• de shopping days zijn begonnen
  • voor 16:00 besteld is vandaag verzonden
  • sinds 2014 met liefde voor jou gemaakt
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Broodtrommels en lunchboxen met naam

Iedere moeder doet haar best om ’s ochtends een gezonde en leuke broodtrommel in te pakken waar de kinderen echt van zullen genieten. Wat je kind eet op school is zeker belangrijk, want kinderen brengen zo’n zes uur door op school en hebben veel energie nodig om te spelen en zich te kunnen concentreren. Soms is het best lastig om te bedenken welke hapjes je kinderen het beste mee naar school kunnen nemen. Daarnaast kan het handig zijn om een eigen broodtrommel mee te nemen, zodat deze lunchbox niet kwijtraakt. Bekijk hieronder de lunchboxen met naam.


Een broodtrommel met naam voor een kind die naar school gaat

De eerste stap naar het meegeven van de juiste hapjes naar school, is het uitkiezen van een passende broodtrommel. Let vooral op de volgende dingen wanneer je een lunchbox kind wilt kopen:

De grootte

Het juiste formaat van de broodtrommel hangt af van de behoeften van je kind. Voordat je een broodtrommel koopt, bedenk dan wat voor soort snacks en maaltijd je je kind mee wil sturen naar school.

Soms is het handiger om een broodtrommel te kopen met verschillende vakjes, waarin je de maaltijd en de snacks apart kan houden. Of je kunt ervoor kiezen om twee aparte broodtrommeltjes mee te sturen, eentje voor snacks en eentje voor de lunch.

Het materiaal

Kies altijd voor een BPA-vrije broodtrommel. Deze zijn namelijk veilig voor de gezondheid van je kind, milieuvriendelijk en gaan niet snel lekken. Ook een broodtrommel van roestvrij staal kan om deze redenen een goede keuze zijn. Daarbij zijn beide opties makkelijk om schoon te krijgen.

Het ontwerp

Neem je kind mee wanneer je een broodtrommel gaat kopen. Kinderen zijn dol op een broodtrommel met een leuk ontwerp dat ze zelf hebben uitgekozen en worden hierdoor bovendien aangemoedigd om op school goed te eten.

Een geïsoleerde broodtrommel

Ben je van plan om een gekookte maaltijd aan je kind mee te geven? Kies dan voor een geïsoleerde broodtrommel, zodat het eten warm blijft tot de lunchpauze. Ook werkt dit goed voor snacks die koud moeten blijven, zoals fruit of yoghurt. Dit kan bijvoorbeeld een thermos broodtrommel zijn.

Do’s en don’ts voor het bereiden van de broodtrommel

Er zijn bepaalde dingen die je beter niet in de broodtrommel van je kind kan stoppen. Dit zijn uiteraard de ongezonde dingen zoals snoep, chips, frisdrank en chocola. Denk echter ook aan noten. Op school delen kinderen graag hun lunch met vriendjes en sommige kinderen hebben notenallergie, wat heel gevaarlijk kan zijn.

Daarom is het beter om nootjes te bewaren voor thuis en niet mee naar school te nemen. Geef je kind om dezelfde reden ook liever alleen boterhammen met pindakaas of Nutella thuis en niet op school. 

Wat doe je wel in de broodtrommel?

Fruit en groenten zijn natuurlijk de beste keuze voor snacks op school. Zorg hierbij voor zoveel mogelijk variatie en combineer verschillende soorten fruit en groenten. Je kunt bijvoorbeeld appel en banaan meegeven, meloen en komkommer of kiwi en peer.

Wat betreft groenten zijn groentesticks van wortel en selderij met humus bij sommige kinderen erg populair. Ook een gekookt eitje, een bakje yoghurt of een handjevol gedroogd fruit kan een gezonde en lekkere snack zijn. Voor de lunch kun je natuurlijk volkoren boterhammen meegeven met smeerkaas, kipfilet of appelstroop.

Je kunt ook groente combineren met de lunch door bijvoorbeeld een boterham met humus en cherrytomaatjes in de broodtrommel te stoppen. Houdt je kind niet van boterhammen? Dan kun je ervoor kiezen om kant-en-klaarmaaltijden mee te geven.

Wie tijd en zin heeft om zelf te koken, kan minipizza’s meegeven, minipannenkoekjes met een lekkere, gezonde topping of volkoren muffins.

Je kind mee laten helpen

Betrek je kind bij het doen van de boodschappen voor zijn broodtrommeltje en laat hem of haar mee kiezen in de supermarkt.

Als je er tijd voor hebt, laat je kind dan meehelpen met het inpakken van het trommeltje voor schooltijd. Zo maak je de broodtrommel veel leuker voor je kind en zal dit er ook voor zorgen dat je kind meer motivatie heeft om alles op te eten. Nadat je kind uit school komt, controleer dan natuurlijk wat je kind wel en niet gegeten heeft. Zo weet je wat werkt en wat niet en kun je de succesgerechten herhalen.

Maak het jezelf makkelijk

Kun je bepaalde snacks of gerechten de avond van tevoren al bereiden? Doe dat dan. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken, sandwiches of muffins.

Want we weten allemaal hoe hectisch het in de ochtend kan zijn wanneer iedereen zich klaar moet maken voor school of werk. Je hoeft deze ’s ochtends alleen uit de koelkast te halen en eventueel op te warmen. Kies daarbij een plekje in de keuken waar je alles al klaar hebt liggen: de broodtrommels, drinkbekers en eventueel bestek. Hierdoor bespaar je veel tijd en heb je ’s ochtends minder gedoe.

Lunchbox voor een kind met naam

Vergeet niet dat de broodtrommel met naam is voorzien, zodat je kind deze niet makkelijk kwijt kan raken. Er kunnen namelijk meer kinderen zijn die hetzelfde broodtrommeltje hebben als jouw kind. Een lunchbox met naam kun je ook online bestellen.

Lunchbox voor een kind

Elk kind heeft een goede broodtrommel nodig voor het naar school gaan. Brood meenemen in een zakje is namelijk echt niet meer van deze tijd. Bij de keuze voor de juiste lunchbox kind is het natuurlijk belangrijk om te bedenken wat je kind meeneemt als lunch. Alleen brood? Of ook fruit en andere snacks?

Het is tegenwoordig erg belangrijk om genoeg variatie aan te brengen en een gezonde lunch mee te nemen. Zorg dat je de Schijf van Vijf volgt bij het meegeven van de lunch en beperk je niet tot gesmeerde boterhammen met hagelslag. Een gezonde lunch speelt namelijk ook een belangrijke rol bij goede schoolprestaties.

Variëren is dus het toverwoord als het gaat om een goed gevulde lunchbox. Het helpt daarbij als de lunchbox groot genoeg is en bestaat uit verschillende vakjes.

De meest praktische lunchboxen hebben ook een apart, lekvrij bakje voor bijvoorbeeld yoghurt. Ook lunchboxen met een eigen bestek zijn erg handig. Denk er ook eens aan om een bijpassende schoolbeker te kopen.

De meeste kinderen houden van vrolijke lunchboxen, met kleurtjes en printjes. En vakjes voor snacks vinden veel kids ook helemaal te gek.

Lunchbox kind vakjes

Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde en verantwoorde lunch. Een lunchbox met vakjes is super praktisch als je behalve brood ook gezonde snacks mee wilt geven aan je kind. In de aparte vakjes is ruimte voor snoepgroente zoals tomaatjes, worteltjes en schijfjes komkommer.

Ook vinden veel kinderen het erg fijn om hun fruit en brood in één bakje mee te nemen. En voor de ouders is het ook praktisch: het scheelt een hoop losse bakjes in de vaatwasser als zowel het fruithapje als de lunch in één trommel passen.

Denk ook aan een speciaal bestekbakje bij de broodtrommel. Dat is handig als er een fruithapje in het bakje zit. De meeste broodtrommels zijn bovendien lekvrij, waardoor er ook makkelijk een bakje yoghurt meegegeven kan worden.

Lunchbox kind 4 jaar

Kinderen van vier jaar houden van kleur en printjes. De looks van de broodtrommel zijn minstens even belangrijk als de lunch die erin zit. Broodtrommels met afbeeldingen van bekende tv-helden zoals Paw Patrol, Cars, Peppa Pig, Frozen en Nijntje doen het altijd goed. Maar ook trommels met mooie dierenplaatjes, dino’s of eenhoorns zijn favoriet bij veel kinderen.

Wat echt heel belangrijk is bij lunchboxen voor kinderen van 4 jaar: zorg dat het makkelijk is voor kleine kinderhandjes. Voor juffen is het natuurlijk superonhandig om dertig lunchtrommels en drinkbekers te moeten openen. Daarom is het wel zo handig als kinderen dat zelf kunnen.

Zorg dus voor zo min mogelijk ingewikkelde clipjes. Zorg dat de lunchbox ook makkelijk goed af te sluiten is, zonder ingewikkelde elastiekjes. Als het kind de lunch dan niet helemaal opeet, ligt niet de tas vol etensresten. Wel zo hygiënisch.

Lunchbox met naam

Een lunchbox met een naam doet het natuurlijk ook altijd goed als cadeau. Bovendien is het superpraktisch. Veel mensen laten speciale stickers met de naam van hun kind drukken en plakken die op alle bekers en bakjes die mee naar school gaan.

Het nadeel is dat deze stickers er snel afslijten in de vaatwasser. Met een gepersonaliseerde lunchbox heb je dat probleem niet meer. Veel kinderen zullen het ook erg stoer vinden om een broodtrommel met hun eigen naam erop te hebben.

Lunchbox kind ideeën

Ideeën nodig voor een gezonde lunch?

  • Denk eens aan wraps met groente en roomkaas in plaats van brood. Of zuivelspread met kipfilet.
  • Geef snackgroente mee: worteltjes, snoeptomaatjes, paprika en schijfjes komkommer zijn hiervoor heel geschikt. Helemaal leuk als je ze uitdrukt met een leuk vormpje. Hiervoor kun je koekjesvormpjes gebruiken.
  • Gedroogd fruit zoals rozijntjes of gedroogde abrikoosjes vinden veel kinderen erg lekker.
  • Extra fruit zoals een mandarijntje meegeven is goed voor de vitamientjes.
  • Voor variatie in broodbeleg? Probeer eens pindakaas met banaan. Bij de meeste kinderen gegarandeerd succes!
  • Geef een keer een hardgekookt eitje mee bij de lunch.
  • Restjes van een lekkere pasta- of rijstsalade kunnen natuurlijk ook in de lunchbox.

Wat veel kinderen echt supertof vinden is een lief briefje met een persoonlijke boodschap in hun lunchtrommel. Je tovert er vast en zeker een glimlach mee op hun gezicht. Kijk maar eens op Pinterest om ideeën op te doen voor lieve lunchbox berichtjes.

En de laatste tip: bereid in het weekend al het een en ander voor. Haal alvast de weekboodschappen in huis en bewaar altijd een vaste voorraad met gedroogd fruit. Groentesnacks kun je al in het weekend snijden, zodat je ‘s morgens alleen nog maar de trommeltjes hoeft te vullen.