• De SHOPPING DAYS zijn begonnen!
  • Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • 7 dagen per week bereikbaar

Slaapzakken voor baby's

Een selectie van de mooiste en fijnste slaapzakken voor jouw kleintje om lekker te gaan slapen. En extra leuk, alle slaapzakken zijn te personaliseren met naam. Je kunt ervoor kiezen om de slaapzak op borsthoogte of aan de zijkant te laten borden met naam. Kies een lettertype, een kleur garen en een positie en wij borduren jouw ontwerp vervolgens met zorg op de slaapzak. Een slaapzak met naam is ook heel leuk om als kraamcadeau te geven, uniek en persoonlijk!


Wat is een baby slaapzak?

Een slaapzak voor een baby ziet er iets anders uit dan de slaapzakken, die je gebruikt, als je gaat kamperen. Een babyslaapzak heeft mouwen of gaten voor de armen. Zo blijft de slaapzak altijd goed zitten. Hij sluit aan om het lijfje van de baby en is ruimer bij de benen. Zo heeft de baby genoeg bewegingsruimte om met zijn beentjes te trappelen. Een ander woord voor babyslaapzak is dan ook trappelzak.

Om te bepalen hoe warm een dekentje of slaapzak voor een baby is, gebruik je de TOG-waarde. TOG staat voor Thermal Overall Grade. Hoe hoger de waarde, hoe beter de warmte wordt vastgehouden. Hoe lager, des te meer lucht en warmte laat het textiel door. Voor een zomerslaapzak wordt een TOG tussen 0,3 en 1 aangeraden, voor een winterslaapzak een waarde tussen 1 en 3,5.

Voordelen van een slaapzak voor de baby

Een slaapzak is vaak comfortabeler voor een baby dan een dekentje. Als de baby veel woelt tijdens het slapen, dan kan hij de dekens van zich af trappelen. Bij een slaapzak gaat dat niet, zodat de baby het altijd lekker warm heeft. Zelfs zijn of haar voetjes blijven altijd warm. Ook hoef je niet bang te zijn, dat je baby verstrikt raakt in het lakentje of dat hij met zijn hoofdje onder het deken terecht komt. Doordat de slaapzak goed aansluit, voelt de baby zich prettig en geborgen.

Door de slaapzak kan de baby moelijker rollen. Hierdoor kan hij zich lastiger van zijn rug op zijn buik draaien. Als het kind wat groter is en gaat zitten en staan, is het met een slaapzak aan ook moeilijker om uit het bed te klimmen.

Je kunt de slaapzak al aantrekken, voordat je de baby de laatste voeding voor het slapengaan geeft. Als de baby dan in slaap valt tijdens het drinken, dan hoef je hem alleen nog maar in bed te leggen. Je hoeft hem niet meer toe te dekken of de dekens in te stoppen, waardoor er minder kans is, dat de baby weer wakker wordt. Het slaapritueel wordt zo makkelijker.

Een babyslaapzak in de winter

Omdat onze slaapzakken van hydrofiel katoen zijn gemaakt, zijn ze ademend en absorberen ze vocht. Hierdoor blijft je baby heerlijk warm, maar krijgt hij het niet te warm. Zweterige nachten behoren tot het verleden. De TOG-waarde van onze slaapzak is 0,5 en is daarom een zomerslaapzak.

Dat wil niet zeggen, dat de slaapzak alleen in de zomer gebruikt kan worden. Voor extra warmte in de koude winter kan de slaapzak gecombineerd worden met een extra dekentje. Door de slaapzak kan de baby zich niet onder de deken vandaan woelen en blijft hij heerlijk warm.

Een baby slaapzak als kraamcadeau

Vanwege alle voordelen, die een babyslaapzak heeft, is het een geweldig cadeau om te geven aan de kersverse ouders. Ze zullen je dankbaar zijn voor het comfort, dat jij hun baby geeft. De slaapzak is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, Roze, Stone Green, Koper en Grijs, zodat je altijd een slaapzak kunt vinden, die past bij de babykamer. Er zijn twee maten. De slaapzak van 70 centimeter is geschikt voor baby’s tussen 3 en 6 maanden oud. De babyslaapzak voor 90 centimeter is geschikt voor baby’s tussen 6 en 18 maanden oud.

Je kunt er dus voor kiezen om een cadeau te geven, dat bijna meteen gebruikt kan worden. Of je geeft een cadeau, dat later gebruikt kan worden, maar waar ze langer plezier van kunnen hebben. Aan jou de keuze. Welke maat of kleur je ook kiest, door de slaapzak te personaliseren met de naam van de baby en een mooi lettertype te kiezen, geef jij een uniek kraamcadeau.