Wat een winter!
Wat een winter!
Wat een winter!
Wat een winter!

Wat een winter!


Is jouw kind ook zo gek op de winter? Heerlijk onder een dekentje op de bank met een warme kop chocolademelk. Het leukst is de winter natuurlijk wanneer het sneeuwt. Moonboots aan en de sneeuw in rennen, glijden met de slee en een sneeuwpop bouwen, leuker kan niet! Dit prentenboek zit vol met winterse avonturen. Je kijkt je ogen uit in dit prachtig geïllustreerde kijk- en zoekboek.

Productspecificaties van het kinderboek Wat een winter! Terra Ultima

  • Uitgever: Lannoo
  • Auteurs: Rotraut Susanne Berner
  • Bindwijze: Hardcover
  • Aantal bladzijden: 16
  • Afmetingen: 339 x 260 mm

Wat kan je verwachten van dit boek?

In dit winterkijkboek vind je de avonturen van allerlei mensen in de stad. In dit boek kun je je fantasie de vrije loop laten en volop verhalen bedenken. Enkele voorbeelden uit dit boek zijn een vrouw die de bus mist, een papegaai die vermist is en zoekgeraakte spulletjes. Kan jij ze vinden? Je kind kan hier urenlang in kijken en elke keer weer wat nieuws zien.

Op elke bladzijde staan weer nieuwe tekeningen met gebeurtenissen van het alledaagse leven. Het boek is geschikt vanaf ongeveer drie jaar. Met elke leeftijd zal je kind weer nieuwe dingen zien en ontdekken. De creativiteit en fantasie van je kind wordt echt geprikkeld.

Ook erg geschikt als praatboek, voor de taalontwikkeling van kleuters en jonge kinderen. Je kunt bijvoorbeeld vragen of je kind de verschillende voorwerpen, kleuren, mensen en dieren wil benoemen. Ook een erg leuk boek om cadeau te geven met Sinterklaas of kerst. Aan deze thema's wordt ook ruimschoots aandacht besteed.

De schrijfster Rotraut Susanne Berner

De schrijfster van dit boek is Rotraut Susanne Berner. Zij komt uit Duitsland en is in 1948 geboren in Stuttgart. Van origine is Berner grafisch vormgever en sinds 1977 werkt zij als zelfstandige. Zij houdt zich bezig met de illustraties en vormgeving van boeken. Na het veelvuldig illustreren en vormgeven van verhalen en boeken van anderen is Berner ook haar eigen boeken gaan schrijven en illustreren. Berner wordt bekend in Nederland doordat zij de illustraties verzorgde voor het boek 'Mijn vader'. Dit boek werd in 1994 uitgegeven en was geschreven door Toon Tellegen. Berner wordt geprezen om haar geïllustreerde boeken over de vier verschillende seizoenen waarin je kunt kijken en zoeken.

Ook de boekjes van karton die zij schreef over Kareltje Konijn zijn een groot succes. Berner vindt het belangrijk dat haar illustraties niet direct het hele verhaal vertellen, maar nog iets aan de verbeelding overlaten. Haar illustraties zitten vol met grappige details. Rotraut Susanne Berner heeft al vele prijzen gewonnen. In Duitsland ontving zij driemaal de Deutsche Jugendliteraturpreis (1984, 1996 en 1998), dit is de prijs voor het beste kinder- of jeugdboek van dat jaar. In 2000 ontving Berner een nominatie voor de Hans Christian Andersen Prijs. In Nederland heeft Berner in 1997 en 2001 een Zilveren Penseel ontvangen.

Andere boeken van de schrijfster Rotraut Susanne Berner

Het kijk- en zoekboek 'Wat een winter!' is ook verkrijgbaar in andere seizoenen, namelijk 'Zonnige zomer', 'Leve de lente!' en 'Het is herfst'. In alle boeken komen dezelfde personages voor en zijn de settingen aangepast aan de seizoenen. In het ene boek is een vrouw bijvoorbeeld zwanger en in het andere boek loopt zij met een kinderwagen. De boeken volgen elkaar als het ware op. Alle boeken zijn fantasierijk geïllustreerd en helemaal toegespitst op het seizoen. Andere bekende boeken van Berner zijn de Kareltje Konijn boeken zoals 'Goedemorgen Kareltje' en 'Kareltje, waar ben je?'. Berner schreef en illustreerde ook de boeken 'Het avontuur', 'Haas en hond' en 'Sprookjestijd'.

Wat een winter!
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is blauw. Het is het kinderboek Wat een winter! Een kijk-en zoekboek vol met mooie tekeningen.
14,95
12,95
Zakelijk bestellen?
Voor 15:00 besteld is vandaag verzonden
7 dagen per week bereikbaar
Gratis verzending vanaf 75,- (NL/BE)
Sinds 2014 de specialist
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur