Het Bucketlist Boek voor ouders

Beleef de mooiste momenten als ouder met je kind en leg ze vast in het bucketlist boek voor ouders. Qualitytime is het mooiste cadeau dat je iemand kunt geven.

Artikelnummer

301722 

Voor 15:00 besteld

vandaag verzonden

€ 15,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Het Bucketlist Boek voor ouders

In dit invulboek (Bucketlist boek voor ouders) vind je 250 grappige, unieke maar ook serieuze opdrachten die je samen met je kind gedaan moet hebben. Of je nu papa, mama, zoon of dochter bent, dit boek zal jullie leven op een leuke manierveranderen. Dankzij dit boek beleven jullie samen leuke momenten die jullie altijd bij zullen blijven.

Qualitytime is het mooiste cadeau dat je iemand kunt geven. Verzin samen een nieuwe feestdag, spring hand in hand over de golven, voorspel elkaars toekomst of ga samen in de draaimolen. Het boek biedt tuimte om jullie grappigste verhalen en mooiste foto's in vast te leggen. Ook zijn er pagina's vrij voor juklie eigen bucketlist. Een bewaarboek dat jullie zullen koesteren!
 

Productspecificaties van Het Bucketlist Boek voor ouders

  • Auteur: Elise de Rijck
  • Uitgeverij: Lannoo
  • Uitvoering: Paperback
  • Aantal pagina's: 128
  • Verschijningsdatum: Maart 2017
  • Afmeting: 20,9 x 16,9 x 1,2 cm
 

Als er een klein wondertje geboren wordt, lijkt er eindeloos veel tijd om van te genieten. Helaas blijkt al snel dat de jaren voorbij vliegen. Je kunt de tijd niet stilzetten of vertragen, maar je kunt er wel de mooiste tijd van je leven van maken. Het bucketlist boek voor ouders helpt je daarbij. Het staat boordevol leuke ideeën voor onvergetelijke momenten. Er kan direct mee aan de slag gegaan worden. De herinneringen kunnen er ook in vastgelegd worden. Zo zullen ouder en kind deze mooie tijd nooit vergeten.
 

Herinneringen maken

Je kunt zoveel speelgoed aanschaffen als je wilt. Het zal een kind nauwelijks vormen. Vaak verkiezen kinderen een kartonnen doos zelfs boven duur speelgoed. Daarentegen doen ervaringen het bijzonder goed. Iedereen vindt het leuk om dingen te beleven. Het hoeft niet gelijk te gaan om een wereldreis, ook kleine ervaringen zijn belangrijk. Alle ervaringen samen vormen je namelijk tot wie je bent. Door de juiste dingen aan te bieden aan een kind, maak je er een prachtmens van. Helaas is niet iedereen creatief genoeg om steeds weer nieuwe, leuke, maar ook haalbare activiteiten te verzinnen. Het bucketlist boek voor ouders helpt daarbij.
 

Elise de Rijck

Dit invulboek, geschreven door Elise de Rijck, bevat 250 eenvoudige opdrachten die een ouder samen met z’n kind kan beleven tijdens de kinderjaren. Door de ervaringen op te schrijven in het boek en er eventueel foto’s bij te plakken wordt het een mooi aandenken aan deze prachtige tijd. Het is dus een boek dat jarenlang gebruikt kan worden en dat langzaam groeit.

De opdrachten

De opdrachten in het boek gaan van serieus tot knotsgek. Soms simpel en soms iets meer uitdagend. Wel zijn alle opdrachten steeds haalbaar zonder dat ze veel geld kosten. Zo kunnen een verkleedpartijtje, of een wedstrijdje ballon opblazen zorgen voor gekke foto’s. Maar ook een verslagje van een oudergesprek op school mag niet ontbreken. Trots zijn op je kind hoort er namelijk bij en dat mag best getoond worden. De opdrachten beginnen al bij de geboorte van het kind. ‘Plant een boom voor de geboorte en kijk regelmatig samen hoe deze groeit.’ Ook dit geeft herinneringen voor het leven.
 

Voor welke leeftijd is het boek?

De opdrachten in het boek beginnen vanaf het moment van de geboorte. Het boek kan aan het einde van de kindertijd volledig ingevuld zijn. Tussendoor inhaken is natuurlijk ook mogelijk. De opdrachten die al gedaan zijn kunnen dan alsnog ingevuld worden of zelfs alsnog worden uitgevoerd. Zo is er bijvoorbeeld een opdracht: ‘Je kind voor het eerst bij iemand anders achterlaten’. Jij kunt je dat als ouder vast nog herinneren en er dus alsnog iets over opschrijven.

Voor de opdracht: ‘Een boom planten voor de geboorte van je kind’, kun je de opdracht aanpassen. Plant de boom samen met je kind. Je zet gewoon een plantdatum in het boek. Vervolgens moet deze datum natuurlijk ieder jaar gevierd worden met taart. Zo ontstaan er nieuwe tradities en nog meer herinneringen. Het is niet verboden om opdrachten naar wens aan te passen.
 

Wat als ik de opdrachten niet leuk vind?

Het is een boek waar je creatief mee mag en moet omspringen. Als er een opdracht tussen staat die echt je ding niet is, dan streep je hem door en verzin je een andere opdracht. Stel, je zwemt niet graag in de zee. Dan is de opdracht: ‘spring hand in hand over de golven’ geen leuke opdracht voor jou. Verander hem dan in: ‘spring (of rol) samen van de duinen’. Het feit dat je de zee niet in wil is ook een herinnering op zich. Plezier in de duinen is niet minder leuk dan plezier in zee.
 

Is het boek voor de ouder of voor het kind?

Dit boek is in eerste instantie voor de ouder. Daarom is de naam ook ‘Bucketlist boek voor ouders’. Wel worden samen met het kind de herinneringen opgebouwd. Het is aan de ouder om het boek in te vullen. Zelfs als je een oud en versleten bent, is het boek nog leuk om in terug te bladeren. Totdat de dag komt waarbij het boek aan het kind wordt overgedragen. Wanneer dit is, mag iedereen zelf beslissen.
 

Stopt het na de kindertijd?

Dit bucketlist boek stopt inderdaad als alles ingevuld is. Maar de trend is dan wel gezet. Vanaf de pubertijd is het een leuk idee om samen met jouw puber te kijken wat de wensen zijn. Samen uitdagingen bedenken, samen erop uit trekken, samen dingen beleven. De manier van vastleggen kan dan ook weer in een boek, maar misschien wil jouw kind dat tegen die tijd liever op een andere manier. Wie dan leeft, wie dan zorgt. Eerst volop genieten van de eerste jaren en daar kan dit boek prima bij helpen!
 

Een cadeau

Het bucketlist boek voor ouders is een ideaal kraamcadeau of cadeau tijdens de kinderjaren. Het kan voor jarenlang plezier zorgen. Zowel tijdens het uitvoeren van de opdrachten, als tijdens het invullen, zal het boek veel voldoening geven. Vervolgens is er een eindeloze periode van nagenieten. Het zal altijd speciaal blijven. Kijk nu terug naar foto’s van vijftig jaar geleden. Alles zag er compleet anders uit. Tijden veranderen maar de herinneringen in dit boek zullen blijven bestaan. Een eigen stukje geschiedenis!
 

Conclusie

Het is zonde om de kindertijd voorbij te laten gaan zonder er iets moois van te maken. Door opdrachten uit te voeren en de herinneringen vast te leggen ontstaat er een prachtige samenvatting van deze bijzondere tijd. Of je het boek nou zelf aanschaft of cadeau doet, het zal altijd een schot in de roos zijn!