De Zoete Zusjes vieren kerst

De Zoete Zusjes vieren kerst is het kerstboek voor alle kinderen die niet kunnen wachten tot de gezellige kerstdagen. De Zoete Zusjes Saar en Janna zijn bekend van het gelijknamige YouTube kanaal.

Artikelnummer

301732 

Voor 15:00 besteld

vandaag verzonden

€ 14,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Zoete Zusjes vieren kerst

De Zoete Zusjes vieren Kerst is het kerstboek voor alle kindjes die niet kunnen wachten tot de kerstman en zijn rendieren weer in Nederland zijn. De Zoete Zusjes helpen mee met het versieren van de kerstboom, vieren kerst op school en gaan naar de gezellige kerstmarkt. En dit jaar mogen ze meedoen met de lichtjestocht in de levendel kerststal in de wijk. Helaas zorgt een grote sneeuwstorm voor problemen. Zal het Saar en Janna lukken om het kerstfeest te redden?
 

Productspecificaties van De Zoete Zusjes vieren kerst

 • Auteur: Hanneke de Zoete
 • Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
 • Uitvoering: Hardcover
 • Aantal pagina's: 96
 • Afmeting: 24,6 x 17,7 x 1,2 cm

De Zoete Zusjes vieren kerst is een boek in een boekenreeks over de zusjes Saar en Janna. De moeder van Saar en Janna, Hanneke de Zoete, heeft samen met hen ook een YouTube kanaal waarop zij challenges en andere leuke filmpjes delen. Naast dit YouTube kanaal schrijft moeder Hanneke boeken over De Zoete Zusjes, deze worden geïllustreerd door Iris Boter. Naast De Zoete Zusjes vieren kerst zijn er andere leesboeken in de reeks bijvoorbeeld De Zoete Zusjes houden van Holland en De Zoete Zusjes gaan op vakantie. Doe-boeken zijn er ook: denk aan een kookboek met geschikte ideeën voor kinderen: van mierzoete naar zeer gezonde ideeën.
 

Hanneke

Hanneke is op het idee gekomen voor De Zoete Zusjes doordat zij het leuk vind om met kinderen te werken. Zij heeft de PABO afgerond en het was altijd een droom van haar om een kinderboek te schrijven. Het stimuleren van lezen onder kinderen vindt zij erg belangrijk. Door het succes van het YouTube kanaal De Zoete Zusjes zag zij een mogelijkheid, en het werd een succes!
 

Wie zijn De Zoete Zusjes?

De Zoete Zusjes zijn Saar en Janna. Ze zijn 8 en 4 jaar oud en wonen in Ede, Gelderland. Ze hebben ook nog een broer: Bram. Al sinds 2016 delen deze blonde zusjes op hun kanaal grappige uitdagingen, maar ook traktatie- en kooktips. Zij trekken hier veel kijkers mee: momenteel hebben zij ruim 600.000 abonnees! Veel kinderen zijn fan van de Zoete Zusjes.

Naast het YouTube kanaal zijn zij bekend van hun boeken. Ook hebben ze een film ingesproken: Huisdierengeheimen 2, welke in de bioscoop draaide in 2019. Ze waren de stemmen van de hondjes Puppy en Princess. Op Instagram zijn de dagelijkse bezigheden van De Zoete Zusjes te volgen.

De boeken van De Zoete Zusjes zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar. Ze hebben met een eerder boek De Zoete Zusjes zoeken een Schat tijdens de kinderboekenweek van 2021 de kinderjury prijs in de leeftijd categorie 6 t/m 9 jaar. De boeken in de reeks kunnen zelfstandig gelezen worden door kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, maar voorlezen kan al aan kinderen vanaf 4 jaar. De boeken van de Zoete Zusjes zijn dus ideaal voor een ruime leeftijdsgroep. Zo kunnen kinderen er meerdere jaren plezier aan beleven!
 

Uitgebracht in oktober 2021

De Zoete Zusjes vieren kerst werd uitgebracht in oktober 2021. Het boek wordt bij verschillende verkooppunten verkocht en heeft 90 pagina's. Nu volgt er een korte beschrijving van waar het boek over gaat.

In De Zoete Zusjes vieren kerst kunnen Saar en Janna niet wachten tot het kerst is. Ze vieren kerst op school, versieren de kerstboom thuis met allerlei mooie versiersels, en maken de kerstmarkt onveilig en spelen ze het kersverhaal na. Dit jaar is kerst extra bijzonder, want ze mogen meespelen in de levende kerststal in hun buurt, en meelopen met de lichtjestocht. Maar zal dit wel doorgaan? In het weerbericht is namelijk een sneeuwstorm aangekondigd.. Krijgen Saar en Janna het voor elkaar om de festiviteiten door te laten gaan? Met deze toevoeging aan de reeks De Zoete Zusjes kunnen kinderen zich wanen in de wereld van kerst. Een echte aanrader dus om dit boek cadeau te doen of om voor te lezen aan kinderen die gek zijn van kerst!
 

Lees ook de andere boeken van De Zoete Zusjes!

Krijg je geen genoeg van De Zoete Zusjes? Lees dan ook eens hun andere boeken. Of ga aan de slag met een doe-boek van De Zoete Zusjes. Hier volgt een overzicht. Inmiddels zijn er al meer dan 10 boeken beschikbaar in deze reeks.

 • Aan tafel met De Zoete Zusjes
 • De Zoete Zusjes helpen de natuur
 • De Zoete Zusjes houden van Holland
 • De Zoete Zusjes moppenboek
 • Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes
 • De Zoete Zusjes gaan op vakantie
 • De Zoete Zusjes zoeken een schat
 • De Zoete Zusjes vriendenboek
 • Woensdagmiddag met De Zoete Zusjes
 • De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas
 • Het grote Zoete Zusjes vakantieboek
 • Het grote Zoete Zusjes vakantie doeboek

Genoeg keuze dus, om gezellig je kind voor te lezen op een winterse dag, of om je kind kennis te maken met zelf lezen!

In september 2022 werd de boekenreeks van de Zoete Zusjes uitgebreid met een memory spel. Wederom bedacht door hun moeder Hanneke en geïllustreerd door Iris Boter. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Wat handig is, is dat de boeken van De Zoete Zusjes zowel als papieren en als digitale versie verkrijgbaar zijn. Zo kun je met een tablet ook gemakkelijk alle boeken lezen. Dit scheelt weer ruimte in huis en je hebt de boeken van De Zoete Zusjes op één plek staan. Ook maakt de digitalisatie mogelijk dat je de boeken overal kunt lezen en makkelijker kunt meenemen.