• Gratis gepersonaliseerd kaartje
  • Voor 16:30 besteld is vandaag verzonden
  • Bijna 10 jaar het adres voor persoonlijke cadeaus

Lunchboxen

Een lunchbox is een superleuk kraamcadeau, zeker als je ook een cadeautje zoekt voor een grotere broer of zus. De lunchbox gaat dagelijks mee naar school, maar is ook handig als je een dagje weggaat of gaat picknicken in het park. In veel gezinnen is een extra lunchbox dan ook altijd welkom. Combineer een lunchbox met een bijpassende drinkbeker en rugzak. Ontdek hieronder het assortiment.


 

Lunchbox voor een kind

Elk kind heeft een goede broodtrommel nodig voor het naar school gaan. Brood meenemen in een zakje is namelijk echt niet meer van deze tijd. Bij de keuze voor de juiste lunchbox kind is het natuurlijk belangrijk om te bedenken wat je kind meeneemt als lunch. Alleen brood? Of ook fruit en andere snacks?

Het is tegenwoordig erg belangrijk om genoeg variatie aan te brengen en een gezonde lunch mee te nemen. Zorg dat je de Schijf van Vijf volgt bij het meegeven van de lunch en beperk je niet tot gesmeerde boterhammen met hagelslag. Een gezonde lunch speelt namelijk ook een belangrijke rol bij goede schoolprestaties.

Variëren is dus het toverwoord als het gaat om een goed gevulde lunchbox. Het helpt daarbij als de lunchbox groot genoeg is en bestaat uit verschillende vakjes. De meest praktische lunchboxen hebben ook een apart, lekvrij bakje voor bijvoorbeeld yoghurt. Ook lunchboxen met een eigen bestek zijn erg handig. Denk er ook eens aan om een bijpassende schoolbeker te kopen.

De meeste kinderen houden van vrolijke lunchboxen, met kleurtjes en printjes. En vakjes voor snacks vinden veel kids ook helemaal te gek.
 

Lunchbox kind vakjes

Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde en verantwoorde lunch. Een lunchbox met vakjes is super praktisch als je behalve brood ook gezonde snacks mee wilt geven aan je kind. In de aparte vakjes is ruimte voor snoepgroente zoals tomaatjes, worteltjes en schijfjes komkommer. Ook vinden veel kinderen het erg fijn om hun fruit en brood in één bakje mee te nemen. En voor de ouders is het ook praktisch: het scheelt een hoop losse bakjes in de vaatwasser als zowel het fruithapje als de lunch in één trommel passen.

Denk ook aan een speciaal bestekbakje bij de broodtrommel. Dat is handig als er een fruithapje in het bakje zit. De meeste broodtrommels zijn bovendien lekvrij, waardoor er ook makkelijk een bakje yoghurt meegegeven kan worden.
 

Lunchbox kind 4 jaar

Kinderen van vier jaar houden van kleur en printjes. De looks van de broodtrommel zijn minstens even belangrijk als de lunch die erin zit. Broodtrommels met afbeeldingen van bekende tv-helden zoals Paw Patrol, Cars, Peppa Pig, Frozen en Nijntje doen het altijd goed. Maar ook trommels met mooie dierenplaatjes, dino’s of eenhoorns zijn favoriet bij veel kinderen.

Wat echt heel belangrijk is bij lunchboxen voor kinderen van 4 jaar: zorg dat het makkelijk is voor kleine kinderhandjes. Voor juffen is het natuurlijk superonhandig om 30 lunchtrommels en drinkbekers te moeten openen. Daarom is het wel zo handig als kinderen dat zelf kunnen. Zorg dus voor zo min mogelijk ingewikkelde clipjes. Zorg dat de lunchbox ook makkelijk goed af te sluiten is, zonder ingewikkelde elastiekjes. Als het kind de lunch dan niet helemaal opeet, ligt niet de tas vol etensresten. Wel zo hygiënisch.
 

Lunchbox met naam

Een lunchbox met een naam doet het natuurlijk ook altijd goed als cadeau. Bovendien is het superpraktisch. Veel mensen laten speciale stickers met de naam van hun kind drukken en plakken die op alle bekers en bakjes die mee naar school gaan. Het nadeel is dat deze stickers er snel afslijten in de vaatwasser. Met een gepersonaliseerde lunchbox heb je dat probleem niet meer. Veel kinderen zullen het ook erg stoer vinden om een broodtrommel met hun eigen naam erop te hebben.
 

Lunchbox kind ideeën

Ideeën nodig voor een gezonde lunch?

  • Denk eens aan wraps met groente en roomkaas in plaats van brood. Of zuivelspread met kipfilet.
  • Geef snackgroente mee: worteltjes, snoeptomaatjes, paprika en schijfjes komkommer zijn hiervoor heel geschikt. Helemaal leuk als je ze uitdrukt met een leuk vormpje. Hiervoor kun je koekjesvormpjes gebruiken.
  • Gedroogd fruit zoals rozijntjes of gedroogde abrikoosjes vinden veel kinderen erg lekker.
  • Extra fruit zoals een mandarijntje meegeven is goed voor de vitamientjes.
  • Voor variatie in broodbeleg? Probeer eens pindakaas met banaan. Bij de meeste kinderen gegarandeerd succes!
  • Geef een keer een hardgekookt eitje mee bij de lunch.
  • Restjes van een lekkere pasta- of rijstsalade kunnen natuurlijk ook in de lunchbox.

Wat veel kinderen echt supertof vinden is een lief briefje met een persoonlijke boodschap in hun lunchtrommel. Je tovert er vast en zeker een glimlach mee op hun gezicht. Kijk maar eens op Pinterest om ideeën op te doen voor lieve lunchbox berichtjes.

En de laatste tip: bereid in het weekend al het een en ander voor. Haal alvast de weekboodschappen in huis en bewaar altijd een vaste voorraad met gedroogd fruit. Groentesnacks kun je al in het weekend snijden, zodat je ‘s morgens alleen nog maar de trommeltjes hoeft te vullen.