Paco en het orkest (geluidenboekje)
Paco en het orkest (geluidenboekje)
Paco en het orkest (geluidenboekje)
Paco en het orkest (geluidenboekje)
Paco en het orkest (geluidenboekje)
Paco en het orkest (geluidenboekje)
Paco en het orkest (geluidenboekje)
Paco en het orkest (geluidenboekje)

Paco en het orkest (geluidenboekje)

Druk op een knopje en ontdek de verschillende instrumenten in het orkest. Per bladzijde kan het kindje op een leuke manier kennismaken met klassieke muziek. Het concert speelt zich af in het bos waarbij het kindje de muzikanten kan zoeken. In de zoektocht kun je zestien verschillende instrumenten horen spelen, onder andere de klarinet, de piano, de viool, de contrabas, de xylofoon, de piccolo, de celesta, de cello, de dwarsfluit en de fagot. Een mooi verhaal over Paco waar muziek in zit! Aanbevolen voor kinderen vanaf 3 jaar, maar ook heel leuk om Paco en het orkest geluidenboekje als kraamcadeau te geven. 

Productspecificaties van het Paco en het orkest geluidenboekje

  • Hardcover
  • Auteur: Magali Le Huche
  • Afmeting: 21,1 x 18,5 x 1,6 cm
  • Zestien muziekjes om naar te luisteren
  • Aanbevolen leeftijd vanaf 3 jaar
  • Aantal pagina's: 27

Magali Le Huche

Het geluidenboekje Paco en het orkest is van Magali Le Huche. Zij is een Franse auteur die zowel het verhaal heeft geschreven als de vrolijke, kleurrijke tekeningen heeft gemaakt. Het kijk- en luisterboek over het hondje Paco geeft jonge kinderen en hun ouders enorm veel voorleesplezier. Het prentenboek is een kennismaking met de muziekinstrumenten die voorkomen in een orkest. Je kind kan zestien geluidsfragmenten met klassieke muziek beluisteren, die een goede kwaliteit hebben. Op een speelse manier leren kinderen allerlei muziekinstrumenten benoemen en klanken herkennen.

Het verhaal en de personages

De hoofdpersoon van het verhaal is de hond Paco. Hij verheugt zich op een concert dat die avond in het bos zal worden gehouden. Hij moet alleen nog de muzikanten gaan zoeken. Uiteraard mag je kindje met hem mee op avontuur en de orkestleden helpen zoeken. Deze leden van het orkest zijn allemaal dierfiguren die elk hun eigen instrument bespelen, zoals een klarinet, piano of viool. Door op de knop te drukken kan je kind de muziek horen die bij een instrument hoort. Op aparte bladzijdes staan ook nog tekeningen van alle instrumenten van het orkest, met de namen erbij.

Prentenboek met muziekjes, geluiden en dieren

In het verhaal loopt Paco met zijn vriendjes door een bos en komt hij muzikanten tegen die een instrument bespelen. Zo is het eerste dier een tijger die klarinet speelt. Je kind kan niet alleen naar de klarinet luisteren, maar ook de knop indrukken van een ander dier dat op de bladzijde staat afgebeeld. Je hoort dan het geluid dat dit dier maakt. Paco komt allerlei dieren en muziekinstrumenten tegen, zoals een olifant met een viool en een muis met een contrabas.

Ook minder bekende muziekinstrumenten, zoals de celesta en de fagot, komen aan bod. Aan het eind van het verhaal zie je alle dieren en instrumenten bij elkaar. Het is inmiddels donker geworden in het bos. Als de orkestleden samen bij het licht van lantaarns een concert geven, is Paco de dirigent.

Waarom is 'Paco en het orkest' zo leuk en leerzaam?

Dit boek van 27 pagina’s is geschikt voor kinderen die van muziek en ritme houden. Door regelmatig de muziekfragmenten af te spelen kan je kind zijn of haar muzikale gevoel ontwikkelen. Het boekje maakt duidelijk dat bij bepaalde instrumenten bepaalde geluiden horen. Zo maakt de contrabas van de muis een heel diep geluid en klinkt de muziek van de dwarsfluit zo licht als een veertje.

Je kind leert niet alleen veel over muziek en klanken, maar kan na het lezen van het boek ook dieren en instrumenten benoemen, zoals het varken dat op de xylofoon speelt. Paco en zijn vrienden komen niet alleen muzikanten, maar ook andere dieren tegen in het bos, zoals een kikker en een uil, die komische geluiden maken waar kinderen steeds weer om kunnen lachen. Het boek leert ten slotte iets over de emoties die muziek kan oproepen. Zo is het voor kinderen heel leuk om te zien dat Paco ontroerd raakt door bepaalde muziek of dat hij zin krijgt om te dansen.

De schrijver en illustrator Magali Le Huche

Magali Le Huche woont en werkt in Parijs. Ze heeft Beeldende Kunsten gestudeerd en organiseert regelmatig exposities en workshops voor kinderen. Ze schrijft teksten die ze zelf illustreert en maakt ook tekeningen voor de boeken van andere auteurs. In totaal zijn er ruim 100 boeken die zij zelf heeft gemaakt of waaraan ze heeft meegewerkt. Deze verhalen, stripverhalen en prentenboeken bezorgen kinderen van allerlei leeftijden veel plezier.

Le Huche heeft nog veel meer Pacoboekjes geschreven, die door Uitgeverij Clavis zijn uitgegeven. Zo zijn andere populaire boeken van haar hand Paco en Vivaldi en Paco is een rockster. Paco beleeft in de verhalen steeds weer nieuwe muzikale avonturen. Kinderen leren tijdens het voorlezen spelenderwijs meer over muziekgenres, waaronder klassieke muziek, hiphopmuziek en Afrikaanse muziek. Ook maakt je kind kennis met andere landen en bekende steden, zoals Londen en Venetië.

Geef dit geluidenboek als kraamcadeau

Zoek je een origineel kraamcadeau, dan is 'Paco en het orkest' een goed idee. Het kijk- en luisterboek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maar uit de praktijk blijkt dat ook kinderen die veel jonger zijn erg van dit voorleesboek genieten. De verhaaltjes zijn heel eenvoudig en dankzij de geluiden en muziekjes kunnen kinderen hun aandacht er goed bij houden. Vanwege de prachtige illustraties gaat dit boek nooit vervelen, hoe vaak je het ook leest met je kind.

Deze hardcover heeft op elke bladzijde een tekening waar veel op te zien is. De illustraties bevatten namelijk allerlei leuke details en grapjes. Terwijl papa of mama voorleest, kan het kind zelf de knopjes indrukken om de muziekjes en geluiden af te spelen. Zo krijgen kinderen van jongs af aan plezier in luisteren naar muziek en in voorlezen!

Paco en het orkest (geluidenboekje)
Lees en luister naar Paco en het orkest. Het leuke geluidenboekje bevat 16 instrumenten die het kindje per bladzijde kan indrukken en kan laten afspelen.
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
De SHOPPING DAYS zijn begonnen!
Kaartje toevoegen in de winkelwagen
7 dagen per week bereikbaar
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur