MB - Ik word mama
MB - Ik word mama
MB - Ik word mama
MB - Ik word mama

Ik word (weer) opa

In dit verrassende Ik word (weer) opa invulboek vinden opa's heel veel leuke tips en inspiratie om de (aanstaande) ouders zo goed mogelijk bij te staan. Daarnaast bevat dit boek mooie illustraties, leuke quotes en tips. Dit is ook het perfecte cadeau om te overhandigen aan ouders om de komst van een kleinkind aan te kondigen!

Productspecificaties van het Ik word (weer) opa boek

  • Auteur: Lore de Vilder
  • Uitgeverij: Lannoo
  • Taal: Nederlands
  • Aantal pagina's: 94
  • Afmeting: 21,8 x 17,7 x 1,5 cm
  • Serie: Mama Baas

Het leukste boek voor een opa!

"Ik word (weer) opa" van Lore de Vilder is een uniek cadeau voor een (aanstaande) grootvader. De meeste boeken voor grootouders zijn geschreven voor opa en oma samen. Maar met dit boek heb je als opa echt je eigen boekje. Nog leuker is het als je het als echtpaar combineert met het boek "Ik word (weer) oma". Allebei je eigen boek, waarbij je er toch samen over kunt praten.

Vier het dat je een opa bent!

Grootvader worden gebeurt niet iedere dag. Het is een speciale gebeurtenis. Om dat vast te leggen is hier een heel mooi boekje. Er zitten leuke tekeningen in, grappige uitspraken (ze noemen dat "quotes") en niet te vergeten de invulbladzijden. Daardoor kun jij je eigen verhaal vertellen: alle gebeurtenissen zoals jij ze beleefd hebt. Ben je ontroerd? Zet het erin.

Heb je hard gelachen om de grote ogen die je kleinkind opzette of de grappige uitdrukkingen op het gezicht van de kleine? Je mag het zelf in je boek pennen. Je moet genieten van het opa zijn. Het maakt niet uit of het je eerste kleinkind is of je tiende, want met elk kleinkind beleef je weer andere dingen. "Ik word (weer) opa" van Lore de Vilder is een uitstekende manier om het te beschrijven, zodat je het jaren later nog eens terug kan lezen.

Tips om ouders bij te staan

Opa zijn is iets anders dan vader zijn. Maar als opa neem je wel de ervaringen mee van de tijd dat je zelf kinderen kreeg. Jouw kinderen hebben dat niet als ze voor de eerste keer papa of mama worden. Een opa kan daar een goede rol in spelen. Dat wil niet zeggen dat jij je met alles moet bemoeien, maar advies kun je wel geven. Dit boekje helpt je daarbij. Dat is maar goed ook, want het is natuurlijk wel een hele tijd geleden dat je zelf een baby kreeg. Dingen zijn ondertussen flink veranderd. Daarom is het goed dat er in dit boekje tips en uitspraken staan die je weer door kunt geven aan je kinderen.

In de praktijk wordt er meestal gesproken tussen de moeders en de oma's over zaken als opvoeding of de aanpak. Dan lijkt het misschien alsof opa's daar niets aan bij kunnen dragen. Dat is onterecht! Opa zijn is meer dan alleen leuke dingen doen. Jouw ervaringen kunnen van groot belang zijn. Als je jouw ervaringen van vroeger combineert met de tips in dit boekje, kun je jouw kinderen goed ondersteunen in hun ouderschap. Maak er gebruik van!

Serieus én grappig

Dit boekje combineert de leuke en de serieuze kanten van een opa. Aan de ene kant is het luchtig en makkelijk geschreven. Je hoeft geen grote lezer te zijn om er veel plezier van te hebben. De grappige cartoons en uitspraken voorkomen dat je droge kost voorgeschoteld krijgt. Ze maken het boekje levendig en herkenbaar.

Aan de andere kant zit er genoeg inhoud in om over na te denken. Onder de laag humor zit diepte. Geen lange teksten met wetenschappelijke uitleg, maar wel degelijk opmerkingen waar je wat aan hebt.

Doordat het boekje deze twee kanten samenbrengt, is het een leuk cadeau. Doordat je ook nog je eigen ervaringen in kunt vullen, wordt het een boekje waar je steeds mee bezig bent. De meeste boeken lees je één keer en daarna berg je ze op in de kast. Dat is bij dit boek niet het geval. Je pakt het steeds weer op, herkent situaties waarbij je denkt: "o ja, dat heb ik in het boek al gelezen. Hoe zat dat ook alweer?" en dan kijk je er weer in.

Een persoonlijk boek

Het boek van Lore de Vilder is een invulboek. Met je eigen verhalen maak je het tot een persoonlijk boek. Daarmee wordt het een heel uniek boek, want geen enkele opa schrijft er precies dezelfde dingen in. Het is geen standaardboek. Als je andere opa's kent die dit boek in huis hebben, kun je leuk elkaars verhalen vergelijken. Jij ervaart alles op andere manier dan een andere grootvader. Trouwens, elk kleinkind is anders, dus ook daarin zal je verschillen merken met andere opa's. Dat geeft gespreksstof.

Cadeau geven aan (aanstaande) opa's

Dit boek "Ik word (weer) opa" is een mooi cadeau om aan een (aanstaande) opa te geven. Helemaal leuk wordt het als je zelf een baby verwacht. Dat moet je natuurlijk een keer vertellen aan je ouders. Daar kun je dit boek goed voor gebruiken. Grote kans dat de nieuwe opa het uitpakt, een keer met de ogen knippert, je aankijkt en dan vraagt: "Ben je..." Dan hoef jij alleen maar te knikken.

Een aankondiging met dit boek is weer eens iets anders dan gewoon vertellen of een foto met een echo laten zien. Zoals gezegd kun je aan de nieuwe oma tegelijkertijd het boekje "Ik word (weer) oma" geven. Allebei hun eigen cadeau, terwijl het wel over hetzelfde onderwerp gaat. Door de opa-variant van het boek krijgt opa meteen het gevoel dat hij er helemaal bij betrokken wordt en de aandacht niet alleen naar oma uitgaat. Wedden dat hij veel meer mee gaat leven?

Ik word (weer) opa
Ik word (weer) opa, het leukste invulboek voor alle (toekomstige) opa's vol met leuke tips en inspiratie.
Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Tijdelijk gratis verzending vanaf 75,- (NL/BE)
Voor 16:30 besteld is vandaag verzonden*
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur