis waar ze lekker ongestoord kunnen spelen. Niet iedereen heeft natuurlijk de luxe over een extra speelkamer voor de kinderen te beschikken. Een hoekje in de woonkamer kun je ook gezellig inrichten als speelplek. Als je handig gebruik maakt van opbergmogelijkheden, kun je de ruimte ook nog eens optimaal benutten. Er zijn allerhande mogelijkheden om speelgoed in op te bergen. Kleurrijk of basic, van natuurlijke materialen of doorzichtig plastic, groot of compact; in deze categorie zijn er vele verschillende varianten te koop. Welke opties zijn er zoals om de boel georganiseerd te krijgen?
 

Opbergboxen

Opbergboxen zijn er in verschillende maten en kleuren, gemaakt van verschillend materiaal, met of zonder deksel. Het is maar net waar jij als gebruiker de voorkeur aan geeft. Vaak worden opbergboxen gebruikt om een grote hoeveelheid van hetzelfde speelmateriaal in te bewaren, zoals constructiemateriaal. Wat het helemaal overzichtelijk maakt, is het labelen van de verschillende opbergboxen. Voor kinderen kun je dit eventueel in de vorm van plaatjes doen. Zo ziet je kind in één oogopslag waar de bouwblokken, de tekenspullen of de verkleedkleren zijn opgeborgen. Opbergboxen kun je vaak handig opstapelen, zodat ze nog minder ruimte in gebruik nemen. Of je schuift de box onder een bed, bank of bureau.
 

Kinderkoffertjes

Een eigen koffertje spreekt voor een kind meteen tot de verbeelding: spulletjes inpakken en 'op reis'. Ideaal om een kind te stimuleren om zijn eigen speelgoed in op te bergen. Het speelgoed kan vervolgens handig meegenomen worden naar de slaapkamer, naar opa en oma of op vakantie. Er zijn vele mogelijkheden wat kinderkoffertjes betreft. Niet alleen qua afmeting en volume, maar er zijn ook veel variaties in kleur en design. Kinderkoffertjes zijn tevens te personaliseren door het gebruik van een gekozen afbeelding of de eigen naam. Deze persoonlijke toevoeging maakt een kinderkoffertje dan ook een leuk en origineel (kraam)cadeau.
 

Opbergzakken voor aan de kinderbox

Ook baby's kunnen al meteen over veel speelgoed beschikken. Voor een baby is het zeer belangrijk om de directe omgeving rustig en veilig in te richten. Daarom zijn opbergzakken voor aan de kinderbox een handige accessoire. Deze zakken zijn gemakkelijk te bevestigen aan de box. Zo kan de baby iedere keer een ander stuk speelgoed worden aangereikt, terwijl de rest mooi opgeborgen blijft. De opbergzakken zijn ook te gebruiken voor praktische dingen, zoals luiers.
 

Mandjes

Mandjes zijn een handige oplossing voor rondslingerend speelgoed. Het voordeel van mandjes is dat ze vaak niet veel wegen en daarom makkelijk mee te nemen zijn voor het kind. Mandjes zijn er in verschillende maten. Soms met een hengsel of deksel, zodat vervoeren nog makkelijker is. Grote manden zijn ideaal om bijvoorbeeld knuffels in op te bergen, terwijl kleine mandjes zich goed lenen voor knutselspullen. Alles ligt op deze manier toch netjes bij elkaar en direct voor het grijpen.

Mandjes zijn er in leuke designs en vormen dan ook geen doorn in het oog in een woon-, speel- of slaapkamer. Zo zijn manden van natuurlijk materiaal, zoals rotan, riet en canvas, erg geliefd. Katoenen mandjes zijn bijvoorbeeld weer erg handig om op de commode te zetten, zodat luiers, doekjes en zinkzalf altijd binnen handbereik zijn.

Kortom: ook met veel speelgoed is het mogelijk om rust te creëren in je huis. Geef het speelgoed een vaste plek in huis en zet de opbergers neer op een plaats waar de kinderen er gemakkelijk bij kunnen. Leuke opbergboxen, koffertjes, manden en andere accessoires stimuleren de kinderen om hun speelgoed netjes op te bergen. Maak van het opruimen een leuk momentje en voor je het weet is het routine in huis. Het categoriseren en sorteren van speelgoed is ook nog eens heel leerzaam voor de kleintjes. En wel zo prettig voor de ouders.