Het grote taartenboek
Het grote taartenboek
Het grote taartenboek
Het grote taartenboek

Het grote taartenboek


Het Grote Taartenboek is een verzameling van drie prijswinnende prentenboeken van de Chinees-Nederlandse kinderboekentekenaar Thé Tjong-Khing. 'Waar is de taart?', 'Picknick met taart' en 'Verjaardag met taart' worden in het Grote Taartenboek gebundeld tot een feestelijk geheel. Hoewel de drie verhalen op zichzelf staan, hebben ze wel dezelfde rode draad: de taart van meneer en mevrouw Hond of van Konijn is zoek!

In deze zoek- en kijkboeken word je meegenomen in de wonderlijke dierenwereld, waar je samen met de personages op zoek gaat naar de taart. Onderweg gebeuren er echter nog heel wat andere onvoorziene, humoristische dingen! Ben jij klaar voor deze dolle rit?

Productspecificaties van Het grote taartenboek

  • Uitgever: Lannoo
  • Auteurs: Thé Tjong-Khing
  • Bindwijze: Hardcover
  • Aantal bladzijden: 88
  • Afmetingen: 293 x 253 mm

Over de auteur Thé Tjong-Khing

Thé Tjong-Khing is een echt begrip in de Nederlandse boekenwereld. De kinderboekenillustrator werd geboren in het begin van jaren 30 in toenmalig Nederlands-Indië als kind van Chinese ouders. Al op jonge leeftijd ontdekte hij zijn tekentalent. De jonge Thé (wat overigens zijn achternaam is, in de Chinese cultuur is het gebruikelijk om de achternaam eerst te noemen) deed niks liever dan tekeningen maken op het schoolbord met krijtjes.

De keuze om een opleiding te volgen aan de kunstacademie lag dan ook voor de hand. In het midden van de jaren 50 verhuisde Thé naar Nederland, waar hij aan de slag ging als illustrator bij Toonder Studio's. Sinds 1970 werkt hij als freelancer en illustreert hij veel bekende kinderboeken, waarvan de kinderboekenreeks 'Vos en Haas' in samenwerking met Sylvia Vanden Heede misschien wel de bekendste is.

Thé Tjong-Khing won al verschillende prijzen, waaronder de Gouden Penseel, de Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterse Prijs. In 2010 ontving hij ook de Max Velthuijs prijs voor zijn gehele oeuvre.

Verhaal zonder woorden

Wat 'Het Grote Taartenboek' zo uniek maakt, is dat het geen tekst bevat. Het boek wordt als het ware gelezen door naar de prachtige illustraties te kijken. Thé Tjong-Khing weet telkens weer verschillende subplots te verweven in zijn tekeningen, waardoor je als lezer op zoek kan gaan naar verschillende verhalen binnenin het hoofdplot.

Dit maakt het boek dan ook erg leerrijk voor kinderen: ze leren verbanden zien en verhalen van elkaar te scheiden. Maar ook als volwassene zal je ongetwijfeld versteld staan van de schitterende, bij momenten soms pakkende tekeningen. Een plezier voor jong en oud! Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en vormt het ideale kraamcadeau!

Het grote taartenboek
Het grote taartenboek is een prachtig boek. Het verhaal stimuleert de fantasie van jezelf en je kleine. Een echte aanrader voor de voorleesmomenten!
26,99
22,99
Zakelijk bestellen?
Voor 15:00 besteld is vandaag verzonden
7 dagen per week bereikbaar
Gratis verzending vanaf 75,- (NL/BE)
Sinds 2014 de specialist
Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur