• Gratis gepersonaliseerd kaartje
  • Voor 16:30 besteld is vandaag verzonden
  • Bijna 10 jaar het adres voor persoonlijke cadeaus

Broodtrommel met naam - Lunchboxen

Iedere moeder doet haar best om ’s ochtends een gezonde en leuke broodtrommel in te pakken waar de kinderen echt van zullen genieten. Wat je kind eet op school is zeker belangrijk, want kinderen brengen zo’n zes uur door op school en hebben veel energie nodig om te spelen en zich te kunnen concentreren. Soms is het best lastig om te bedenken welke hapjes je kinderen het beste mee naar school kunnen nemen. Daarbij is ook het uitkiezen van de juiste broodtrommel niet onbelangrijk. Hieronder leggen we je uit hoe je het beste een broodtrommel kan uitkiezen voor jouw kind en geven we wat creatieve ideeën voor een kindvriendelijke lunch.


 

Een broodtrommel met naam voor een kind die naar school gaat

De eerste stap naar het meegeven van de juiste hapjes naar school, is het uitkiezen van een passende broodtrommel. Let vooral op de volgende dingen wanneer je een lunchbox kind wilt kopen:
 

De grootte

Het juiste formaat van de broodtrommel hangt af van de behoeften van je kind. Voordat je een broodtrommel koopt, bedenk dan wat voor soort snacks en maaltijd je je kind mee wil sturen naar school. Soms is het handiger om een broodtrommel te kopen met verschillende vakjes, waarin je de maaltijd en de snacks apart kan houden. Of je kunt ervoor kiezen om twee aparte broodtrommeltjes mee te sturen, eentje voor snacks en eentje voor de lunch.
 

Het materiaal

Kies altijd voor een BPA-vrije broodtrommel. Deze zijn namelijk veilig voor de gezondheid van je kind, milieuvriendelijk en gaan niet snel lekken. Ook een broodtrommel van roestvrij staal kan om deze redenen een goede keuze zijn. Daarbij zijn beide opties makkelijk om schoon te krijgen.
 

Het ontwerp

Neem je kind mee wanneer je een broodtrommel gaat kopen. Kinderen zijn dol op een broodtrommel met een leuk ontwerp dat ze zelf hebben uitgekozen en worden hierdoor bovendien aangemoedigd om op school goed te eten.
 

Een geïsoleerde broodtrommel

Ben je van plan om een gekookte maaltijd aan je kind mee te geven? Kies dan voor een geïsoleerde broodtrommel zodat het eten warm blijft tot de lunchpauze. Ook werkt dit goed voor snacks die koud moeten blijven, zoals fruit of yoghurt. Dit kan bijvoorbeeld een thermo broodtrommel zijn.
 

Do’s en don’ts voor het bereiden van de broodtrommel

Er zijn bepaalde dingen die je beter niet in de broodtrommel van je kind kan stoppen. Dit zijn uiteraard de ongezonde dingen zoals snoep, chips, frisdrank en chocola. Denk echter ook aan noten. Op school delen kinderen graag hun lunch met vriendjes en sommige kinderen hebben notenallergie, wat heel gevaarlijk kan zijn. Daarom is het beter om nootjes te bewaren voor thuis en niet mee naar school te nemen. Geef je kind om dezelfde reden ook liever alleen boterhammen met pindakaas of Nutella thuis en niet op school. 
 

Wat doe je wel in de broodtrommel?

Fruit en groenten zijn natuurlijk de beste keuze voor snacks op school. Zorg hierbij voor zoveel mogelijk variatie en combineer verschillende soorten fruit en groenten. Je kunt bijvoorbeeld appel en banaan meegeven, meloen en komkommer of kiwi en peer. Wat betreft groenten zijn groentesticks van wortel en selderij met humus bij sommige kinderen erg populair. Ook een gekookt eitje, een bakje yoghurt of een handjevol gedroogd fruit kan een gezonde en lekkere snack zijn. Voor de lunch kun je natuurlijk volkoren boterhammen meegeven met smeerkaas, kipfilet of appelstroop.

Je kunt ook groente combineren met de lunch door bijvoorbeeld een boterham met humus en cherrytomaatjes in de broodtrommel te stoppen. Houdt je kind niet van boterhammen? Dan kun je ervoor kiezen om kant-en-klaarmaaltijden mee te geven. Wie tijd en zin heeft om zelf te koken, kan minipizza’s meegeven, minipannenkoekjes met een lekkere, gezonde topping of volkoren muffins.
 

Je kind mee laten helpen

Betrek je kind bij het doen van de boodschappen voor zijn broodtrommeltje en laat hem of haar mee kiezen in de supermarkt. Als je er tijd voor hebt, laat je kind dan meehelpen met het inpakken van het trommeltje voor schooltijd. Zo maak je de broodtrommel veel leuker voor je kind en zal dit er ook voor zorgen dat je kind meer motivatie heeft om alles op te eten. Nadat je kind uit school komt, controleer dan natuurlijk wat je kind wel en niet gegeten heeft. Zo weet je wat werkt en wat niet, en kun je de succesgerechten herhalen.
 

Maak het jezelf makkelijk

Kun je bepaalde snacks of gerechten de avond van tevoren al bereiden? Doe dat dan. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken, sandwiches of muffins. Want we weten allemaal hoe hectisch het in de ochtend kan zijn wanneer iedereen zich klaar moet maken voor school of werk. Je hoeft deze ’s ochtends alleen uit de koelkast te halen en eventueel op te warmen. Kies daarbij een plekje in de keuken waar je alles al klaar hebt liggen: de broodtrommels, drinkbekers en eventueel bestek. Hierdoor bespaar je veel tijd en heb je ’s ochtends minder gedoe.
 

Lunchbox voor een kind met naam

Vergeet niet dat de broodtrommel met naam is voorzien, zodat je kind deze niet makkelijk kwijt kan raken. Er kunnen namelijk meer kinderen zijn die hetzelfde broodtrommeltje hebben als jouw kind. Een lunchbox met naam kun je ook online bestellen.