Het heel grote vogelboek
Het heel grote vogelboek
Het heel grote vogelboek
Het heel grote vogelboek

Het heel grote vogelboek


Ben je op zoek naar een mooi kraamcadeau waar ouders en hun kindje jarenlang plezier van hebben? Geef dan het heel grote vogelboek cadeau. Prachtige verhalen en mooie illustraties. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om voor te lezen en jouw kindje mee te nemen in een mooi verhaal. Ontdek samen de taal en de verschillende vogels en beleef leerzame en gezellige momenten voor het slapen gaan. Dit mooie boek staat daarnaast ook prachtig op de baby- en kinderkamer. 

Productspecificaties van het heel grote vogelboek

  • Uitgever: Lannoo
  • Auteurs: Bibi Dumon Tak
  • Bindwijze: Hardcover
  • Aantal bladzijden: 78
  • Afmetingen: 380 x 280 mm

Auteur "Bibi Dumon Tak" heeft het unieke boek "Het heel grote vogelboek" geschreven. Ouders en hun kinderen kunnen hun hart ophalen, met dit uitgebreide vogelboek. Zoek je een geschikt kraamcadeau? Dan is dit boek een goede keuze.

Het heel grote vogelboek: De wereld van vogels

Maak kennis met je gevleugelde vrienden in dit boek. Het boek weergeeft fascinerende feiten over vogels en pakkende illustraties. Ook staan er verschillende interessante vogelverhalen in het boek. Niet alleen kinderen kunnen zich met het boek vermaken, ook volwassenen zijn er zoet mee.

Vogel feiten

Op de eerste pagina vind je een algemene introductie over vogels. Er worden verschillende vogelsoorten besproken. Ook wordt het leven van de vogel uitgelegd en het verschil met andere dieren. In het boek ontdek je informatie over uiteenlopende vogelsoorten. Denk aan zangvogels, vinken, spechten, ijsvogels, watervogels en grote roofvogels. Ieder hoofdstuk beschikt over diepgang van de leefwijzen van de verschillende vogelsoorten.

Gedetailleerde tekeningen en mooie verhalen

De illustraties in het boek springen naar voren en brengen de vogels echt tot leven. De dieren worden gedetailleerd weergegeven. De natuurgetrouwe illustraties maken het makkelijk, om vogelsoorten in het wild te identificeren. Er worden niet alleen algemene feiten over vogels besproken, maar ook interessante verhalen weergegeven.

Zo staan er verhalen in het boek, die over de banden tussen mensen en vogels gaan. Denk aan de beroemde papegaai Alex. Deze vogel werd jarenlang in de wetenschap gebruikt, om taal te begrijpen en aan te leren. Er staan ook verhalen over mensen en roofvogels in, zoals uilen, die bij de jacht helpen.

Verder lees je veel over het aanpassingsvermogen van vogels, aan hun omgeving. Je ontdekt binnen welke omstandigheden de dieren kunnen overleven en welke bedreiging het klimaat vormt. Denk aan migratie, de keuze voor broedplaatsen, bedreiging van bepaalde vogelsoorten, vervuiling en klimaatverandering.

Wie is de schrijver "Bibi Dumon Tak"?

Bibi Dumon Tak is een Nederlandse schrijver. Ze werd op 21 december 1964 in Rotterdam geboren. Ze schrijft voornamelijk kinderboeken en non-fictie. Ook heeft ze al heel wat gewonnen prijzen op haar naam staan, zoals de Theo Thijssenprijs uit 2018. Deze prijs is speciaal voor schrijvers van kinderboeken en jeugdliteratuur. Toen ze elf was, schreef ze al haar eerste vogelboek.

Ze is een echte dierenvriend en heeft ook veel huisdieren. Ze studeerde aan de Universiteit van Utrecht en volgde de opleiding "taal- en letterkunde". Haar eerste boek, "Het koeienboek", was het beste en volledigste kinderboek. Hier won ze dan ook de "Zilveren Griffel" mee. Op enkele boeken na, heeft ze voornamelijk dierenboeken geschreven.

Bibi schrijft op een levendige en boeiende manier, waardoor haar boeken zeer populair zijn geworden. Ze heeft ook enkele boeken over kinderen geschreven, zoals "Rotjongens". Dit is een boeiend verhaal, over kinderen in de jeugdgevangenis.

Het heel grote vogelboek is in 2017 uitgebracht, door Lannoo. Het is een compleet en inspirerend boek, voor iedereen die meer over vogels te weten wil komen. Het gaat heel diep op het gedrag van vogels in. De levendige tekeningen versterken het verhaal daarbij.

Het heel grote vogelboek
Het heel grote vogelboek is een fantasierijk boek dat garant staat voor heel veel mooie voorleesmomentjes. Het boek bestaat uit mooie illustraties en grappige leerzame teksten.
27,99
23,99
Zakelijk bestellen?
Voor 15:00 besteld is vandaag verzonden
7 dagen per week bereikbaar
Gratis verzending vanaf 75,- (NL/BE)
Sinds 2014 de specialist
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur